Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

T

Tetro

Гостин
оригиналниот The Thing е од 1982.Така да за да филмот ми биде дел од детството требало да се родам 1976 еве да речеме :)
a oti taka... demek do tolku si mejnstrim pa ne mozes da gledas filmovi sho se snimeni pred da se rodish? o_O
--- надополнето: 22 септември 2012 во 20:39 ---
Abe znaete koj e toj filmot shto poshizea site muslimani? :D

Mi se gleda <3
http://www.youtube.com/watch?v=qmodVun16Q4

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.703
Поени од реакции
34.244
оригиналниот The Thing е од 1982.Така да за да филмот ми биде дел од детството требало да се родам 1976 еве да речеме :)
Да не се наwутиш, оригиналното ребрење е повеќе наменето за Anon, aли и Alien ако немаш гледано, слобоdно му се приклучи. :icon_lol:

Hrt например зимава ги вртеше овие маратонски, а знам доста и нашиве. Сигурно под детство не мислев да си го гледал премиерно, туку навечер твто беше детството, а за до тв да стигне филмот значи поминале години. Мада A1 имаа плав police box named Tardis и функционираа во друга временска линија и кај нив овие филмови ги гледавме премиерно.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
a oti taka... demek do tolku si mejnstrim pa ne mozes da gledas filmovi sho se snimeni pred da se rodish? o_O
Искрен да бидам за The Thing оригиналот ќе немав чуено да не излезеше лани приквелот The Thing.
А некои по "мејнстрим" филмови како Стар Варс и компанија нормално ќе ги гледам пошто толку години штом уште се 'живи' значи квалитетни се.
А вака при толку филмови во денешно време да барам да гледам некои непознати филмови од времето на Тито не би планирал :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
И на 16-17 години си дете... до душа за мене све под 20 е дете, ама ок немаат сите исти критериуми, јас сум роден 81, и пак успеав да го гледам на некои си 11 години, да фанатик за хорори бев уште тогаш (мада некогаш се криев позади перница :pos:) иначе истиот период, го имам гледано и Prince Of Darkness, на VHS нормално, исто како и The Thing, само што Prince оf Darkness ептен ме исплаши, 2 дена не спиев после :icon_lol:

А вака при толку филмови во денешно време да барам да гледам некои непознати филмови од времето на Тито не би планирал :)
Оф оф, а таман помислив, дека си тип со солиден стил и познавање, (пред оваа дискусија) кога се работи за квалитетни остварувања.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да не се наwутиш, оригиналното ребрење е повеќе наменето за Anon, aли и Alien ако немаш гледано, слобоdно му се приклучи. :icon_lol:

Hrt например зимава ги вртеше овие маратонски, а знам доста и нашиве. Сигурно под детство не мислев да си го гледал премиерно, туку навечер твто беше детството, а за до тв да стигне филмот значи поминале години. Мада A1 имаа плав police box named Tardis и функционираа во друга временска линија и кај нив овие филмови ги гледавме премиерно.
не бе не сум налутен знам дека вие тука си имате inside jokes и си се ребрите меѓу себе :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Abe znaete koj e toj filmot shto poshizea site muslimani? :D

Mi se gleda <3
Smaller, shorter, cut.

Сеуште ненаправената пародија на СП филмот :D

Инаку и јас не би гледал филм „од на тито времето“ ако нема блуреј се разбира :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Грешка, оригиналниот филм е од 1951 година, во црно бела верзија, а тој од 1982 е римејк на црно-белиот, кога сме веќе кај римејк филмови. Овој новиот беше повеќе како prequel, не римејк.
--- надополнето: 22 септември 2012 во 23:25 ---
Некој да препорача некој добар хорор? (И под хорор не подразбирам филмови како Saw, Hostel, и слични)

Или некој добар sci-fi филм? Не мора да е мејнстрим?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Грешка, оригиналниот филм е од 1951 година, во црно бела верзија, а тој од 1982 е римејк на црно-белиот, кога сме веќе кај римејк филмови. Овој новиот беше повеќе како prequel, не римејк.
--- надополнето: 22 септември 2012 во 23:25 ---
Некој да препорача некој добар хорор? (И под хорор не подразбирам филмови како Saw, Hostel, и слични)

Или некој добар sci-fi филм? Не мора да е мејнстрим?
Ама ич не е хорор, ама ако сакаш трилер филмови со убиства ова е навистина добар филм. Има добра мрачна нота.

А инаку супер хорор филм ти е овој:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ама ич не е хорор, ама ако сакаш трилер филмови со убиства ова е навистина добар филм. Има добра мрачна нота.

А инаку супер хорор филм ти е овој:

Фала за предлозите :)

Mirrors го имам гледано, добар е. Ќе го ѕирнам овој трилерот што го предложи :).

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Mirrors го имам гледано, добар е. Ќе го ѕирнам овој трилерот што го предложи :).
Немет проблем:)

Ич нема да згрешиш со Брукс. А ако ти притреба уште некое добро трилерче, исто така нема да згрешиш со ова:

Ама Брукс изгледај си го прво. Подобар е за нијанса.:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Има тема за хорор филмови, има еден тон препораки, ама за да не бараш еве неколку предлози што ми текнаа први од поновиве, The Strangers, Dog Soldiers, The Mist, Rec, Martyrs, Session 9, Inside, и според мене убедливо најдобриот од понова историја, House of The Devil > EPIC, не дека другите не се одлични, ама овој ептен е совршенство, тензија (build up) која убива - вади од пети.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Има тема за хорор филмови, има еден тон препораки, ама за да не бараш еве неколку предлози што ми текнаа први од поновиве, The Strangers, Dog Soldiers, The Mist, Rec, Martyrs, Session 9, Inside, и според мене убедливо најдобриот од понова историја, House of The Devil > EPIC, не дека другите не се одлични, ама овој ептен е совршенство, тензија (build up) која убива - вади од пети.
Не знаев дека имало посебна тема за хорор филмови. Да бидам искрен, не го посетувам форумов, сега ми текна нешто во последно време да видам како се движат темиве и мислењата на членовиве овде.

Ќе ја побарам посебната тема :), и фала за препораките, само The Mist го имам гледано и ми е еден од омилените од овој жанр, голем фан сум на приказните на Бакстер и музиката позади филмов е исто феноменална. Ќе ги проверам и другиве дефинитивно.

Има некоја посебна тема за давање review за некој филм, откако е гледан?

RocknRolaa - Фала и за другиот предлог! :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.675
Поени од реакции
59.798
Не знаев дека имало посебна тема за хорор филмови. Да бидам искрен, не го посетувам форумов
Не знаеш што пропушташ хаха :)

Кратко упатство за користење:

- Последен гледан филм и Предлог за филм се теми само за рецензии, нема коментирање во нив. Темава за Генерална дискусија служи за коментирање и офтопичарење. Водич низ галаксијата е диктаторска тема во која модераторите пишале филмови што им се по ќеф и не им е гајле за јавното мислење. Темите за серии како Breaking Bad и 6 Feet Under служат за Psyside и wot да им кажат на другите дека не знаат што гледаат и овој вториов повремено да пушта музика од Radiohead. Во темата за Friends пишуваат оние кои сакаат лајк од мене. Во темата за LOST сите се фрикови само Тенеќе е нормален. Обавезно гледај ја The Class. Ако налеташ на тип со некакви црти и загради во никот (обично му се обраќаат со Јонзе) избегавај го има 2-3 месеци како не ги зема апчињата. Кога ќе читаш рецензија и ќе налеташ на зборот "крај" не читај понатаму и одма гаси го компјутерот на копче. Нискобуџетен филм и The Dark Knight Rises не е истата работа колку и да те убедуваат во спротивното. Anne Hathaway е љубовта на мојот живот немој да ја критикуваш затоа што нема никаква потреба од истото, жената е перфектна. За вкусови не се дискутира освен кога соговорникот не знае што тропа. RocknRolaa може да ти каже се за Бред Пит и Анџелина Џоли. Прометеус не е така лош филм, хејтерите го преземаат форумов. Iceboy може да ти објасни како да направиш робот кој чувствува болка ако го клоцнат меѓу нозе. За потешки остварувања барај го џимеј детето знае се. Без разлика што ќе ти кажат немој, повторувам немој, да го гледаш Drag Me to Hell. Од црно-бел филм уште никој не умрел...

Ај пошо реков дека ќе биде кратко, доста е... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom