Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

А

Анноун

Гостин
Вие мене за што ме сметате бе ? :)
Гледани ми се 12 Monkeys , 21 , a и Оceans 12 :pos:.

а после тоа оригиналот
http://www.imdb.com/title/tt0056119/ :cuc:
:)

А Департед шо зема оскар (n) , копија на
http://www.imdb.com/title/tt0338564/
дури и потполно исти кадри имаше
Имаш право , целосно изумив на овој :facepalm:
Глупи Американци , дури и кадрите исти им се шо викаш , а најмногу се изнервирав кога го гледав американкиот Rec1 :tapp::facepalm: Мислам дека снимаа во истата зграда како во Шпанскиот оригинал . Нагон на повраќање добив од нервоза.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
La Jetee e визуелно преубав филм кaj кој секој кадар е приказна за себе. 12 мајмуни прави неверојатно клаустофобично чуство додека го гледаш и е еден од поретките филмови кои кога сум го гледал, како да сум го гледал низ очите на протагонистот. Не знам дали е до работата со камерата или приказната како е поставена но е неповторливо искуство.
--- надополнето: 24 август 2012 во 00:42 ---
Го имам читано тоа и не знам како точно планираат да ја пренесат таа приказна на филмско платно. Ке има тајм травел изгледа во Икс-Мен :LOL:

Член од
24 август 2006
Мислења
136
Поени од реакции
45

SydBarrett

Oh by the way, which one's Pink?
Член од
19 март 2012
Мислења
70
Поени од реакции
35
Зш Edward Norton не го глумит Bruce Banner/The Hulk во The Avengers. Имаше некоја причина или...

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
La Jetee e визуелно преубав филм кaj кој секој кадар е приказна за себе. 12 мајмуни прави неверојатно клаустофобично чуство додека го гледаш и е еден од поретките филмови кои кога сум го гледал, како да сум го гледал низ очите на протагонистот. Не знам дали е до работата со камерата или приказната како е поставена но е неповторливо искуство.
--- надополнето: 24 август 2012 во 00:42 ---

Го имам читано тоа и не знам како точно планираат да ја пренесат таа приказна на филмско платно. Ке има тајм травел изгледа во Икс-Мен :LOL:
Остај ти тајм травелот, битното е дали ќе го има вулварин. :D

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Остај ти тајм травелот, битното е дали ќе го има вулварин. :D
Не верувам дека ке го има. И ако го има сигурно ке биде некое кратко појавување како во ''Прва Класа'' што беше. Хју Џекман e и зафатен сега снимајки го ''продолжението'' на првиот дел од Волверин во Јапонија, и ке биде правено по на Френк Милер изданијата што се.

http://www.imdb.com/title/tt1430132/
Tребаше Аронофски да го режира филмов ама не испадна ништо од тоа.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Не верувам дека ке го има. И ако го има сигурно ке биде некое кратко појавување како во ''Прва Класа'' што беше. Хју Џекман e и зафатен сега снимајки го ''продолжението'' на првиот дел од Волверин во Јапонија, и ке биде правено по на Френк Милер изданијата што се.

http://www.imdb.com/title/tt1430132/
Tребаше Аронофски да го режира филмов ама не испадна ништо од тоа.
Aрфонски замина од проектот оти бил ограничен, имало несогласувања со некој таму, не памтам точно кој и кидна тој да го режира Ное.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
Имаш право , целосно изумив на овој :facepalm:
Глупи Американци , дури и кадрите исти им се шо викаш , а најмногу се изнервирав кога го гледав американкиот Rec1 :tapp::facepalm: Мислам дека снимаа во истата зграда како во Шпанскиот оригинал . Нагон на повраќање добив од нервоза.
остај...после Финчер

и Нолан
http://www.imdb.com/title/tt0119375/

уште Аронофски да земе да се замара со некој непотребен римејк само затоа што Америне се мрзливи/неписмени

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Парфем е закон бе, мрш. Сами сте си криви што читате книги па гледате филм.
Ако критиките ви се темелат на "не е доволно посветено внимание на ова, ова го имаше во книгата ова го немаше во филмот и обратно" и слично, тоа не се вистински критики за филмот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Парфем е закон бе, мрш. Сами сте си криви што читате книги па гледате филм.
Ако критиките ви се темелат на "не е доволно посветено внимание на ова, ова го имаше во книгата ова го немаше во филмот и обратно" и слично, тоа не се вистински критики за филмот.
Кажав јас што ми се критиките, филмот е недефиниран, а како таков нити еден во историја кај мене лично не добил прелазна оценка, нека се научат да даваат преднзнак барем на една работа, не да мешаат 100.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
За тебе тоа не важеше, чекај друго иам за тебе :D
Тоа недефиниран често го користиш и не ти го сфаќам ама еве сеа појасни, давале предзнак на повеќе работи.
На кои повеќе работи?
Гренуи има јак осет за мирис, го наоѓа еден од најпознатите парфемисти, прават најдобри парфеми, Гренуи открива начин за правење на најдобриот парфем/мирис на свет, влага во афект и убива жени, го прави најдобриот мирис на свет, сите му се поклонуваат, сфаќа дека тоа што го правел е погрешно, на еден начин се самоубива
Мене ми изгледа на добро одвивање на една приказна, без давање предзнак на којзнае колку работи. Еве ти потенцирај ми што се тие многу работи што ги смешале.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
И мене ми се допадна, знам на школо не бев за да го догледам.. I'm with anon on this one.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ме мрзи да куцам реферат, недефиниран значи филм, во кој се прават 100 мали заплети, или обид на режисерот, да те навлече на повеќе разни тематики, за на крај да испадне дека ниедна од нив не била клучна во расплетот во филмот, исто така недефиниран значи филм кој не доловува нити еден жарн, има примеси од све, а не е ништо ( и да не е ни трилер) има уште многу причини за да се нарече така, ама ме мрзи како што реков, ако сакаш да дознаеш што е недефиниран филм, гледај го Cabin In The Woods :sick:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
добро, сега поконкретно во парфем кажи ми што беше такво :D

Kajgana Shop

На врв Bottom