Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Знаеш дека сите имаат различен вкус за филмови, така? Според мои потреби, оцените си се на место:)
10ка е премногу дури и за да играш на вкус карта. :)

Значи океј што се на место, ама 10ка, десетка, врвот во филмовите, епик, култни филмови. Збориме еден најлош, десет перфекција. Flawless.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Денеска ги гледав еден по друг Memento и A beautiful mind... Да коментирам нема потреба ...перфектни и двата ма да знаев дека се мајнд факој двата и знаев краевите или "почетокот" како не ке завршат.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
^ Епа слаби филмови си гледал :)

Значи океј што се на место, ама 10ка, десетка, врвот во филмовите, епик, култни филмови. Збориме еден најлош, десет перфекција. Flawless.
Exactly.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728

Култните филмови никогаш не го оценувам:) Доволен им е самиот назив. Оцените се за сè останато кое е минливо после првото гледање ;)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Еднаш женска ќе ме натерат да гледам филм и ќе испаднит тешко срање. Го гледавме Паранормал активити поради нејзино инсистирање.
Со право сум го избегавал цело време, и на шо потрошив сат и 37 минути лелееееееее. Погрд "филм" ретко дека ќе видам, овај е уникат. Блеар Вич е милион класи над овај филм, кој бе милион...бесконечно многу пати, не знам зошто сите го споредвет овај со Блеар Вич Проџект.
Ау изнервиран сум многу, мразам да гледам наметнати филмој :(

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ау изнервиран сум многу, мразам да гледам наметнати филмој :(
Ај што е наметнат, бар да се погоди :icon_lol:
Незнам што си се изнервирал, ако бараш глума, сценарио, добра режија и сцени каде што ќе осетиш морници си се заебал, не верувам дека тоа си го очекувал од Паранормал со оглед на твоево филмско искуство x))

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
OMGWTFBBQ

Toy Story 3 на imdb
Еве и сликче

Со сета почит кон Пиксар, Дизни и анимираниот филм, ова не е во ред.
Следејќи ја логиката дека продолжение најчесто е полошо од првиот дел и логиката дека колку повеќе е искомерцијализиран еден филм (блокбастер) толку се помали шансите да биди нешто врвно, ова не е во ред.

Ова Како со Dark Knight што беше.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.077
OMGWTFBBQ

Toy Story 3 на imdb
Еве и сликче

Со сета почит кон Пиксар, Дизни и анимираниот филм, ова не е во ред.
Следејќи ја логиката дека продолжение најчесто е полошо од првиот дел и логиката дека колку повеќе е искомерцијализиран еден филм (блокбастер) толку се помали шансите да биди нешто врвно, ова не е во ред.

Ова Како со Dark Knight што беше.
Си го гледал филмот или кењаш на памет ??????

Дај доста со тоа - ако е продолжение не го бива -.- .. Терминатор 2 е 100 пати боље од кецот - значи може да е исклучок

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Си го гледал филмот или кењаш на памет ??????

Дај доста со тоа - ако е продолжение не го бива -.- .. Терминатор 2 е 100 пати боље од кецот - значи може да е исклучок
Друже не ме разбра. Јас сакам цртан филм, многу. Повеќе од колку што мислиш. Не реков ништо против филмот. Го немам гледан нормално, каде. На кино во Л.А.? Не сум таму.
Ниту реков „ако е продолжение не го бива“, за никој филм не го велам тоа. Реков следејки ја логиката дека најчесто... Така вели статистиката. Броките не лажат.
Целата ми беше да кажам за феноменот, ако може да се нарече така, што лани се случи со Dark Knight, а еве сега и со Toy Story.

Доцна е, 4:30...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.077
Друже не ме разбра. Јас сакам цртан филм, многу. Повеќе од колку што мислиш. Не реков ништо против филмот. Го немам гледан нормално, каде. На кино во Л.А.? Не сум таму.
Ниту реков „ако е продолжение не го бива“, за никој филм не го велам тоа. Реков следејки ја логиката дека најчесто... Така вели статистиката. Броките не лажат.
Целата ми беше да кажам за феноменот, ако може да се нарече така, што лани се случи со Dark Knight, а еве сега и со Toy Story.

Доцна е, 4:30...
Друже , изгледа ја забораи другава логика а тоа е - Анимираните филмови највеќе напредуваат како жанр за разлика од сите други заедно - аудио и видео можностите се на највиско можно ниво = па не е чудно ништо да имаат толкава оценка .Друга приказна е најдосадниот филм такозвани Темни Витез

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Друже , изгледа ја забораи другава логика а тоа е - Анимираните филмови највеќе напредуваат како жанр за разлика од сите други заедно - аудио и видео можностите се на највиско можно ниво = па не е чудно ништо да имаат толкава оценка .Друга приказна е најдосадниот филм такозвани Темни Витез
Ќе повторам пак. Кажав само една можност зошто не треба да биди рангиран толку високо. Шесто место на топ 250 е сепак голем залак. ЕДНА логична можнсот. Неможам сега сите логики да ги кажам. Што и да би кажал, и за и против е претопоставка. Мислам дека е доволно со претпоставките, ќе го чекам(е) да стани достапен и за нас (двдрип пример) и после ќе кажуваме. Во ред?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ај што е наметнат, бар да се погоди :icon_lol:
Незнам што си се изнервирал, ако бараш глума, сценарио, добра режија и сцени каде што ќе осетиш морници си се заебал, не верувам дека тоа си го очекувал од Паранормал со оглед на твоево филмско искуство x))
Цел филм е уствари една сцена, кога ќе ја измкне девојката од кревет и толку, друго?

ХАХАХА!

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.077
Ќе повторам пак. Кажав само една можност зошто не треба да биди рангиран толку високо. Шесто место на топ 250 е сепак голем залак. ЕДНА логична можнсот. Неможам сега сите логики да ги кажам. Што и да би кажал, и за и против е претопоставка. Мислам дека е доволно со претпоставките, ќе го чекам(е) да стани достапен и за нас (двдрип пример) и после ќе кажуваме. Во ред?
Најфер е така , само нека побрзаат со двдрип :zlo: без пиратерија нема живот =)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Култните филмови никогаш не го оценувам:) Доволен им е самиот назив. Оцените се за сè останато кое е минливо после првото гледање ;)
За минливи филмчиња, обично се даваат оценки 6, 7, чак и 8.
Ова го зборвам го зборвам ако имаш стварно изгледано бајаги голем број култни филмој. Тогаш ќе ти е срам шо си му дал на Daybreakers 10ка.

Инаку за Toy Story, ќе кажам едно. На неизгледано гурабии - не. Колку и да е преценет.

И кој ќе чекат 2 месеци и кусур за добра снимка на Inception. :(

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Dark Knight беше екстра популарен ради Хит Леџер.
Не го мешајте со Toy Story 3, верувам никој од нас не се потепал да го глеа на чкљ слика, па ќе коментираме понатаму...

Kajgana Shop

На врв Bottom