Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Гледам ве удрило K-Pax треска :icon_lol:
Кога ќе ми текне, порано кога станаа актуелни двд плеерите, заедно со некои весници одеа и двд филмови, едни од нив беа Gangs of New York, Dust на Милчо Манчевски и се разбира, култниот K-Pax. Ги немам дисковите, али доста добри филмови, ми останаа во меморија, посебно K-Pax.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
^ Точно се сеќавам како сега. :) Само што тогаш од X прични го игнорирав филмов, да знаев за какво ремек дело се работи...ех!!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Многу ме интересира кои филмови ги нудеа тогаш весниците освен оние кои ги спомнав, ајде Псај, ако ти текне нешто, врати ми ги спомените кои филмови сум ги гледал за првпат на двд плеер... :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ах тешко да се сетам, мислам дека повеќе од Манчевски имаше, Бифор Д рејн. Исто така мислам дека го даваа и Титаник?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Да да, Пред Дождот го имаше, колку само моќен саундтрак има филмот :cuc:

За Титаник не се сеќавам, али знам дека на локалниве телевизии по 10 пати неделно го даваа, заедно со Judgment Day - Терминатор 2 :)

П.С. Болиглава, да да, Патот околу светот беше занимлив, али оној Ничија Земја и ден денес се смеам кога ќе ми текне на ,,ко је почео рат'' :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Види го ти меморија закон :)

Да, Астерикс и Обеликс, каква беше Моника Белучи у филмов...OMFG!!!!!!! :wub::wub:

Да да, Пред Дождот го имаше, колку само моќен саундтрак има филмот :cuc:
Анастасија, најдобриот етно бенд на сите времиња ЕПИК музика, ЕПИК!!! Имам тема отвроена за нив, многу ги поштуем!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Еве ја една од најинтересните сцени во Ничија Земја, црн хумор, сарказам, добар хумор освен ако не го гледаш од српска/хрватска/босанска перспектива... Мада мислам дека и нив не им пречи.

п.с. Псај, Милчо увек имал добар избор за тоа кој ќе му ја прави музиката во филмовите. Анастасија, Кирил, вистински уметници, ftw.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
^ Точно, поготово Анастија масивли андер-рејтед бенд!!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Неможам да најдам на ЈуТјуб, на Пред Дождот, меѓу последните сцени кога ќе го убијат* Борис Д Блејд, колку внимателно одбрана трака, мислам дека беше ,,Со маки сум се родила''. Во филмовите на Милчо, голем плус му носат саундтраците, секоја чест за тоа.

* Ацо, ќе пукам Ацо. Пукај бе братучед :icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ихаа, да да абе про филм нема муабет, од секој аспект ме задоволи! Поготово со фотографија, сценографија и доловување на онаа руална (груба) атмосфера :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Многу ме интересира кои филмови ги нудеа тогаш весниците освен оние кои ги спомнав, ајде Псај, ако ти текне нешто, врати ми ги спомените кои филмови сум ги гледал за првпат на двд плеер... :)
+ Resident Evil. :)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.078
не ми се верува дека не сум знаел за филмот - KIDS (1995) до пред некој ден .За филмоманите обавезно да се погледне :vozbud:,сите глумци и глумици во филмот се дебитанти (режисерот ги собрал од улица) .Многу реално прикажан тинејџерскиот живот .
Да напоменам дека употребата на ганџа и алкохол во филмот е реална !!! ... едноставно режисерот ги оставил децата да се пијанчат и надуваат :toe: пореално здравје.

Kajgana Shop

На врв Bottom