Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Едвај чекам да излезе добра снимка на the ghost writer новиот филм на Полански. Го гледав трејлерот и ми се виде доста интересен,се собрала добра екипа има висока оценка на ИМДБ а и филмот добро изгледа.Ако некој го има изгледано нека подели импресии!

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Параглајдер, го имаш ли гледано Оскар со Сталоне? мене ми беше многу интересен/специфичен на времето :)

Исто така солидна комедија,

http://www.imdb.com/title/tt0295289/board

Најмногу ради Џејсон Ли :)
Хмм A guy thing. Не сум го гледал ке го зирнам. Фала ... :)

Не мислев ништо лошо, само сум изненаден што не ти е гледан и дека ти препорачувам да го изгледаш.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Некој да ми даде предлог за филм со војни (2 Светска војна,Виетнам... било што) ?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Некој да ми даде предлог за филм со војни (2 Светска војна,Виетнам... било што) ?
Ако не ти е мрза барај мои постови низ темава :) барав и јас едно време и ми дадоа а потоа и дадов солидна листа на такви филмови, а чинам имаше некаде и тема во подфорумов за такви филмови :) од мене предлог - The Pacific и Band of Brothers да си ги спуштиш - мини серијали се ама феноменално добри :)

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
може некој да ми каже дали е интересен(според вас) The Imaginarium of Doctor Parnassus и што се работи во филмов??

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
ако сакате чиста акција со многу пукање,тепање,колење но без некоја приказна или глума тогаш гледајте ги: Universal Soldier: Regeneration (2009), i Punisher: War Zone (2008).
:violent1::violent1::violent1::violent1::violent1::violent1::violent1:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
ајде после долго време, и од мене една рецензија :wink:

Kin-Dza-Dza

Го имав гледано поодамна, па ми текна пак да го ѕирнам :vozbud: филмот е од мене со етиќета MUST SEE!!!

Приказната се одвива во пустина на планета "Плук" во "Кин-дза-дза" галаксијата, каде главни се двајца претходно непознати меѓусебе ("Чичко Вова", бригадир од Москва, и вториот е студент од Грузија). Оставени се на цедило поради случајна средба со странец кој има во раката уред за телепортирање. Филмот ја опишува нивната долга потрага да најдат начин да се вратат на земјата.

Како домородци на планетата се појавуваат луѓе, со погрешно примитивен изглед на технологија и варварска култура, ................

ImDB оценка: 8,1/10
моја оценка: 9,5/10 со оглед на времето кога е правен.
Тарковски со еден од своите најдобри филмови. т.е. негов близок соработник. За мене врвот у кариерата му е Соларис, сепак одличен избор си направил! култен Руски филм!

T

Tetro

Гостин
Sherlock Holmes (2009)

Значи, Гај Ричи е цар! Филмов е прекрасен. И од страна на актерска екипа, и дијалози, и миксот на „натприродно“ со акција и трилер. Холмс е ебено генијален, како само го реши случајот. Кога почна филмов, мислев оти ќе биде глупо мешањето на мистицизам со трилер, но испадна одлично. А крајот пак. Само како беше среден. Се се реши за помалку од 5 минути.

Оценка: 10/10
Вчера го гледав по втор пат, со подобра слика.
Не би му дал толку висока оценка, повеќе накај 8 ми гледа окото. Ќе има и втор дел, како што прочитав пред малку тука
http://www.movie-moron.com/?p=11122

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Се работи за Екорцист 3!! да филм кој на прв поглед ќе си помислите,пффф дури и филм како Екорцист успеаа да усерат со нивните римејци! Но дали е така? НЕ, не само што не е него филмот е на исто ниво со Екорцист (оргиналот) скоро...

Атмосферата е фантаситчна,језива,морбидна,надприродна,окултна (нечовечка) Одамна не сум бил виситински исплашен од хорор филм! Во кој и глумата е на многу високо ниво најмногу заради големиот George C. Scott!! (глумеше во Платон и 12 Енгри Мен за да се сетите кој е)

Се на се да не должам и да не идам у мал офтопик, филмов е ремек дело заборавен и негледан (најмногу) заради само една цифра во името тоа е 3 (Екорцист 3) причина заради кој и јас не го гледав да си признаам. Ќе заборавев да спомнам дел успешноста на филмот лежи во тоа што овој филм е всушност приквел на оргиналниот Екорцист, не продолжение. За да биде уште пострашен филмот 1/2 од него се одвиваше у санаториум за луѓе со сериозни проблеми у главата, многу морбидно овој филм е МАСТ СИ!! за секој што сака виситински хорор филмови кои ја обработуваат окултната тематика. Т.Е. моќта на надприродното,сцените у филмов се оскар ворти според мене..Одлична кинематографија!! Морници ме лазеа скоро низ целиот филм! И за крај се разбира фантаситчниот Џорџ Скот, кој глуми одлично во главната улога.. Нема да пишувам за што потоќно се работи зашто се е на нејој начин спојлер..затоа ве оставам да го погледнете ова ремек дело како што кажав предходно заборавено и подценето заради една бројка во насловот и оправданата омраза на луѓето кој римејците,само што во овој случај се работи за приквел како што кажав предохдно! Исто така и мало артстајл,хорор патување!!

А масти си, хорор фанови да! А МАСТ СИ!

http://www.imdb.com/title/tt0099528/
http://www.imdb.com/title/tt0099528/
Извонреден филм. Покрај Скот игра и Џејсон Милер
Дамиен Карас
и Бред Дуриф (мошне потценет актер). Режисерот на третиот дел, Вилијам Питер Блати, е сценарист на првиот. Се придружувам на препораките на Psyside.

It's a wonderfull life!!!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Извонреден филм. Покрај Скот игра и Џејсон Милер
Дамиен Карас
и Бред Дуриф (мошне потценет актер). Режисерот на третиот дел, Вилијам Питер Блати, е сценарист на првиот. Се придружувам на препораките на Psyside.

It's a wonderfull life!!!

Баш така, its A Wonderful life, која мисла... т.е. мисла од еден сосема поинаков аспект на животот вметната во нешто сосема спротивно на истиот (нечовечност, монструозност,окултност) Филм кој остави длабок печат у жарнот хорор морници ме лазеа низ целиот многу,многу моќни сцени!!

Член од
14 февруари 2010
Мислења
264
Поени од реакции
52

Филм работен според викторијанска книга ако не се лажам... мрза ми е да копам по ова нетов, и разбира се :P јунаков е од тоа доба :) невермајнд филм кој треба да го гледате ако немате попаметна работа и сакате да тепате време. Досега од книгава Бог знае во колку филмови украле идеи (Hellboy, Van Helsing) чудно, кога веќе го спомнав Ван Хелсинг неколкупати се запрашав дали всушност е истиот актер со истата облека :S инаку... филмов, капетан Кејн кој е безмилосен има средба со демон и овој му ја бара душата поради што бил зол, и Кејн е на мисија да се искупи за сите гревови... бла бла оценка 6,5/10
Ликот е создаден од Роберт Е. Ховард кој воедно е и автор на Конан Варваринот. Создаден е некаде на почетокот на 20 в.

--- надополнето ---

Idicracy- филмов е излезен во 2006 г. жанр комедија. Им го препорачувам на сите љубители на комедии да го гледаат. Направен е од истите луѓе што го имаат напревено легендарниот цртан за возрасни Бивис и Батхед. Што може повеќе да очекувате од филм во кој претседател на Америка е Тери Круз т.е. President Camacho. Според мене на филмов би му дал 8,5/10. http://www.imdb.com/title/tt0387808/

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Ако некој може да ми каже што се работи во Shutter Iseland го загледав кај едно другарче па сакам да го земам ама колку што гледав едно 40 минути ништо не сфатив(крајот)?

Kajgana Shop

На врв Bottom