Од каде дојде до заклучок, мољим те Појол кажи, дека се согласувам дека филмовите треба да не учат нешто, кога напишав дека гледам блокбастери. Од твоите сум ало, не Интер дека се тапа, ама исто пишеме. Изгледа лошо си ме протолкувал, не јас не се страмам дека гледам, не сум се страмел и никогаш нема, пишав дека го добив впечатокот дека некој гледа вакви а се страми, дека се избацува Дарлинг и му вика немаш ти вкус. И овој се бедира.
Нема врска што преферирам даркерски или емо или како ги нарече
Јас имам блокбастери повеќе изгледано од вакви. Hell, кога го предложи Battle: Los Angeles, само јас ти и уште еден го имавме гледано. И оваа новата у Трансформерс, не ја хејтам, реков дека е ради убавина, или како што кажа ти цицка ќе покаже, али Срцее ни влезе алоо знаете која е оваа? Од Викторија Сикрет е, со најубав маж! Одтаму и Дарлинг се избаци и го исхејта цел серијал, не само пичките, али жени како жени..
Јас сум универзалец, ценам секаков филм и на секаков давам шанса. Знаеш колку машки преку 18 го изгледале Тangled? Само јас и Мац. Али он уште се вади дека го симнал за сестра му.
Ај ај, нема да се спасиш. И кој е овој Појол што цело време го спомнуваш?
Тangled, не е универзален филм, он е геј филм, за заебавам де. Ама чудно ми дојде дека пишуваш дека гледаш “глупави“ филмови, и притоа не ти е срам, what the fuck? Демек треба да ти е срам, демек еве се разликуваш од другите што не ти е срам? Знаеш што е срам, искрено ама? Филм во кој се игра балет, и е толку прост, ама онака прост прост, да му дадеш оценка
инфинити/10. Ама пак и тука го има истото кај и повеќе од филмовите кои хард-кор масата ги преферира, цело време е темен, онака МОРА да го гледаш на блу-реј рип инаку ништо не си видел од темнината, и мора да има донекаде збунувачки крај, за да можат хард-кор децата да се фалат пред другари демек, ејјј сфатив еден филм, значи пази, се фалиш за сфаќање на нешто кое буквално ти е цртано пред очи. Голема работа, многу. Бравос. Дента кога филмот ке го гледат 70% од луѓето што ги знаеш, автоматски филмот е глуп, и се нафаќаш на друг филм, уште потемен, уште по анонимен.
Иста случка имаше и со книгите на ден браун, пред да излезе кодот, сите кои предхдно го знаеја ден се крста на роберт ленгдон, после кога стана популарен, одма ден не чине, да видиш има еден Ниче абе партали прави... Еве, истото ти е и за Гај Ричи, излезе лок сток, сите свршуваа, после стана популарен, и што сега? Демек рок ен рола не чинел, абе мрш...
Јас сум 100% сигурен дека ако на првиот дел на Трансформерс умреше Шаја заедно Меган, онака херојски да го спасеа светот, филмот ке беше 10/10 на имдб, а тука сите лигуши кои се палат на филмови кои само тие и некој нивни другар од фб од Шведска ги има гледано, ќе се крстеа на Трансфоремри. Сите лаете за ром-комс демек “абе хепи ендинг демек све во животот е така, како да не, ова го може само во холивуд“.
But fuck that shit, life ain't pain and misery.
Ако ви се учи од филмови, пуштајте дискавери, тоа е за учење. Батката Нонтеизам, изгледа е лидерот на хард-кор масата, нема што да ти реплицирам, различно гледаме една работа така да, ни ќе те убедам некогаш ни ти мене.
А ние што гледаме секакви филмови што сме бе? њот, тоа таму пишаното не е за тебе, универзално е за сите ха-це филмаџии, ама така пишувам за кога да читат да ги удри лично пишаното.