Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А само мене ли ми личи Роберт Дауни Џуниор со двојкава. Од прва мислев дека Роберт и Хавиер си ги ставила :)
Ма и Роберт заликува на нив, ама него можам да го препознаам во било кое време...:)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Не знам кај да пишувам, па еве тука. Кажете некој хорор филм, ама онака вистински хорор, да е од 1999 и наваму, и ако знаете добри хорори дајте поголема листа, да не се случи филмот кој го предложувате да го имам гледано :), да не е нискобуџетен со титс енд блонд хотис, него филмиште :)

@beneamata (powered by my own personal home made time machine)Не, не го имам, и не планирам, друг некој? :) психо-хорор по можност.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Не знам кај да пишувам, па еве тука. Кажете некој хорор филм, ама онака вистински хорор, да е од 1999 и наваму, и ако знаете добри хорори дајте поголема листа, да не се случи филмот кој го предложувате да го имам гледано :), да не е нискобуџетен со титс енд блонд хотис, него филмиште :)
Wrong Turn

Само тој ми има оставено впечаток, познат е, ваљда си го гледал, други не знам.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

@beneamata (powered by my own personal home made time machine)Не, не го имам, и не планирам, друг некој? :) психо-хорор по можност.
За психо-хорор оди со првиот, стварно е многу добар.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Нов филм со Де Ниро и 50 Cent

Ветеранот на американската глума Роберт Де Ниро ќе ги здружи силите со раперот "50 Cent" во нов филмски проект.

Де Ниро ќе глуми во новата полициска драма "Freelancers", на режисерот Џеси Терер.

Тоа ќе биде втор пат да соработува со раперот, сестран уметник со вистинското име Куртис Џексон. Првиот пат тие соработуваа во трилерот "Righteous Kill" во 2008 година.

"Freelancers" е приказна за млад маж, кој го глуми Џексон, кој, откако ќе му го убијат таткото, ќе се вработи во полиција и ќе почне да работи со некогашниот партнер на татко му, кој го глуми Де Ниро.

Меѓу имињата кои би можеле да ги видиме во овој филм се споменуваат и Форест Витејкер, а филмот ќе се најде во продукција кон почетокот на април.

Во номеври познатиот рапер повторно ќе глуми во еден филм. Станува збор за филмот "Set Up", каде ќе се појави "рамо до рамо" со Брус Вилис.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ветеранот на американската глума Роберт Де Ниро ќе ги здружи силите со раперот "50 Cent" во нов филмски проект.

Де Ниро ќе глуми во новата полициска драма "Freelancers", на режисерот Џеси Терер.

Тоа ќе биде втор пат да соработува со раперот, сестран уметник со вистинското име Куртис Џексон. Првиот пат тие соработуваа во трилерот "Righteous Kill" во 2008 година.

"Freelancers" е приказна за млад маж, кој го глуми Џексон, кој, откако ќе му го убијат таткото, ќе се вработи во полиција и ќе почне да работи со некогашниот партнер на татко му, кој го глуми Де Ниро.

Меѓу имињата кои би можеле да ги видиме во овој филм се споменуваат и Форест Витејкер, а филмот ќе се најде во продукција кон почетокот на април.

Во номеври познатиот рапер повторно ќе глуми во еден филм. Станува збор за филмот "Set Up", каде ќе се појави "рамо до рамо" со Брус Вилис.

Квик Силвер, ова е вест која можеш да ја ставиш тука или пак во Филмски вести. Но не е повод за да се започне тема. Не ми е јасно како за вакви работи отворате теми, ем ви пишува во правилата дека не е дозволено да се отвора тема за секој филм посебно, друга работа е што ова не е ни филм - ВЕСТ е. Како си ја замислил дискусијата околу ова не можам да разберам.

Ова ви го пишувам зашто во последно време за се и сешто се отвора овде теми. Постојат правила прочитајте ги пред да отворите тема, затоа се напишани.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Оrphan го имаш гледано?

Да разбистрам мисливе би требало повеќе да ти предложам..

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
Не немаат заеднички филм. Ама тоа ќе биде за мене доста заплеткана работа, ради сличноста.:icon_lol:
Ми текнува кога го гледав P.S I Love You, си мислев цело време дека Бардем го глуми рокерот од Ирска, што ќе биде со Хилари Свонк. "Иии си викам, како тоа добро го прикрива шпанскиот акцент секоја чест".
Кога гледам екипа на крајот, нигде го нема Бардем во филмов. Тоа да ти бил Дин Морган...:)
Човече и јас буквално после истиов филм сфатив дека два различни глумци биле овие :D Додека го гледав мислев дека е Бардем :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.370
Поени од реакции
30.785
Ако мислиш дека овие личат, погледни ја само сличноста помеѓу Хавиер Бардем и Џефри Дин Морган. Единствените актери што не ги разликувам. Толку многу личат еден на друг, како идентични близнаци се.

стај го и Клајв Овен

Член од
28 март 2011
Мислења
20
Поени од реакции
6

а да пробаш со The Shining.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Оrphan го имаш гледано?

Да разбистрам мисливе би требало повеќе да ти предложам..
Да, го имам, ама не е некој си хорор, добар филм е, онака дека цело време знаеш чупето е, и чекаш нешто црни магии и глупости а крајот те шокира, ама не е ХОРОР хорор.

а да пробаш со The Shining.
Овој, и другите вакви филмови што ги има во сите топ 10/15/20 листи кога ке бараш на гугл не ги сакам, повекето култни дела ги имам видено, а тие што ги немам не се добри (ваљда), сакам некој филм од типот на ... Прстен 1/2, Прстен јапонскиот...

Член од
28 март 2011
Мислења
20
Поени од реакции
6
Да, го имам, ама не е некој си хорор, добар филм е, онака дека цело време знаеш чупето е, и чекаш нешто црни магии и глупости а крајот те шокира, ама не е ХОРОР хорор.

Овој, и другите вакви филмови што ги има во сите топ 10/15/20 листи кога ке бараш на гугл не ги сакам, повекето култни дела ги имам видено, а тие што ги немам не се добри (ваљда), сакам некој филм од типот на ... Прстен 1/2, Прстен јапонскиот...
Овој е со право таму каде што се наоѓа, сепак ти си знаеш.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181

Па психо ми спомна, а психолошки терор за мене има друго значење. :) Според Ring би ти предложил:

Rec
The Descent
Mirrors
Dead Silence
Grudge
Shutter
The Hills Have Eyes

Овие набројани се џвакат некако, ама хорор после 2000та бараш.. не очекувај квалитетен фидбек. :)
и за крај филмче што јас го форсирам, краткиот опис посочува кон клише хорор ама изненадува: Dead End.
Mногу ме изненади, ама не е во ист стил како овие погоре. Или евентуално би ти препорачал The House of the Devil (2009) aма се предомислувам, досадно ќе ти е, знам. Ако, нека трепка за другите поготово ако се љубители на класиците.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Па психо ми спомна, а психолошки терор за мене има друго значење. :) Според Ring би ти предложил:

Rec
The Descent
Mirrors
Dead Silence
Grudge
Shutter
The Hills Have Eyes

Овие набројани се џвакат некако, ама хорор после 2000та бараш.. не очекувај квалитетен фидбек. :)
и за крај филмче што јас го форсирам, краткиот опис посочува кон клише хорор ама изненадува: Dead End.
Mногу ме изненади, ама не е во ист стил како овие погоре. Или евентуално би ти препорачал The House of the Devil (2009) aма се предомислувам, досадно ќе ти е, знам. Ако, нека трепка за другите поготово ако се љубители на класиците.
Освен Орфан, кој за тебе е психо хорор, баш сакам да ја видам таа листа, не мора да се понови од 2000, класици масици, све изнапиши се. Ама да не си тераме филмови демек големи филмомани сме па гледаме стари филмови и новите не ни се добри. Црно-бела слика за хорор филм да ми дадеш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom