Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.071
За сценарио ако не земе...
Па не знам дали се во иста категорија, ама ко да имам претчувство дека Лантимос ќе лапа таму, за Светиот елен.[DOUBLEPOST=1514917285][/DOUBLEPOST]
Aj ako moze preporacajte nekoj triler/horor drama sto mislite deka se dobri?

Thanks!
Прв на кој ми текна е The Eyes of My Mother, а еве, појма немам зошто.

E

Epsilon

Гостин
Па не знам дали се во иста категорија, ама ко да имам претчувство дека Лантимос ќе лапа таму, за Светиот елен.[DOUBLEPOST=1514917285][/DOUBLEPOST]
Прв на кој ми текна е The Eyes of My Mother, а еве, појма немам зошто.
Go imam gledano, a vo megjuvreme najdov drug :D

http://www.imdb.com/title/tt3286052/?ref_=tt_rec_tt

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.071
5.8 за хoрор е висока оцена, кај хорорите и 5.0 може да биде добар :D
Е да, на тоа не помислив. :D

Lady Bird не ми остави којзнае каков впечаток. Грета Гервиг дефинитивно си присвоила дел од режисерските манири на Ноа Баумбах, со кој соработуваше неколкупати, ама неговиот начин на снимање дефинитивно не е my cup of tea. Затоа и не ми се допадна. А знам дека ќе ви се свиѓа, поточно - убеден сум во тоа. На @wot особено. Он ја обожува Грета.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.546
Поени од реакции
87.755
Кажете ми Дандирк ќе биде еден од филмовите кои ќе влезат во потесна категорија за оскар? Го изгледав деновиве, ОК филм е ама штознам... :toe:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Кажете ми Дандирк ќе биде еден од филмовите кои ќе влезат во потесна категорија за оскар? Го изгледав деновиве, ОК филм е ама штознам... :toe:
Ок да, мислам дека луѓето имаа други очекувања и поради тоа малку се разочарани.

Веројатно е прв фаворит во 2-3 те музички категории за Оскарите оти аудио ефектите беа спектакуларни.

Мора да се каже дека приказната е многу специфична, бидејќи се глорифицира пораз што ретко се гледа во филмовите.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.071
Читај во темата за Оскарите. ;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.359
Си ги апдејтиравте preferred pronouns на Летербоксд?
upload_2018-1-3_5-11-29.png

Мојот го нема :( Сакам да ми се обраќате со Zephyr. Поранешен маж што после станувањето на хаџија реши да не биде маж. Zephyr Хаџи-Man-оff

Какви сајтови користите и вие тоа е чудо едно :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.071
Си ги апдејтиравте preferred pronouns на Летербоксд?
Прегледај го приврзокот 182993

Мојот го нема :( Сакам да ми се обраќате со Zephyr. Поранешен маж што после станувањето на хаџија реши да не биде маж. Zephyr Хаџи-Man-оff

Какви сајтови користите и вие тоа е чудо едно :D
Ова отсекогаш постоеше бе. :pos:Мене ми е апдејтирана уште од самиот старт на LB (He/his, нормално, да не ти паднат некои луди идеи на памет).

Имаше еден сајт, само не ми текнува кој беше, кога ќе се регистрираш на него, бараше да внесеш пол. И нормално, ја отвораш лентата и очекуваш избор помеѓу машко и женско, а имаш и опции како: машко кое се чувствува како женско и сексуално го привлекуваат мажи, машко кое се чувствува како женско и сексуално го привлекуваат жени, машко кое некогаш било женско но сака пак да биде машко, итн, различни варијанти. Последниот можен одговор беше: мачка што случајно помина по тастатурата. :pos: Troll level = +бесконечност.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
@џимеј
(All That Jazz - 10, совршен, прекрасен филм, плус реткост е да се гледа на големо платно со супер озвучување, мака ми е што не сум го гледал порано, мразам мјузикли од дното на душата но овој не е таков, не би го нарекол ни мјузикл, има многу нешта во филмов, треба да се анализира саглам.)

За мјузикл мјузикл си е, али дефинитивно не е класичен.. иначе баш пишав и ја пред месец дена нешо у мувиспотинг за филмов.. без дилеми филмиште!

Kajgana Shop

На врв Bottom