Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.327
Кој беше бе тој The Gift?

Edit: Ааа, да, се потсетив, на Еџертон филмот од лани. И мене не ми бил ништо посебно штом 5/10 само сум му дал, а и не ми ни текнуваше кој е, без да отворам LB.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Овој беше кога на крај ќе излезе дека типкава е всушност трудна од Еџертон, така? Или јас имам измешано брзини нешто?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.115
Дај не заебавајте за д гифт... Филмот можеби имаше бавен старт, и личеше на типичен американски кешгреб филм, али луѓе мене крајот ме остави онака, со подзината уста. Не викам дека е мастерпис, ама дефинитивно е вреден да се погледне.

Не е како суперхеројските филмови, кои пред да седнеш да ги гледаш, однапред знаеш како ќе завршат... :icon_lol:

Али ај, ако мислете дека не е ништо посебно, ондак пеки... 2017 е пред нас, ќе има многу суперхеројски филмови, тогаш ќе правиме муабет за просек филмови

:kafence:
Dzabe sea se vadis na superherojskite... nicim izazvani.

Filmot koj te fasciniral slednite 5 luge sto pisaa ne go ocenija poveke od 5/10. Nitu eden superherojski ne bese olku predvidliv a i so bezveza twist, koj da odberes e produkciski pokvaliteteni, ubavo napisani a najloso od se, najlosiot superherojski od godinava e poise memorable od gift.

Ne mora olku defanzivno, nikoj ne ti napadna vkusot recimo. Odbrani si go filmot so negovite kvaliteti ne so sporedbi koi veza nemaat so muabetot.

Srekja praat mnogu poise od nasive nego od tvoite. Super ke e 2017.

P.s za temata.. jude law zasluzuva oscar nom za vo Genius.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.591
Поени од реакции
87.960
Dzabe sea se vadis na superherojskite... nicim izazvani.

Filmot koj te fasciniral slednite 5 luge sto pisaa ne go ocenija poveke od 5/10. Nitu eden superherojski ne bese olku predvidliv a i so bezveza twist, koj da odberes e produkciski pokvaliteteni, ubavo napisani a najloso od se, najlosiot superherojski od godinava e poise memorable od gift.

Ne mora olku defanzivno, nikoj ne ti napadna vkusot recimo. Odbrani si go filmot so negovite kvaliteti ne so sporedbi koi veza nemaat so muabetot.

Srekja praat mnogu poise od nasive nego od tvoite. Super ke e 2017.

P.s za temata.. jude law zasluzuva oscar nom za vo Genius.
У реду е Њотомир не си земај се при срце, на шала се фатив за суперхеројските филмови дека баш ти и тој другиот член со аватар од Дедпул први пишавте дека не вреди д гифт. Пази малце и на емот икончињата што ги користам при текстот, па тогаш види дали ми е озбилен постот или не.

Јас стојам на ставот дека филмот беше квалитетен, како за еден драма-трилер. Ова беше режисерско деби за Еџертон, и човекот си доби позитивни критики од филмските критичари таму. Крајот беше повеќе од солиден, не го предвидов воопшто, очекував некое америчко клише да биде, ама не беше... 1000 пати подобро од она суперхеројското hero save the day булшит (кога веќе се напна да ги споредуваш тие филмови со овој)

Кога веќе спомна и продукциски квалитет... Нормално дека д гифт ќе е посиромашен на тоа поле, во минус е влезен со CGI ефектите, нема пуцање со пиштол во левото маде од десната страна и сигурно бил 100 пати посиромашно рекламиран на пазарот од еве рецимо... Суперхеројските филмови (хехе).
Режисерот повеќе се фокусирал на приказната во делово, и според мене го положи тој испит, како за еден дебитант на тоа поле :)

Полабафко друг пат, не биди ко секташ кога некој ќе ти ги "нападне" суперхеројските филмови.

:kajgana:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
Да го немаш глеано The Sixth Sense некако би разбрал, ама да не го знаеш твистот односно никој да те нема спојлерисано досега... тоа веќе би било страшно.
@Ron Burgundy не знаеш шо е финтата у филмот?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.014
Поени од реакции
42.732
Да го немаш глеано The Sixth Sense некако би разбрал, ама да не го знаеш твистот односно никој да те нема спојлерисано досега... тоа веќе би било страшно.
@Ron Burgundy не знаеш шо е финтата у филмот?
не знам ништо за филмот освен таа сцената со детето кога му вика на Брус Вилис "I see dead people", го чувам у пц веќе подолго време, али никако да седнам да го изгледам

B

Blade Torch

Гостин
не знам ништо за филмот освен таа сцената со детето кога му вика на Брус Вилис "I see dead people", го чувам у пц веќе подолго време, али никако да седнам да го изгледам
па и не знаеш баш малце, ама ај. Седни му побрзо. :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
па и не знаеш баш малце, ама ај. Седни му побрзо. :)
Па не требаше воопшто да го прашувате мислам таков е филмот ептен специфичен.

Едно е сигурно дека многу брзо ќе го гледа. За мене е во топ 3 омилени филмови.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.115
У реду е Њотомир не си земај се при срце, на шала се фатив за суперхеројските филмови дека баш ти и тој другиот член со аватар од Дедпул први пишавте дека не вреди д гифт. Пази малце и на емот икончињата што ги користам при текстот, па тогаш види дали ми е озбилен постот или не.

Јас стојам на ставот дека филмот беше квалитетен, како за еден драма-трилер. Ова беше режисерско деби за Еџертон, и човекот си доби позитивни критики од филмските критичари таму. Крајот беше повеќе од солиден, не го предвидов воопшто, очекував некое америчко клише да биде, ама не беше... 1000 пати подобро од она суперхеројското hero save the day булшит (кога веќе се напна да ги споредуваш тие филмови со овој)

Кога веќе спомна и продукциски квалитет... Нормално дека д гифт ќе е посиромашен на тоа поле, во минус е влезен со CGI ефектите, нема пуцање со пиштол во левото маде од десната страна и сигурно бил 100 пати посиромашно рекламиран на пазарот од еве рецимо... Суперхеројските филмови (хехе).
Режисерот повеќе се фокусирал на приказната во делово, и според мене го положи тој испит, како за еден дебитант на тоа поле :)

Полабафко друг пат, не биди ко секташ кога некој ќе ти ги "нападне" суперхеројските филмови.

:kajgana:
Ja se napnav? :D Taman rabota, reagirav bidejki se fati u tesno, defanzivno.. a sakav samo da ti posocam deka ne e nisto strasno.

Ima lekcija u ova, moze nekoi filmovi da ti se dopagaat iako ne se opsto prifateni i posakuvani (recimo superherojski koga se veke u mixot) i ne treba da potkleknes pod pritisoci. Da si go odbranis makar filmot e prosek, bidejki najbitno e cuvstvoto posle filmot. I sekoj ke te pocituvase so stavot. Nie cela godina sme napagani za nasive, ti ednas tuka..

Se desava. Site svigame po nesto retardirano. :D

Se nadevam u novata godina sega ke ni posakas uste poveke suerherojski i nema olku da osuduvas i ke im davas sansa. :p

I nema drug nacin u podforumov osven labafko. <3

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.757
Поени од реакции
43.945
The Sixth Sense е филмиште, единствена мана според мене е што ако го имаш изгледано наредниот пат нема ни на пола да ти биде јак. Сепак, првиот пат кога го гледав толку се наежив на крај, што буквално и косата ми се крена. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom