Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.123
The Boy in the Striped Pyjamas
Фала богу дека не може да биде на рамниште со Life is Beautiful, Schindler's List но многу, многу ми се допадна.

On a totally unrelated note,
Ne mozam da si go najdam mislenjeto za boy in the striped, ama ne, precenet, ocajno igranje na shok karta
Celo vreme mi se dopagase potencijalot, ama me napnaa na kraj, i ne, ne poradi krajot. Duri se iznervirav oti go gledav.

A za betmen bas irl go praev muabetot, kolku i da zvuci iconinc batmanov, uvek negativcite go vozat.
C Bale ja nikad nema da kazam ej betmen... Ali Aflekov ubavo go sredile, mislam deka ke mi e fejv betmen.

хехе :icon_mrgr:
и Хоакин Феникс не знае шо се дешава у филмот..
дури и по второ гледање мислам дека заслужено е 6.8, најверојатно и ќе падне до некои 6.5

хипи + сериозна драма на моменти
ептен искомпликуван
Хипи е за хипи, од средина натака не ни пробував да ја следам приказната ама целиот сетинг во филмот беше перфекција + Катерин Вотерстон :love:
3ipol od 5 mu imav dadeno oti me ostavi so cuvstvo na nesredenost... samo vizuelno go nagradiv.
Prikaznata sama po sebe ne zadrzuva vnimanie. Ne go zasluzuvase hejtot na forumot. :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Ne mozam da si go najdam mislenjeto za boy in the striped, ama ne, precenet, ocajno igranje na shok karta
Celo vreme mi se dopagase potencijalot, ama me napnaa na kraj, i ne, ne poradi krajot. Duri se iznervirav oti go gledav.
Се сложувам дека е преценет, а не ми беше нешто посебно ни шокантен. Ама во секој случај ми се допадна филмот повеќе поради приказната иако другите елементи како глумата и режијата се доста слаби.

п.с што е финтата со латиница @wot wanna be Сузана Турунџиева

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Го најдов и јас овој, ми изгледа како да е повеќе за нешто друго, отколку за Ескобар и како тој станал најбогатиот трговец со дрога.
dobar e, za povekje vo dokumentarec ili ete vo serijata ;)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Еве го има Child 44 на убава снимка, очекувам уште еден лош филм за Бејн ова Харди

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.038
Поени од реакции
42.749
Новиве бондови ми се мех, ниеден од новиве не може со старите, овие ги штанцаат да земаат милиони само на стара слава демек бонд џејмс бонд

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Еве пак не ме разочара Том Харди, колку лош филм е Child 44. Некогаш добра актерска екипа и одлична приказна не се доволни да се направил солиден филм. Филмот е фикција што се обидува се да прикаже како вистина со нафрлање на минимум факти.

Каков очаен акцент имаа глумците во филмот, демек ако зборуваат така пореално ќе делува ситуацијата каде што во Русија пред 50 години сите зборуваат англиски освен кога наздравуваат и викаат ДА.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.038
Поени од реакции
42.749
Еве пак не ме разочара Том Харди, колку лош филм е Child 44. Некогаш добра актерска екипа и одлична приказна не се доволни да се направил солиден филм. Филмот е фикција што се обидува се да прикаже како вистина со нафрлање на минимум факти.

Каков очаен акцент имаа глумците во филмот, демек ако зборуваат така пореално ќе делува ситуацијата каде што во Русија пред 50 години сите зборуваат англиски освен кога наздравуваат и викаат ДА.
Гери Олдман растури како Виктор Резнов у COD WAW и BO, немој така за него, his russian accent is very nice

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Kajgana Shop

На врв Bottom