Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

H

HoT IcE

Гостин
Hulk ми е мене дефиниција за cheesy. :D

Се надевам оркиве нема да звучат толку дебилно како во игрите, каде скоро сите гласови се позајмени од Chris Metzen.

Исто се надевам со оглед на буџетот со кој располагаат дека нема да штедат и ќе употребат и практични ефекти, костими, сетови и остали срања зашто со прекумерно ослонување на CGI филмот ќе изгуби од имерсија, како што беше случај со The Hobbit и секој понов блокбастер.
Abe dobro brat normalno e da bide cheesy, Avengers se, mubaetot mi bese deka vizuelno e mnogu ubavi napraven vo posledniov film, ima razlika bas proguglaj t.e siguren sun deka si primeil.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Супер си се Marvel ама Thor и Hulk изгледаат ептен детски.

А ако мислиш на левелот на продукција тогаш да Marvel има одлични CGI. The Winter Soldier ми е врвот во визуелни ефекти од нив.

W

wicked_1

Гостин
Не би требало, го прават истите што го правеа Хулк од Авенџерс.
Абе, гледај да не е како Хулк, има да му кампуваат пред куќа и Хорда и Алијанса.
У Авенџерс кај Хулк се потпираат комплетно на CGI, а тоа не дава синематски филинг како у LOTR франшизата, него тинејџ мувис како Спајдермен, Оз, Т2, тегла го спомна Тор - исто премногу CGI.

Тука треба да има огромни сетови, како у GOT и LOTR, со стотици статисти кои ќе прикажат народи и војски, и да доминира човечки фактор со костум дизајн и сценски детали а не дигитални ефекти. Како ќе ги употребат ефектите ќе одлучи дали гледачите ќе се внесат у филмот т.е колку ќе изгледа реалистичен.

H

HoT IcE

Гостин
Dada na toa mislev. Inace ne znam konkretno @wicked_1 za sto mi zboruvas zatoa sto ne sum igral WoW, nitu pak znam sto i kako e svetot, znam deka ima samo horda i alijansa. Ali bi trebalo malce da proguglam, sramota e da ne se znae.

W

wicked_1

Гостин
@HoT IcE има мнооогу за читање, има доста книги. Околу филмот дејствието ќе биде изгледа на планетата Azeroth. У Warcraft универзумот ги има и Argus, Draenor, K'aresh и Xoroth како планети. Тука имаш поконкретно за Azeroth, со раси и народи, географија, и распоред на конфликти.

1. Rise of the Horde
2. The Last GUardian
3. TIdes of Darkness
4. Beyond the Dark Portal
5. Day of the Dragon
6. Of Blood and Honor
7. Lord of the Clans
8. Arthas
9. The Well of Eternity
10. The Demon Soul
11. The Sundering
12. Cycle of Hatred
13. Night of the Dragon
14. Stormrage
15. The Shattering
16. Wolfheart
17. Thrall: TotA
18. Tides of War
19. Dawn of the Aspects
20. Vol'Jin: Shadows of the Horde
21. War Crimes

сериозно, незнам како успеале да напишат сценарио на толку материјал

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.133
Поени од реакции
42.857
Mene mi se dopagja cgi-to vo hobitot:oops: dobro vo posledniot malce go preteraa:D

H

HoT IcE

Гостин
@HoT IcE има мнооогу за читање, има доста книги. Околу филмот дејствието ќе биде изгледа на планетата Azeroth. У Warcraft универзумот ги има и Argus, Draenor, K'aresh и Xoroth како планети. Тука имаш поконкретно за Azeroth, со раси и народи, географија, и распоред на конфликти.
А книгиве добри се за читање?
Иначе фала ти за ова, сега ќе се едуцирам малце :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Како тоа Ex Machina излегол пред месец дена, а веќе го има на HD снимка? :O
Па уште во јануар имал во некои земји премиера.
На крај краева, самата продукциска куќа одлучува кога да се продаваат двд/блу реј верзиите.

Патем, и Чапи излезе во блу реј
Chappie 2015 1080p BluRay x264-SPARKS

Ако ви текнуе на Kung Fury

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
^^^Ете ми го фејсбук каверот

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Erich, nobody gives a fuck
Nobody ојт со апсолутно никакво рецкање, не па цитирање :(

Иначе да ја шириме убата филмска уметност и тука во темава. Па кој како милува нека гледа. Интересна порака испраќа ending сцената од Бергмановиот вилм.

Успат, го гледав пред некоја недела. Сосема ок филм.

Последно уредено:

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.318
Avengers: Age of Ultron
Денес го изгледав, пф првиот дел беше подобар, каде, каде !! Штета што Pietro Maximoff / Quicksilver нема да биде во наредниот дел. Ќе ми фали тимот twins Maximoff.

Kajgana Shop

На врв Bottom