Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

G

grande-juve

Гостин
Aj edna lista za entuzijastive :D Psihodelicni stvari..

http://www.tasteofcinema.com/2015/25-great-psychedelic-movies-that-are-worth-your-time/

Ja denes go gledav The Devils (1971)

Brutalno, epten naludnicavo filmce. So jajca! Dirnuva dosta tocki..
На вочлист ми е тој :) А од листава 9 иам глеано, 3 women на Алтман е прилично добар.

Иначе го глеав The Congress, некако слабичок ми беше. Добри идеи и пораки али ич не ме држеше... Робин Рајт :love:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.170
Поени од реакции
10.138
Некоја препорака за бегство од затвор филм од типот The Great Escape (1963) или Escape from Alcatraz?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.170
Поени од реакции
10.138
Papillon it is, then.
На Рон ги имам гледано, а овој на гранде-јуве ќе се подразмислам дали да го гледам. Не сум многу по црнобели француски филмови. :D

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Не се подразмислувај гледај го и францускиот
Фрнцузите имаат фантастична кинематографија(можеби не снимат на секој 2 минути но кога прават :cuc:дали е црно бел или зелен нема врска баш таму се крие најголемата убавина ;))

Да се потцетиме :place:желбата за слобода како еден од најпосакуваните работи за кога ќе се има да се искористи правилно

инаку да се потцетиме
Се е кул додека си млад

Бидејќи неможев да го најдам морам да му направам уплоад за да споделам една моја омилена сцена значи го еба камерманот ги еба сите околу камерманот ја еба публиката партали направи и моментот додека си млад можеш да направиш Р'шум на сцената :cuc::cuc:Мислам една минутка ама колку моќно тој фокус на камерата врз неговото лице го препушта да се докаже да покаже што знае и покажа растури и не само во ова сцена(но јас ја издвојувам токму ова) имаше фантастичен удел врз целиот филм џабе не се носи со 8.7

без помисли за промоворање на мојот канал или сл глупости едноставно сцени омилени кој неможам да ги најдам им правам уплоад за да го доловам своето....

Последно уредено:
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Мислам здрави прави млади кај ви се очите не разбирам 2 пати се спомна и пак

ej brattttttttttttttttttt glej go Le Trou

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
@grande-juve Фала за сугестијата за letterboxd, убаво изгледа вака на прв поглед, а каква е датабазата на филмови? Мислам на екс ју, мк филмови, некои ептен забегани low budget филмчиња, ги наоѓа? Пример со imbd не сум имал таков проблем, немало филм или серија што не сум ја нашол, каква страна е letterboxd во тој поглед? :)

W

wicked_1

Гостин
@whatto , да се потцетиме околу One flew over the Cockoo's Nest. МекМарфи е летачот, Џек е гение, тоа е отприлика филмот.[DOUBLEPOST=1424125166][/DOUBLEPOST]10/10

G

grande-juve

Гостин
@grande-juve Фала за сугестијата за letterboxd, убаво изгледа вака на прв поглед, а каква е датабазата на филмови? Мислам на екс ју, мк филмови, некои ептен забегани low budget филмчиња, ги наоѓа? Пример со imbd не сум имал таков проблем, немало филм или серија што не сум ја нашол, каква страна е letterboxd во тој поглед? :)
Нијанса послаба датабаза, 3-4 наши само не ми најде и уште еден забораив кој, од 1600 шо ги стаив. А со екс ју слабо стојам така да не знам точно :)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Greek filmmaker Nancy Spetsioti directed Tzafar, a powerful short film about casual, every day racism. Its subtlety underscores a powerful and timeless message about how we treat other people.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Не се подразмислувај гледај го и францускиот
Фрнцузите имаат фантастична кинематографија(можеби не снимат на секој 2 минути но кога прават :cuc:дали е црно бел или зелен нема врска баш таму се крие најголемата убавина ;))
Французиве за жал во последно време делуваат изгубено. На францускиот фестивал во Охрид веќе 6-7 години со ред се прикажуваат најдобрите француски филмови за годината и нема ниту еден асален. Сите се некако просечно депресивни. Нема некој исклучок.

Kajgana Shop

На врв Bottom