Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
@Anon birdman 7 i little death 7..
ja stvarno eve ne znam..
Глава давав дека за токму ова ќе ти биде постот :D
Знам, некогаш така кога ќе се видат оцените чудно ми паѓа дури и мене ама јебига, субјективност.
Сакаш уште повеќе да не знаеш?
The Interview ми е 6 а 2001 одисеја 3... што значи, интервју ми бил 2 пати боље од одисеја 2001... :D:D:D:D

P.S. Барам женска за одење на 50 shades... сериозно. пп.

The Theory of Everything, скоцкан на еден многу безбеден начин и така сервиран на масите. Можело многу поинаку да му се влезе на филмов но сепак, ОК трибјут филм.
А околу Еди, перфектна физичка трансформација и прејак перформанс:cuc:
Нема ич да ми биде криво ако земе Оскар.

Aj edna lista za entuzijastive :D Psihodelicni stvari..

http://www.tasteofcinema.com/2015/25-great-psychedelic-movies-that-are-worth-your-time/

Ja denes go gledav The Devils (1971)

Brutalno, epten naludnicavo filmce. So jajca! Dirnuva dosta tocki..
Ретардиран е тој бе :D Пред некое време го гледав и јас, ептен ретардиран филм.

Oд овие шо ги постна, му фрлив око на The Devil без S. Да видам вечер или утре шо катара е.

Ретардиран е тој бе :D Пред некое време го гледав и јас, ептен ретардиран филм.

Oд овие шо ги постна, му фрлив око на The Devil без S. Да видам вечер или утре шо катара е.

Шо знам, ми направи кејф.. И се ставив одамна на листата, меѓу последните ми се рускиот Come and See од кој на форумот само ти си го глеал, и чешкиот Daisies.. има многу и комерцијални ко тие на Jodorowsky или Enter the Void.. ама има и уште 3-4 кои ќе им дојде редот. :D

Devil bez S ne mi e, gledaj i kazuj dali vredi.

Come and See е партали од филм, онака поим за war movies :D Ама да не ви го хајпнувам, ептен тешка психологија и преобразба на лик обработува.

Ако некој се осмели да го гледам, ептен че ми биди мерак да прочитам коментар.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Aj edna lista za entuzijastive :D Psihodelicni stvari..

http://www.tasteofcinema.com/2015/25-great-psychedelic-movies-that-are-worth-your-time/

Ja denes go gledav The Devils (1971)

Brutalno, epten naludnicavo filmce. So jajca! Dirnuva dosta tocki..
На вочлист ми е тој :) А од листава 9 иам глеано, 3 women на Алтман е прилично добар.

Иначе го глеав The Congress, некако слабичок ми беше. Добри идеи и пораки али ич не ме држеше... Робин Рајт :love:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Некоја препорака за бегство од затвор филм од типот The Great Escape (1963) или Escape from Alcatraz?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom