S
sim4e
Гостин
Редно време е некој да отвори тема у која само ќе пишува дека зборот е трилогија, а не ТРИОлогија. И да се постави ко важна.
Mislis lesno e od strumicki da preveduvam na literaturno, sto ostanalo za drugo...Редно време е некој да отвори тема у која само ќе пишува дека зборот е трилогија, а не ТРИОлогија. И да се постави ко важна.
Good one.Mislis lesno e od strumicki da preveduvam na literaturno, sto ostanalo za drugo...
Brzo kucam, sakav samo da spodelam, baska laptop, se izvinuvam na cepatni greski. Eve dokaz.
Probavme ednas vaka, cel forum se ispokara za prequeli i sequeli... ne otvaraj stari rani.Good one.
Абе малку е офтопик, ама и на претходнава страна исто прочитав триологија, па сега ти, па морав да изреагирам.Мада се' уште мислам дека едно glossary со филмски термини не е лоша идеја.
ЖаРн е исто така доста присутен на форумов.![]()
I Hobbitot.
Klikaj slobodno.
The hight of the screen in the IMAX theatre is the equivalent of 7 elephants. It is 14 meters high and 23 meters long. It is constructed of a special diffused white vinyl perforated with thousands of tiny holes which allow sound to pass through freely, giving the screen "acoustical transparency”.
The screen is flat but has a slight compound curvature that extends beyond the field of the edge of peripheral vision. This, combined with the 23 degree pitch angle of the seating area, provides a full unobstructed view from every seat. Even if 2 m high person is sitting in front of you, you will see over his head.
3D effect IMAX 3D technology is acknowledged to be the best 3D in the world. IMAX has developed a special 3D camera which incorporates two camera movements into one frame.
As a result there are two projectors involved - one for the right eye and the other one for the left eye. The 3D film is projected onto the screen via two polarised lenses that focus the separate left-and-right - eye images onto the screen. The audience wears polarised glasses which have the same polar alignment in each lens as the projector. The left and the right eye receive only the image intended for it and our brain creates the illusion of the three-dimensional reality.
It is the time to transform the experience of watching a movie. Each 4DX™ seat move on 3 axes of motions: rolling, heaving and pitching. A variety of chair-embedded effects, plus shots of air, bursts of water, leg & back ticklers, allows for a complete immersion of audiences into the movies as they become part of the story on-screen.
Make it more intense and immersive by using all your senses!
Motion chairs move in all directions in reaction to what is shown on screen
A special device sprays filtered water for realistic experience of the movie
The’ Neck Air System’ installed in the motion chairs blows air to the neck
A totally immersive experience including real scents of each scene
Lightning bolts flash from theater ceilings using special lightning effects
Na Interstellar mi potece suza jebote.
се вртам лево и ја гледам девојка ми липа ко мало дете, ме стиснала за рака цела ми ја испотила, стутната у ќоше. Ау, на вакво визуелно и звучно достигнување, најјако возење да е емоционалното е за спуштање капа. Кoj набој, кој билдап.. Филмот е трибјут за сите сајфај филмови излезени до сега и жанрот целовкупно, ме потсети зошто сакам и гледам вакви филмови, ме потсети у 2 сабајле како копиљ кога ќе начекав некој класик за прв пат. Можеби не беше како симулатор ко рецимо Гравити, ама кое незгодно чувство имав за време на спејс минутажата. Филмот зима оскар за визуелно достинување, па кој сака нека ми излезе тек тек ако не се согласува. На кило крф!На првата сцена кога изгубија години и Метју ги пушти сите снимки од децата преку годините,
За приказната и акшуал спојлерс стори уајз, ќе пишам у темата наменета
А Хобитот (нема спојлери), среќа го гледав во 4DX осим 3D, па кога блуеше змејот замирисуваше на оган и чад или кога фрлаа некој у вода ме прснуеше вода у фаца, кога имаше сцена високо на планина тивко ветарче и свежина ми минеше под мишка, кога паѓаше некој на грб - ме акаше фотељата у кичма и менелајтинг ефектите и стрелите од низ уши не ги спомнувам оти они не ми влијаа толку ко другиве за да не заспијам! Ова ти е као идат ејлиенс на земјата и те прашуваат кажете со што ќе се пофалите достигнато за да не ве скинеме. И ти им вадиш ЛОТР триологијата и онака си бришеш капка пот од чело олеснувачки, ама од нигде негде искача Питер Џексон и те мава во ребра демек неприметно и ти ги бутка Хобитот со новиов на кавер демек неосетно и се закашлува - приметуваат ејлиените, ги скенираат со нивните софистицирани плеери препорачани највероватно од Псајсајд за неколку секунди цела триологија и одма палат хипер акселатерскиот мега реј ласер и не испоубиват ко мишеви. Воопшто без содржина, голем очај, обид за хумор и онака мех. Висока оцена заради експириенсот оти бев мајндблоун, 3 часа ефекти до јаја, ептен бев во филмот, скоро буквално, камерата развалуе од секој агол (во комбинација со движечките фотељи), ама лор-от е најпримамливиот и квалитетен елемент на серијалов, ништо друго. Добра триологија, но не нешто што би се памтило. Штета.
![]()
Ако веќе се поправаме, се пишува гревота не греота. Не глуми правописен полицаец кога не си ништо подобро.Good one.
Абе малку е офтопик, ама и на претходнава страна исто прочитав триологија, па сега ти, па морав да изреагирам.Мада се' уште мислам дека едно glossary со филмски термини не е лоша идеја.
ЖаРн е исто така доста присутен на форумов.![]()
Од тебе не ми е добро. Ај гитла сега за да ми биде подоброЗа греота си колку не ти е добро.