Гладиатор - Една од најдобрите изведби на машки глумец што сум видел у животов, једино неможам да се решам помежу изведбата на главната машка улога у филмот нареден на листава
Мирисот на Жената - Неговото височество Ал Пачино. Фантастичен филм у секоја смисла на зборот.
Ден за обука - Најдобриот филм на Дензел !
Треинспотинг - Филмов не се опишува со зборови, кој го гледал ќе ме свати, кој не го гледал нека го гледа обавезно !
Ден на независноста - Без помпезноста и митските најави кои ги имаше Војна на Световите, а далеку далеку подобар. Пример како треба еден Си Фи филм да изгледа!
Колку високо (хау хај) - Филм кој секој што гледа филмову со друштвото мора да го изгледа у сваки случај !
Паранормална Активност - Нешто ново за мене, но и у исто време добро. Не сум љубител голем на новите хорори (разочаран искрено ) но ова е нешто одлично. Супер идеја, подржувам вакви филмови
Слаткиот Ноември - Најдобриот романтичен филм некогаш направен. Со реална приказна и без многу лигавење. Одлично
Адвокат на Ѓаволот - Најдобриот филм на сите времиња (според мене)
сега ми текнуе на ова, има туе уште филмои но ова ми текна у моментов !
ова ми текнуе у моментов вредно за титулата "мора да изгледаш". Можеби е чудна листава односно има различни типови, но секој филм си го заслужил местото на листава, и се специфичен за својот жанр!