Феноменот: Раскинување на долга врска, веднаш започнување на нова врска и веднаш брак

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Одговорт на прашањево за ова е прост. Им чука биолошкиот саат на женските. И зашто им е страв дека може пак ќе поминат 10 години (како и првата врска) без тоа да иде некаде, брзаат да се земат и деца да имаат. Не дај боже да остане стара мома, или да дојде до тоа да неможе да роди дете. Па тоа ужас, крај на свет. Што ќе кажат комшиите?

Не сум била во толку долга врска и неможам да зборам од лично искуство. Ама како и многу овде, имам слушано/гледано примери. Верувам дека одговорот е биолошкиот саат. Ама зашто не се земале со партнерот од првата врска, везе неам. Ама 10 годишна врска, или ќе заврши со брак, или ќе заврши, точка. И тоа е така заради општеството. Зашто родителите од двете страни ќе притискаат да се земат. Зашто тоа е тоа нормалното. Зашто така треба да биде. А тоа парче хартија не менува ништо. Ама стресот од родителите менува се`. Особено, ако после толку години ја нема љубовта и е во принцип навика.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Одговорт на прашањево за ова е прост. Им чука биолошкиот саат на женските. И зашто им е страв дека може пак ќе поминат 10 години (како и првата врска) без тоа да иде некаде, брзаат да се земат и деца да имаат. Не дај боже да остане стара мома, или да дојде до тоа да неможе да роди дете. Па тоа ужас, крај на свет. Што ќе кажат комшиите?
Да им е страв од биолошкиот часовник, немало да раскинуваат долга врска, нели? И не се само жениве во случајот, има и мажи кои после раскинување на долга врска фаќаат друга женска и после некој месец - брак.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Да им е страв од биолошкиот часовник, немало да раскинуваат долга врска, нели? И не се само жениве во случајот, има и мажи кои после раскинување на долга врска фаќаат друга женска и после некој месец - брак.
Стравот после се јавува :) Кога ќе сфатат дека е стварно крај на таа долга врска.
А мажите со кого се земаат? Со жени :D Не дека секогаш жените се иницијаторот, ама сигурна сум дека некои од нив знаат да најдат начин да му ја наметнат идејата.
А иначе не сум машко, па неможам да им влезам во глава, затоа зборам за од женската страна. Можеби е притисокот од родителите дома.

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Сличен случај имав и јас , пред 1 месец прекинавме 2 годишна врска , која заврши доста драматично и по 2 недели таа има друг дечко и делува лудо вљубено , а сум сигурен дека ме сакаше додека бевме заедно , е сега како успеала после само 2-3 недели да има чувства према друг , секоја чест, јас на пример и општо мажите мислам дека по ретко постапуваат вака и дека прво ги средуваат чувствата па се впуштаат во ново , ама се е до карактерот и до тоа кој како ги поднесува нештата , некои не можат сами..

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.788
Поени од реакции
11.355
Не е воопшто никаков феномен, едноставно е потреба од нови предизвици и секс.
Тоа што се погодило трајко, петко, станко, митко и остали да се земат веднаш е само една обична случајност.

Kajgana Shop

На врв Bottom