Феноменот: Раскинување на долга врска, веднаш започнување на нова врска и веднаш брак

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Џиш брате а да прекинеш да плачеш рикаш дека жените се лоши
Кој рекол дека плачам, рикам или нешто слично? Поентата на постот беше да не ја носиме темава во грешна насока...

и да пројдеш на неколку дејта со Американка или Италијанка да сватиш колку злато жени имате овде?
О голем казанова те молам просветлиме, шо појќе има американка или итајланка од македонка? Додуша американките најчесто имаат тежина колку две македонки...

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Луѓе да го гледате филмот 500 days of Summer. Друго стварно не знам шо да ви искоментирам,ниту сум се нашол во слична ситуација (а сум бил во релативно долга врска) ниту пак познавам некој шо биле. А дека е морничава тема - многу. И стварно ме плаши не знам зошто

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Жено за да проценам човек доволен ми е еден муабет со него, и веднаш ќе се види и култура и морални вредности и цели во животот, ако сакам влечам инфо на погоден неупадлив начин, немам потреба од децениски врски за да проценам човек.
Баба Ванѓа гомна да јаде. Секоја чест девојко чим од прв состанок го избираш животниот сопатник. Глупи се оние кои имаат дугачка врска, па гледаат како ќе се понаша на втор, трет, десетти состанок. Како ќе се понаша у друштво, дали е стабилен со ставови, кои му се целите во животот, дали е само јак на муабет или праи нешо у живот, дали е муле или не, дали знае да се снајде у живот, дали го бива за секс.....

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Баба Ванѓа гомна да јаде. Секоја чест девојко чим од прв состанок го избираш животниот сопатник. Глупи се оние кои имаат дугачка врска, па гледаат како ќе се понаша на втор, трет, десетти состанок. Како ќе се понаша у друштво, дали е стабилен со ставови, кои му се целите во животот, дали е само јак на муабет или праи нешо у живот, дали е муле или не, дали знае да се снајде у живот, дали го бива за секс.....
Избирање и проценка се сосема различни термини......со различно значење

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Избирање и проценка се сосема различни термини......со различно значење
Филозофке со сменет јузер, посочи ми кој дел од прашањето не го разбра

За 2-3 мeсеца ќе процениш шо има дотичниот и дека тој е вистинскиот, а претходниот со кој си била у сериозна врска го нарекуваш новајлија, недоквакан, само за секс, пиење, забави? Де биди попрецизна како ќе го изведеш брзото проценување и ќе му кажеш ДА?
Жено за да проценам човек доволен ми е еден муабет со него, и веднаш ќе се види и култура и морални вредности и цели во животот, ако сакам влечам инфо на погоден неупадлив начин, немам потреба од децениски врски за да проценам човек.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Иако не ми се обрати мене ќе си кажам мислење.

Во право си дека од еден муабет можеш да процениш одредени работи како на пример интелигенција, елоквенција, едукација и дел од карактерот ама да процениш во душа и карактер некој каков е ти треба многу повеќе од еден муабет.

Дали сте пак компатибилни за сериозна врска без 6 месеци заеднички живот нема шанси да процениш, тука излегуваат на виделина одредени особини кои секој за 3 саата во денот може да ги сокрие или да ги маскира ако сака.

Инаку децениски врски се глупост, чим веќе некој решил да живее заедно после неколку години нека си ја официјализираат врската или нека раскинат, влечкање со години со некој од навика само за да не бидеш сам е бесмислено.

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
507
Поени од реакции
288
Психата на човекот е многу комплицирана за некој да ја разбере. Секој почеток има и свој крај.
Имав многу долга врска која заврши пред некое време. Немаше некоја посебна причина туку едноставно снема муабет и чуства. Сепак неможе се да исчезне, па сакав барем да останеме во пријателски односи, да имаме едно здраво ко ке се сретниме на улица. Ни тоа не го добив. Работите биднаа шо биднаа таа си "продолжи" понатака. За само 1 месец таа успеа да заборави врска долга 7 години. Ај и тоа некако ке го разберам, снема љубов, се заљубила во друг итн.
Ама никако неможам да разберам секој ден излегување по клубови и пијанење до сабајле без разлика дали е викенд или не? Прочитав многу добар коментар во контекст : "Денешните девојки наместо да наликуваат на нивните мајки, тие наликуваат на нивните татковци". Ми треба некое размислување од девојка за да го сфатам ова понашање????

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
повредени човеци и си бараат утеха у тапија за ‘љубов‘...

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
повредени човеци и си бараат утеха у тапија за ‘љубов‘...
Токму така бидејќи сме повредени си бараме утеха постирајќи и со тоа и си ги олеснуваме маките. Можеби за тебе оваа тема не значи ништо ама за мене е од големо значење бидејќи знам дека не сум единствена која има се најдено во таква ситуација.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.727
Поени од реакции
13.465
Иако не ми се обрати мене ќе си кажам мислење.

Во право си дека од еден муабет можеш да процениш одредени работи како на пример интелигенција, елоквенција, едукација и дел од карактерот ама да процениш во душа и карактер некој каков е ти треба многу повеќе од еден муабет.

Дали сте пак компатибилни за сериозна врска без 6 месеци заеднички живот нема шанси да процениш, тука излегуваат на виделина одредени особини кои секој за 3 саата во денот може да ги сокрие или да ги маскира ако сака.

Инаку децениски врски се глупост, чим веќе некој решил да живее заедно после неколку години нека си ја официјализираат врската или нека раскинат, влечкање со години со некој од навика само за да не бидеш сам е бесмислено.
За да во еден муабет ја процениш личноста треба да си или Чак Норис, или Тим Рот од Lie to me. Кои небулози се тие што демек “у еден муабет можам да проценам што личност е.“ Што ако е срамежлиув типот и нејќе да се експонира? Или пак прави психолошка игра и изиграва енигма за да ќари некоја цура (повеќето се интересираат на вакви)? Све е могуче.

Kajgana Shop

На врв Bottom