- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.710
- Поени од реакции
- 8.723
Психичкото насилство е објаснето што подразбира:Мислам дека терминот не е соодветен.
Психичко малтретитање да, не можам психички да те истепам. Самиот збор насилство се однесува на физички напад.
Јас се противам на таа кованица.
А еве и за чичко Сладоледџија:
Автоматски споено мислење:
Ете ти одговор, нека се брукам јас, ти биди си арен.Pravno neuka si, ne se blamiraj ponataka..
Автоматски споено мислење:
Никогаш нема да оправдам насилство, независно дали е од маж или од жена.Ете самата наведе една причина.
И физички кога ќе те нападне, 99% од луѓето ќе се смеат на тоа, нема да ја обвинат жената, нели послаба е.
Ја фаќа напад на хистерија, мажот сака да излезе, бидејќи преку глава му е, жената го тегне или го следи надвор дерејќи се ко луда.....
Ако се поднапила, па не знаеш дал ќе го голтне јазикот, смее ли шамар....
Причини ти кажав има десетици, не сте безгрешни, но не треба да се тепа.
Јасно де, светици сте, безгрешни, никако казна. Ем се ебела со друг, ем му земала куќата и децата, алиментација ќе си плаќа, никако казна, ама затоа ако мажот го направи истото, па жената му го исече таквото, 90% од жените ќе ја оправдаат.
После зашто мажите се поретко сакале да влезат во брак.
Не се само мажите, жените не сакаат да влегуваат во брак, лично не сакам затоа што не ја гледам потребата од истиот, освен евентуални заебанции кои не ми требаат во животот долгорочно.
Ништо од ова не е причина, ама мислам не се разбираме.
Еве да земеме друг пример, Урош Блажиќ. Дали имал причина? Сигурно дека имал, во неговиот ум.
Дали таа причина е било какво оправдание за делото? Не е.
Ништо не е причина да посегнеш да тепаш и да убиваш, без оглед дали си маж или жена.
Едит: сфаќаш колку е проблем тоа што ќе ти се смеат ако жената те истепа? Колку е погрешно сфаќањето дека тоа треба да го истрпиш? Фала курцу почнаа и мажите да пријавуваат физички напади од жена, баш затоа што ако и' вратат, посилни се, оди докажи дека се бранеле. Никој не треба да трпи, ни мажот не треба да трпи насилна жена.
Последно уредено: