Феминизам!

Член од
3 март 2010
Мислења
657
Поени од реакции
444
Mnogu me nervira tiktokov, kineska platforma e, a so americki liberalni ideologii. Mnogu feministki jadat govna za mazite, kako gi mrazele, sakale da ja srusat patrijahijata, se zalat bile seksualno maltretirani, i sega mazite se branat, ne e ubavo taka da velite ne se site mazi seksualni nasilnici. I pocnuvaat redovi komentari da go napagjaat za nisto, ne se site mazi ama site napadnati se zeni, zenomrzec, misogonist, zatoa ja birame meckata od takvi kako tebe, treba da se ubijat site mazi, radi mazi kako tebe e ova posledica, ti si eden od niv ubiec i silovatel, odi ubij se, obesise, majka ti da ne te rodela, duri ne umrat site mazi nema da se otkazime, znaci komentari so teska misandristicka sodrzina i so navredi, zakani. Nieden komentar tiktok ne brisi i ne banira od zeni kon mazi, a koga maz ke mu pisi nesto malce odma blok, se brisi komentarot. I posle baraat ramnopravnost, a ustvari vo realnost mazite se diskriminirani. Site mazi ako, objavat bilo kakva malce navredliva sodrzina na tiktok vo nekoe video jadat traen ban, a zenite nisto makar sto 1000 pati polosi videa stavaat

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.318
Ova feminizmov ukluci nekoj triger kaj mazite, odnosno sto poglasni se zenive za prava i ednakvost tolku povekje ne gi ebavame 2%.. Primer ja, na rabota edna koleska mi vika dojdi kaj mene u kancelarija.. ja vikam sea ke turi edno kafence ke napraime alas veres muabet, ke se posmeeme, ona mi vika aj kupcevo predmeti kaci go vo arhiva.. ja vikam a ke mi dades li tretina plata.. mi vika zosto? Ja vikam pa isto plata zimame a sakas da ti ja rabotam tvojata rabota.. prvin mislese se zaebavam, ama koa i rekov mi se frckas tuka u stikli i sakas da komanduvas, sama ke si ja zavrsis rabotata, makar zemala nosela 1 po 1 predmet.. A toj triger e bas poradi takvi muabeti sto prethodno sme pravele i raspravale muabeti za ednakvi prava, abortus i slicno wokerski raboti sto mi podrzuva..
Автоматски споено мислење:

Taka da ženi, ako sakate da vi pomagame, mora da si prikjutuvate, žošto ne se stava gz kade što se merat ku*ovi..
Па стварно убаво си и рекол. Јас мислев те викнала во канцеларија за нешто друго, а она за купчето предмети во архива да го качуваш :cautious:.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.546
Поени од реакции
4.344
Па стварно убаво си и рекол. Јас мислев те викнала во канцеларија за нешто друго, а она за купчето предмети во архива да го качуваш :cautious:.
Abe da te zamoli so ubavo, odma ke i zavrsev rabota, ama koga ke zapovedas nekogo ko da si gazda, e toa e mnogu loso.. inace i den denes si ziveeme, si pijuckame kave, nema veze sto se raskaravme toj den.. ona posle si ja sfati greskata..

Член од
16 јули 2021
Мислења
347
Поени од реакции
714
Со сите тие глупости што дојдоа од Америка и ги прифати запад (и дел од истокот), хетеро бел млад маж е најдискриминирано суштество на планетава, а уште се дрнкаат глупости како сите други се дискриминирани.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.865
Поени од реакции
40.525
Феминистките се глупи.
Можеш ти да кажеш ти наместо нив што би направил?
Па како за почеток може да се почне со некои твитер хехенца колку само да се начне темата за жените во исламските држави и нивните права. Ете само толку барам, еден твит од феминистките за жените кои навистина се опресирани, наместо постојаното кокодакање против христијанството, патријархот и за тоа колку се опресирани од белиот маж во западните опшества.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.792
Па како за почеток може да се почне со некои твитер хехенца колку само да се начне темата за жените во исламските држави и нивните права. Ете само толку барам, еден твит од феминистките за жените кои навистина се опресирани, наместо постојаното кокодакање против христијанството, патријархот и за тоа колку се опресирани од белиот маж во западните опшества.
Go pogodi cupeto okolu hristijanstvoto. Da e do nejze tuka strogo po 10 bozji zapovedi ke se zivee i sekoj praznik i vo nedela, a ponekogas i vo delnik zadolzitelno ke bidi odenje vo crkva i biblijata na izust ke treba da se znae. Nema diploma od sredno da zemis ako ne ja znaes napamet. Da ne zboram za drugite hristijanski raboti sto si gi zemame zdravo za gotovo. Ke mrsis vo petok, aha ke mrsis :sneaky:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.865
Поени од реакции
40.525
Go pogodi cupeto okolu hristijanstvoto. Da e do nejze tuka strogo po 10 bozji zapovedi ke se zivee i sekoj praznik i vo nedela, a ponekogas i vo delnik zadolzitelno ke bidi odenje vo crkva i biblijata na izust ke treba da se znae. Nema diploma od sredno da zemis ako ne ja znaes napamet. Da ne zboram za drugite hristijanski raboti sto si gi zemame zdravo za gotovo. Ke mrsis vo petok, aha ke mrsis :sneaky:
Тогаш се потполно се сложувам со неа.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.304
Поени од реакции
30.639
Добро, ама се што ќе напише, било ти, било феминисти, било фашисти, било христијани, до нивни очи нема никогаш да дојде. Буквално превез на очи имаат. Од чалам на социјални мрежи само ти можеш некој лајк да добиеш, а Фатима може 500 стапа од мажот и ако прочита.
Жените кога се бореа за права во Америка, Франција, кој друг се кренал да им помогне? Никој.
И сега никој нема да му биде дозволено да стапне таму, ни за човекови права, ни за христијанство.
Таа земја ќе биде нормална кога ќе се срушат сите џамии.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.546
Поени од реакции
4.344
Kako gi razlikuvaat be tamu pizda mu mater.. site pokrieni u crno, ne znaes koja e čiva žena..

Член од
24 април 2008
Мислења
11.049
Поени од реакции
12.591
Ептен деволуирале феминисткиве.

Ако не се смени нешто нагло кон подобро во наредниве 5 до 10 години, сите или речиси сите придобивки кои феминистичките движења ги извојуваа од почетокот на 20-от век па наваму ќе ги снема, исто како никогаш да не ги извојувале.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.865
Поени од реакции
40.525
Добро, ама се што ќе напише, било ти, било феминисти, било фашисти, било христијани, до нивни очи нема никогаш да дојде. Буквално превез на очи имаат. Од чалам на социјални мрежи само ти можеш некој лајк да добиеш, а Фатима може 500 стапа од мажот и ако прочита.
Жените кога се бореа за права во Америка, Франција, кој друг се кренал да им помогне? Никој.
И сега никој нема да му биде дозволено да стапне таму, ни за човекови права, ни за христијанство.
Ама не не чекај малку сеа. Не може на западот да се протестира за се и сешто, од изолирани случаеви на силувања да се оцрнуваат 99.99999999999% од мажите кои никогаш на памет не би им дошло да направат такво грозоморно дело, да се сатанизираат белите мажи и како за све они се виновни, да се протестира со црквата да одјебе и слични работи против христијанството, а од друга страна да немаат едно зборче кажано за жените во исламските држави и за тоа дека стварно они се опресирани, што од нивните мажи, што од државата, а најмногу од поганата терористичка религија исламот, само затоа што ако прочитал мажот на Фатима, она ќе јадела 500 стапа по грбот.

Жените во западните опшества се слободни да прават што сакаат, можат да работат каде сакаат, да основаат фамилија или да не основаат фамилија, да шетаат каде сакаат и со кого сакаат, буквално нема ништо што би ги спречиле да прават што сакаат, и они пак одлучуваат да глумат жртви во 2024та и да се борат со замислени непријатели, да протестираат за некакви замислени разлики во плати, за нивните права и што уште не? Кои други права?

А од друга страна да мижат и да ја вртат главата и да не кажат барем еден збор против исламот, и да се побунат за состојбата на жените кои живеат таму.

Ова е тоа за што ти зборам, на марш/протест за правата на жените ги прашуваат за што е со жените во исламските држави, одбиваат да одговорат. Ама затоа во христијанските држави се многу јаки, empowering се. Епа не може така.

Член од
16 јули 2021
Мислења
347
Поени од реакции
714
У старт да кажам, пред да бидам каменуван, не сум шовинист.
Е сега, болдираното, жените се жени и ваму и таму, но зашто не се борат за права ваму а онаму се бореле. Се борат затоа што имале машка поткрепа, така да не би кажал дека никој не им помогнал на жените на запад. И те како имале подршка од шака мажи на кои им одговарало да си удвојат број на плаќачи на данок, а останатите мажи можеби не им помагале, но не им одмагале/биле пасивни гледачи. Фактот е дека тоа не може да се случи у Авганистан, затоа што таму освен на сила, на друг начин не можат да стигнат до правата, а ако сме реалисти, и со сила мало морген. Ако требало жените и на запад да се борат физички, исто мало морген ќе се избореле, така да малку направи си проверка на фактите во тој однос.
Плус и да нагласиме дека жените не се борат за еднаквост, а се борат за удобност (тука сакам да кажам генерализирам, не ти лично). Еве да почнеме во сегментите на живеење еден по еден:
- работно - сакаат еднаква плата, но не и еднаква работа. Нормално е дека коа ќе направиш сува статистика, сите секретарки и хр-ки не може да зимаат иста пара ко рудари, нафтаџии, професионални војници, камиоџии и ред други тешки и ризични но платени професии, тука имаш одма еден јаз, којшто жените сакаат да го преминат на мала врата. Ко што се борат за 50 проценти у канцеларија, коа ќе биде 50 проценти и во рудник или на платформа на Аљаска, ако платата не е еднаква, и јас ќе се приклучам во женскиот протест и револт, зашто тоа веќе стварно е неправедна дискриминација, а не статистика извадена од контекст.
Имаше еден од познатите бизнис фаци, водеше дијалог за израмнување на јаз со некоја феминистка, убаво и кажа: 60 проценти од мажи се криминални но 4/5 од затворениците се мажи, зашто не го израмниме и тој јаз?
- социјално - сакаат да има џентлмени, да им се отвара врата, машки колеги да мкнат тешкото на работа итн. При излегување и на социјални мрежи сакаат мажите да им приоѓаат, како викаат по принцип жените, нема мажи никој не се става. Па еднаквост, цуцо, стај се ти, скрши социјални норми.
Мојата логика ме води дека сакаат еднаквост во убавите работи, но не и таму кајшто некој треба да засука ракави и да плива у гомна, било тоа работно или социјално.

Kajgana Shop

На врв Bottom