Феминизам!

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
На Фурие и Бернерс Ли како да гледаме? На што се надоврзал и на кој Фурие?
Па и Тесла без Фарадеј и Максвел, не знам... :)
Автоматски споено мислење:

Тие се фактите и аргуметите, несоборливи се, што да праиме.
Кого го заболе за твоите прашања? :D
Очигледно тебе, штом вака ревносно ме цитираш.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
На Фурие и Бернерс Ли како да гледаме? На што се надоврзал и на кој Фурие?
Па и Тесла без Фарадеј и Максвел, не знам... :)
Автоматски споено мислење:

Тие се фактите и аргуметите, несоборливи се, што да праиме.
Кого го заболе за твоите прашања? :D
И јас истото и го имам спомнато, дека едно е нешто сосема непознато да откриеш, друго е да се надоврзеш.

Е сега за Тесла, не зафркавај, има доста нови непознати работи создадени. Не ги оспоруваме другите што ги наброја, ама сепак Тесла на друго ниво ја довел технологијата.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.282
Koga frlame random istoriski zenski likovi, toa za mene e Isabella of Castile, Crusader Queen, koja ja ima zaedno so nejziniot soprug Ferdinand od Aragon zavrseno krstonosnata vojna za Spanija, isteruvajki gi od zemjata muslimanite.
Potoa, taa go finansira Kolumbo, i e katalist za renesansnoto otkrivanje na Amerika.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Koga frlame random istoriski zenski likovi, toa za mene e Isabella of Castile, Crusader Queen, koja ja ima zaedno so nejziniot soprug Ferdinand od Aragon zavrseno krstonosnata vojna za Spanija, isteruvajki gi od zemjata muslimanite.
Potoa, taa go finansira Kolumbo, i e katalist za renesansnoto otkrivanje na Amerika.
Ај финансирање на Колумбо ок, ама останати работ не се баш за фалење дека жена ги направила.
Тоа ти е исто ко сегашната Кралица на Земјата да ја возвишуваш, ама Земјата не е баш пријатно место за живеење. :toe:

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Не се така рендом, барем јас знам/имам гледано филмови и читано статии за некои 80% од тие кои ги наведов.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.282
Ај финансирање на Колумбо ок, ама останати работ не се баш за фалење дека жена ги направила.
Na koi mislis? Za vladeenjeto taa rabotela zaedno so nejziniot ko monarh, nejziniot soprug kralot na Aragon, i tie dvajcata ja obedinile Spanija.
Dokolku mislis na glupostite na Kolumbo, taa koga videla deka ovoj i donel brod so robovi naredila da se oslobodat, i voopsto ne ja poddrzuvala taa praktika na robstvo.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.479
Na koi mislis? Za vladeenjeto taa rabotela zaedno so nejziniot ko monarh, nejziniot soprug kralot na Aragon, i tie dvajcata ja obedinile Spanija.
Dokolku mislis na glupostite na Kolumbo, taa koga videla deka ovoj i donel brod so robovi naredila da se oslobodat, i voopsto ne ja poddrzuvala taa praktika na robstvo.
Викторија од Хановер била владарка на најголемата империја во човековата историја (the sun never sets upon, Pax Britanica) :)

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Баш на тоа, владеењето. Не е баш за фалење војни и трошења :D

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.479
И јас истото и го имам спомнато, дека едно е нешто сосема непознато да откриеш, друго е да се надоврзеш.

Е сега за Тесла, не зафркавај, има доста нови непознати работи создадени. Не ги оспоруваме другите што ги наброја, ама сепак Тесла на друго ниво ја довел технологијата.
Никој не го оспорува Тесла, денес е суперстар што се вели, имаш документарци, книги, филмови, дебати еден тон за него, а за Фурие или Бернерс Ли не знае апсолутно никој, и покрај нивните изуми кои го променија светот на повисоко цивилизациско ниво.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Go smetas za trosenje spasuvanjeto na Spanija od okupatorite?
Pa ako e za taka, i nasive revolucioneri dzabe trosele :D
Нашите револуционери вака идела приказната:
-Мили Царе, прати оружје.
А царов: или паре или дупе.
- Мили Царе, прати оружје, пари немаме.

Тоа окупатори, па они после окупатори и така до ден денес. Не сфаќам што е толку битна за човештвото...

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Тоа ти е исто ко сегашната Кралица на Земјата да ја возвишуваш, ама Земјата не е баш пријатно место за живеење. :toe:
Не е пријатно место за живеење, навистина. Интергалактичка-и-свеЦка-хипер-дупер-тера-гига-мега-Кралица. Шта речи, коју поруку послати, а у меџувремену не заплакати?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Никој не го оспорува Тесла, денес е суперстар што се вели, имаш документарци, книги, филмови, дебати еден тон за него, а за Фурие или Бернерс Ли не знае апсолутно никој, и покрај нивните изуми кои го променија светот на повисоко цивилизациско ниво.
Додај го Demis Hassabis....кога веќе користиш ултра корисни ликови за човештвово :)

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Не е пријатно место за живеење, навистина. Интергалактичка-и-свеЦка-хипер-дупер-тера-гига-мега-Кралица. Шта речи, коју поруку послати, а у меџувремену не заплакати?
Епа доказ, дека жените не ги бива за владеење, како што кажуваат дека ако они владееле, мед и млеко ќе било. :D

Кралот кога ќе земе некоја, таа се искачува на скалилото на моќта и е среќна.
Кралицата кога ќе земе некого, не е истата состојба. Види го Филип, безгласна буква, несреќен, а кралицата, огорчена, бидејќи никој не може да и парира, а ни повисока позиција да има од нејзе.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.282
Тоа окупатори, па они после окупатори и така до ден денес. Не сфаќам што е толку битна за човештвото...
Kako istoriska licnost, bila dovolno bitna za covestvoto vo toa vreme vo koe ona ziveela.

Kajgana Shop

На врв Bottom