Прво објасни што си видел мое сработено, после објасни кај е сличноста меѓу мене и Латас...а тебе Латас да не ти е идол,пошто работиш по ист терк како него ?
Прво објасни што си видел мое сработено, после објасни кај е сличноста меѓу мене и Латас...а тебе Латас да не ти е идол,пошто работиш по ист терк како него ?
Лаат под погрешно дрво....
Блокираат патишта, протестираат пред влада, собрание и кај све не....
Ми го блокираат пола fuking град....
Имаат проблем со млекарата, а не со влада на РМ....
Нека идат таму нека лаат, нека ја демонтираат ако сакаат млекарата и нека си ја носат дома и нека ја продаваат на делови...аман веќе...
и бонус...И еве дел од минатата Сакам да кажам на Горан Михајловски во Вест на темава...
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Груевски неделава порача: "Никогаш не сум терал никого да земе кредит. Единствена работа што сум ја направил за 'Сведмилк' е што бев на отворањето".
Па и ние не сме го терале Груевски да оди на избори за да го избереме за премиер. И ние не го теравме да се слика на отворањето на "Сведмилк". Ни да пие јогурт. Не го теравме ни директорот на "Сведмилк" да се слика за спотот на ВМРО-ДПМНЕ во кампањата за изборите минатото лето.
Вистина е - тој не ги терал луѓето да земаат кредити. Ама, кога го виделе на телевизија, му поверувале и се задолжиле.
Затоа премиере, пред да се сликаш на следната инвестиција, откриј каде се милионите од "Сведмилк". Имаш држава, имаш институции, имаш инструменти за да откриеш. Мене многу ме интересира каква дубара е направена. И дали некој ќе одговара за тоа.
Тоа мораш да го направиш. Не затоа што треба да се грижиш за бизнис односи меѓу приватна фирма и приватни луѓе. Туку затоа што многу сакаш да се сликаш. За да знам утре кога ќе те видам на телевизија како се фалиш со друга инвестиција дали да ти верувам. Да знам дали вреди да барам работа во таа фирма. Дали да се задолжувам во банка. Дали да водам бизнис со тие луѓе.
Лесно е да се каже: "Јас не ги терав да земаат кредити". Исто како што за "Нико Нестор" во Струга ни кажа: "Јас предупредував дека ќе дојде до ова уште пред пет години".
Кога веќе сме те избрале, очекуваме да ни обезбедиш држава во која ќе има барем елементарна правна и економска сигурност.
Што ќе ни кажеш утре? Јас не ви реков да одите на суд? Или, јас не ве терав да се лекувате во државна болница? Или, јас не ве терав да правите трето дете?
Или - "Јас не ве терам да живеете во Македонија".
линк
[/FONT]
Јас не им должам пари на млекарите и фармерите туку дпБне и фирерот твој Минхаузен.Така да ако мислиш дека јас сум тој што треба да спијам со грижа тогаш си во огромна заблуда.kutriot ti,sigurno navecer ne mozes da zaspies od sto si zagrizen za mlekarite
Чинам дека и ти..почитуван колега ..дека си „лаеш„ на погрешно место..односно кон погрешен субјект...наместо да им го објасниш сето ова на „опозицијата„ овде преставена со неколку свои стандардни и многу активни бранители на демоНкратијата фиромска ..Лаат под погрешно дрво....
Блокираат патишта, протестираат пред влада, собрание и кај све не....
Ми го блокираат пола fuking град....
Имаат проблем со млекарата, а не со влада на РМ....
Нека идат таму нека лаат, нека ја демонтираат ако сакаат млекарата и нека си ја носат дома и нека ја продаваат на делови...аман веќе...