Фармерите се судрија со полицијата пред Влада

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
а тебе Латас да не ти е идол,пошто работиш по ист терк како него ?
Прво објасни што си видел мое сработено, после објасни кај е сличноста меѓу мене и Латас...
 

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Лаат под погрешно дрво....
Блокираат патишта, протестираат пред влада, собрание и кај све не....
Ми го блокираат пола fuking град....
Имаат проблем со млекарата, а не со влада на РМ....
Нека идат таму нека лаат, нека ја демонтираат ако сакаат млекарата и нека си ја носат дома и нека ја продаваат на делови...аман веќе...
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
епа не е баш така аман веќе...
у секој случај треба да им се помогне на луѓето ...
дали биле подбуцнувани од некои политики тоа незнам ...
ама у оваа состојба у која се се лесно манипулативни ...
незнаат главата кај им е...
се разбира постојат и такви кои ја искористиле целата ситуација за нивни цели ...
но вистината е дека треба да им се помогне ...
 

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Лаат под погрешно дрво....
Блокираат патишта, протестираат пред влада, собрание и кај све не....
Ми го блокираат пола fuking град....
Имаат проблем со млекарата, а не со влада на РМ....
Нека идат таму нека лаат, нека ја демонтираат ако сакаат млекарата и нека си ја носат дома и нека ја продаваат на делови...аман веќе...
И еве дел од минатата Сакам да кажам на Горан Михајловски во Вест на темава...
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Груевски неделава порача: "Никогаш не сум терал никого да земе кредит. Единствена работа што сум ја направил за 'Сведмилк' е што бев на отворањето".
Па и ние не сме го терале Груевски да оди на избори за да го избереме за премиер. И ние не го теравме да се слика на отворањето на "Сведмилк". Ни да пие јогурт. Не го теравме ни директорот на "Сведмилк" да се слика за спотот на ВМРО-ДПМНЕ во кампањата за изборите минатото лето.
Вистина е - тој не ги терал луѓето да земаат кредити. Ама, кога го виделе на телевизија, му поверувале и се задолжиле.
Затоа премиере, пред да се сликаш на следната инвестиција, откриј каде се милионите од "Сведмилк". Имаш држава, имаш институции, имаш инструменти за да откриеш. Мене многу ме интересира каква дубара е направена. И дали некој ќе одговара за тоа.
Тоа мораш да го направиш. Не затоа што треба да се грижиш за бизнис односи меѓу приватна фирма и приватни луѓе. Туку затоа што многу сакаш да се сликаш. За да знам утре кога ќе те видам на телевизија како се фалиш со друга инвестиција дали да ти верувам. Да знам дали вреди да барам работа во таа фирма. Дали да се задолжувам во банка. Дали да водам бизнис со тие луѓе.
Лесно е да се каже: "Јас не ги терав да земаат кредити". Исто како што за "Нико Нестор" во Струга ни кажа: "Јас предупредував дека ќе дојде до ова уште пред пет години".
Кога веќе сме те избрале, очекуваме да ни обезбедиш држава во која ќе има барем елементарна правна и економска сигурност.
Што ќе ни кажеш утре? Јас не ви реков да одите на суд? Или, јас не ве терав да се лекувате во државна болница? Или, јас не ве терав да правите трето дете?
Или - "Јас не ве терам да живеете во Македонија".

линк
[/FONT]
и бонус...
 

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
ova sum go gledala vo filmot PROFESIONALEC
posledna vest na televizija alfa e deka gazdata na mlekarata bil denes vo bitola i pak im vetil nesto na mlekarite

se prasuvam koj go vide,koj moze da mu veruva na vakov covek deka toa sto go vetil ke go ispolni?

pa kako vo filmot profesionalec izgleda go videl samo toj sto mora da go zadusi strajkot na mlekarite za da ne mu se rusi rejtingot na grujo
greota e so ovie luge da se manipulira,i nikoj da ne snosi odgovornost za ova maltretiranje na mlekarite
 

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
Кутри млекари фармери итн.,еден сака да се обеси а дома мора пари да однеси друг претепан од пендрек а трет и четврт со кривична пријава.Резил и брука е денес да се биде член или симпатизер на ДПМНЕ а уште поголем срам и резил да е некој министер премиер па недај боже претседателски кандидат.
 

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Ново ветување од Сведмилк до фармерите

недела, 15 март 2009, 18:06

Сопственикот на Сведмилк, Моше Баум – откако завчера им се сокри на лутите фармери денеска отишол во Битола на средба со нив. Според фармерите кои присуствувале на средбата - Баум им дал уште едно ново ветување дека ке им ги исплати парите што им ги должи млекарницата за млекото што и го даваат. Тој им ветил дека до среда целосно ќе бил исплатен долгот за предаденото млеко за фебруари и 20 проценти од вкупниот долг. Останатите пари ќе биле исплаќани на рати на секои десет – петнаесет дена со што целосниот долг ќе бил исплатен до 15-ти мај.
Овој договор помеѓу фармерите и Моше Баум, ќе бил заведен утре и кај нотар – велат фармерите, кои телефонски изјавуваат дека се додека не ги видат парите на сметките повеке не веруваат на никакво ветување. Бидејќи како што велат - досега многупати слушнале ветување кои Баун не ги исполнил. На средбата било договорено и да се продолжи со нормалното предавање на млекото од фармерите на сведмилк.


Да се надврзам на погоре напишаното....Овие МКТВ уствари чиј сервис се бе мамата нивна? Сега случајно завртев на МКТВ и баш налетав на нивниот извештај дека дел од парите или околу 200 000 евра веќе биле исплатени,а другите се очекувало да се исплатат во наредниот период.Па едно прашање до надлежните газолижачи во МКТВ ,од кога тоа во Македонија банките почнаа да исплаќаат пари во НЕДЕЛА? :tapp:
 
Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
kutriot ti,sigurno navecer ne mozes da zaspies od sto si zagrizen za mlekarite...:tapp:
nemoj za rezilaci da pisuvas zatoa sto pogolem rezil od kandidatot na sds nema....pre za tebe bi glasal
 

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
kutriot ti,sigurno navecer ne mozes da zaspies od sto si zagrizen za mlekarite:tapp:
Јас не им должам пари на млекарите и фармерите туку дпБне и фирерот твој Минхаузен.Така да ако мислиш дека јас сум тој што треба да спијам со грижа тогаш си во огромна заблуда.
 
R

RAYTHEON23

Гостин
a kakva vrska ima vladata so mlekarite...ami aj site pred vlada imame 30% nevrabotenost...i gospod da instalira vlada nema da ja sredi za 4 godini taa kriminalna ekstremno organizirana bagra koja 15 godini samo so pogled se razbiraa...so oci i velea ova ke bide moe...ova tvoe...tuka zaednicki investirame...na vie rabotnici preku stecaen(ke ja naredime koj da bide)ke im gi zememe akciite za 5 denari po akcija-cunki da imaat za toaleten papir:uvo::uvo:KRAJ:vozbud::vozbud::vozbud:

protesti imalo ima i ke ima...:jaj: za zal
 

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Битолските фармери добија малку пари од Сведмилк, скопските извисија

вторник, 17 март 2009, 18:10


Битолските фармери денеска почнаа да добиваат дел од парите што им ги должи Сведмилк. Сепак, станува збор само за парите за еден месец – за август минатата година, од кога фамерите не добиле ни денар за млекото. Тие се надеваат дека целиот долг ќе им биде исплатен до 20-ти мај, како што последно им ветил новиот сопственик на млекарницата.
Но, и денеска уште едно неостварено ветување. Иако, како што велат самите фармери, било договорено со првата исплата да се исплати и долгот за февруари, годинава, тоа не се случи. Сега нова надеж кај млекарите, дека парите за февруари ќе ги добијат во следните денови.
За разлика од битолските фармери, пак, скопските и денеска останаа без денар на своите сметки. Разочарани, заминаа на средба кај сопственикот на Сведмилк, Баум.
Фармерите кои утрово се состанаа со сопственикот на сведмилк – пред камера одбиваат да зборуваат за текот на утринската средба.
Сепак, зад камерата велат, дека Баум им понудил до крајот на неделава да потпишат договори, со што исплатата на долгот би почнала од почетокот на идната недела.



Тргна работава за мир во куќа до 22-ри март!
Сега уште фали едно соопштение деновиве од владата дека ете издејствувала нешто за млекарите :tv:
 

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Фармерите под притисок да молчат


Страв и неизвесност за сточарите кооперанти на „Сведмилк“. Сите оние што јавно застанаа пред камерите во Владата или битолската Општина, сносат последици.

Некои се викани во полиција на информативни разговори, други веќе заработија прекршочни пријави.

Нови методи на уцена спроведува и Моше Баум. Сточарот Душко Илиески денеска беше казнет за вчерашната изјава за изгубената доверба во новиот газда на „Сведмилк“. Цистерните не го зедоа млекото од неговата фарма.

„Денес тој газдата кажал на Душко и на други пет-шест души да не им се зема млекото. Па, и нека не ни се зема млекото зашто немаме ние пари, сме излажани, еве и денес нема пари, кога сме во тотална криза, немаме пари ни денар, сточниот фонд ни се уништи, немаме повеќе излез“, изјави Илиески.

Во фармата на Душко Илиески до лани имало 75 молзни крави, а сега има само 40, од кои дневно произведува од 800 до 1000 литри млеко.

Прашање е што да се прави со млекото. Му останува да го истура, но и тука е застрашен да не прекрши некој закон.

Пелагониските фармери очекуваат дека излез од оваа ситуација ќе биде прилепската млекарница, копја другата недела треба да почне со работи.

Капацитетот на млекарницата е околу 80 тони дневно, и како што изјави Велија Рамковски, откупот и плаќањето на млекото ќе го врши „Хедис“, а сточарите парите ќе ги добиваат седум дена по предавањето на млекото.

извор

Велија ќе ги спасува млекарите :tv:
 

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Лаат под погрешно дрво....
Блокираат патишта, протестираат пред влада, собрание и кај све не....
Ми го блокираат пола fuking град....
Имаат проблем со млекарата, а не со влада на РМ....
Нека идат таму нека лаат, нека ја демонтираат ако сакаат млекарата и нека си ја носат дома и нека ја продаваат на делови...аман веќе...
Чинам дека и ти..почитуван колега ..дека си „лаеш„ на погрешно место..односно кон погрешен субјект...наместо да им го објасниш сето ова на „опозицијата„ овде преставена со неколку свои стандардни и многу активни бранители на демоНкратијата фиромска ..
:pipi:
 
Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Ајде бе доста со такви глупости-срамота е да ги етикетирате луѓето...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom