Фан клуб: Струмица

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Hehehe kolku si smesen i kontradiktoren.
Za sto zboruvame sega??Za navivanje ili za kvalitet na ekipite?
Ako zboruvame za navivanje vi kazav deka ste edna golema nula i nikoj ne ve poznava nadvor od ovie granici nitu nekogas ke ve zapoznae(moze ve znaat vo nekoe zbratimeno bugarsko selo,ne sum siguren).Atmosfera-nemate,pesni svoi-nemate,koreografija-nemate,znacajni gostuvanja-nemate...dodeka sme tuka..Kolkumina bevte vo Hrvatska i kolku ke odite vo Rusija?

A ako mi zboruvas za kvalitetna kosarka:pos2: Nea vo Mkd ja nema mnogu mnogu dolgo.Razlikata e vo toa sto sega ima mnogu poveke sponzori i pari vo ovoj sport no kvalitetot e daleku pomal od onoj od pred 5-6,10,12 godini.Ne znam od koga pratis kosarka ama vo toa vreme igraa strasno dobri i kvalitetni kosarkari od tipot na Turman,Edvards,Din,Buroks i drugi.
+ vo domasnoto prvenstvo igrase 80% od reprezentativcite koi togas uspeaa da izborat plasman na Euro vo Francija kade sto gi delesa samo nekolku sekundi za plasman vo vtoriot krug.
Vo toj period(t.e. nekolku godini porano) vo Jane Sandanski padna i eden Real Madrid....

Sto se odnesuva na moite frustracii....Jas vo Bitola sum imal moznost vo zivo da gi gledam:Zagreb,Lemgo,Flensburg,Portland San Antonio(so najdobriot svetski igrac vo izminatite nekolku godini) PSG,Gog Gudme....
a vo fudbal:Selta de Vigo,Saint Galen,mlada reprezentacija na Spanija..

Taka da -kuti si i ne se pali mnogu.Jas za 10tina god sum izgledal mnogu,mnogu kvalitetni ekipi i poedinci vo sportovi vo koi tuka ne se vlozuvale tolkavi pari ama bas poradi taa publika i inaet sme ostvarile tolkavi uspesi i rezultati.Finale na Chalenge kup i polufinale na Ehf e za vas mislena imenka.A vo kosarkata ni e tolku slab rejtingot sto do pogolemite natprevaruvanja Mkd ekipa ne moze ni da se doblizi.

Mesto da ucite od poiskusnite i oupatenite vie mislite deka go fativte gospod za ma**nja so 1 titula prvak i pominuvanje na 1 kolo vo nekojsi Fiba Cup.
Фала за рефератот ми ги отвори очите
Добро е што во државата имаме такви деца како тебе што многу виделе овде ние само за орање и копање знаеме во спортот сме аматери
Кажи ми уште нешто што си гледал ќе сум ти многу благодарен јас најголемо дерби што сум гледал е Црвена Ѕвезда(Босилово)-Партизан(Секирник)општинска лига што да правам не сум излегол од моето село
Уште еднаш благодарарам на поучните работи што ми ги кажа не знаев за нив поздрав:smir:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
:pos2: босилово - секирник :pos2: ... имаше тепачка помеѓу огромните навивачки екипи? :pos2:

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Ako zboruvame za navivanje vi kazav deka ste edna golema nula i nikoj ne ve poznava nadvor od ovie granici nitu nekogas ke ve zapoznae(moze ve znaat vo nekoe zbratimeno bugarsko selo,ne sum siguren).Atmosfera-nemate,pesni svoi-nemate,koreografija-nemate,znacajni gostuvanja-nemate...dodeka sme tuka..Kolkumina bevte vo Hrvatska i kolku ke odite vo Rusija?

A ako mi zboruvas za kvalitetna kosarka:pos2: Nea vo Mkd ja nema mnogu mnogu dolgo.Razlikata e vo toa sto sega ima mnogu poveke sponzori i pari vo ovoj sport no kvalitetot e daleku pomal od onoj od pred 5-6,10,12 godini.Ne znam od koga pratis kosarka ama vo toa vreme igraa strasno dobri i kvalitetni kosarkari od tipot na Turman,Edvards,Din,Buroks i drugi.
+ vo domasnoto prvenstvo igrase 80% od reprezentativcite koi togas uspeaa da izborat plasman na Euro vo Francija kade sto gi delesa samo nekolku sekundi za plasman vo vtoriot krug.
Vo toj period(t.e. nekolku godini porano) vo Jane Sandanski padna i eden Real Madrid....

Sto se odnesuva na moite frustracii....Jas vo Bitola sum imal moznost vo zivo da gi gledam:Zagreb,Lemgo,Flensburg,Portland San Antonio(so najdobriot svetski igrac vo izminatite nekolku godini) PSG,Gog Gudme....

Taka da -kuti si i ne se pali mnogu.Jas za 10tina god sum izgledal mnogu,mnogu kvalitetni ekipi i poedinci vo sportovi vo koi tuka ne se vlozuvale tolkavi pari ama bas poradi taa publika i inaet sme ostvarile tolkavi uspesi i rezultati.Finale na Chalenge kup i polufinale na Ehf e za vas mislena imenka.A vo kosarkata ni e tolku slab rejtingot sto do pogolemite natprevaruvanja Mkd ekipa ne moze ni da se doblizi.

Mesto da ucite od poiskusnite i oupatenite vie mislite deka go fativte gospod za ma**nja so 1 titula prvak i pominuvanje na 1 kolo vo nekojsi Fiba Cup.
Абе друже, те читам така се нешто како да бараш утеха во тоа што твоите омилени тимови не земале титула оддамна па сега нема како да ги изразиш своите фрустрации па плукаш по другите. Па нели вие сте најдобри, гледам и си присуствувал на многу натпревари, БРАВО!! Што да кажам друго. Ние селаците (како што не нарекуваш во претходните постови) не сме имале можност во живо да гледаме такви натпревари па ги гледаме вашите тимови на ТВ. Па остај не малку и ние да се порадуваме доста беше од вас гледаме имате премногу професионални тимови, секоја година играте во европските купови,бележите "огромни" резултати во европските купови.

Од авион се гледа. Македонскa работа - да му умре козата на комшијата.

V

Viktoranius

Гостин
И уште се тормозите со нас и не можете да прифатите дека сме многу подобри од вас...ЗАПОМНЕТЕ...Вие бевте, сега веќе не сте..светот се врти...на стара слава не се живее.
Мзт и Работнички не можат да парират на екипа како што е Струмица тоа е факт и еднаш засекогаш разберете го тоа. Одкога дојде гркот во Струмица и од кога ја освои титулата вие толку многу се искомплексиравте што веќе не знаете што да правате. Ама и нема што да правите тоа е тоа. Ако сте играле во евро купови, и во евролиги тоа било...поминало...сега е наш ред..и што и да зборувате тоа е само од лубомора оти вашиот клуб не се наоѓа на тоа место.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
И уште се тормозите со нас и не можете да прифатите дека сме многу подобри од вас...ЗАПОМНЕТЕ...Вие бевте, сега веќе не сте..светот се врти...на стара слава не се живее.
Мзт и Работнички не можат да парират на екипа како што е Струмица тоа е факт и еднаш засекогаш разберете го тоа. Одкога дојде гркот во Струмица и од кога ја освои титулата вие толку многу се искомплексиравте што веќе не знаете што да правате. Ама и нема што да правите тоа е тоа. Ако сте играле во евро купови, и во евролиги тоа било...поминало...сега е наш ред..и што и да зборувате тоа е само од лубомора оти вашиот клуб не се наоѓа на тоа место.
Доста се палите на анти-скопје!!! Не гледаш дека ти вика дека е од Битола? Убаво ви кажа, се што кажа му држи вода!!! Гледаш што е објективност, учете малце, ви кажува што било и како било, ви кажува што гледал, кои екипи ги гледал, екипи за кои сега можеме сите да соунваме, не само вие, а за една Цедевита што ја поминавте, го направивте да цитирам „успех поголем и од освојувањето на Кометал на Лигата на Шампионите„ Сега ви е вас моментот, уживајте, но неможете да се мерите со успесите што дечкото погоре ги спомнува.

V

Viktoranius

Гостин
Доста се палите на анти-скопје!!! Не гледаш дека ти вика дека е од Битола? Убаво ви кажа, се што кажа му држи вода!!! Гледаш што е објективност, учете малце, ви кажува што било и како било, ви кажува што гледал, кои екипи ги гледал, екипи за кои сега можеме сите да соунваме, не само вие, а за една Цедевита што ја поминавте, го направивте да цитирам „успех поголем и од освојувањето на Кометал на Лигата на Шампионите„ Сега ви е вас моментот, уживајте, но неможете да се мерите со успесите што дечкото погоре ги спомнува.
Не ни кажав дека можеме да се мериме...немаме шанси.
Ама само ме нервира сега некој што лубомори и вика дека Струмица нема шанси против Цедевита или против Ростов...или пак дека сме слабаци, гркот дојдел пари да пере..еве тие работи ме нервират.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Не ни кажав дека можеме да се мериме...немаме шанси.
Ама само ме нервира сега некој што лубомори и вика дека Струмица нема шанси против Цедевита или против Ростов...или пак дека сме слабаци, гркот дојдел пари да пере..еве тие работи ме нервират.
Гледам има 16 години, да речеме дека пратиш кошарка преку сила 4. Јас сум во мак-баскетов 14 години, знам како оделе работите и од искуство ти кажувам и тврдам дека кога Гркот ќе ги испере парите, ке го снема и ке ви го остави клубот на цедило (примери во минатото: Кочани Деликатес, Жито Вардар, Орка Кавадарци, БалканСтил, Куманово, Николферт, ПолоТрејд...) Незнам дали знаеш како влегол Гркот кај вас, ама јас колку што знам, прашал каде да ги „вложам„ парите, во кој спорт, прво сакал фудбал, ама неможел таму, поради кои причини незнам, па се одлучил за кошарката, спорт како што и самиот рекол дека поима нема од него. Прво и основно, ако сакаш тимот да ти успее, ако вложуваш, МОРА ДА ГО САКАШ ТИМОТ И СПОРТОТ КАДЕ ШТО ВЛОЖУВАШ, пошто кај нас профит од спортот нема. Е сега види, човекот поима нема од кошарка, го заболе за Струмица (ај да речеме сега му се родила некоја љубов после овие две сезони) ама неговата прва и едниствена цел била да се исперат парите. Јас се надевам кај нас дека ке влезе Живко Мукаетов (Алкалоид), човекот вљубеник во кошарката и изгорен навивач на Мзт Скопје и единствена пречка за да влезе во клубот е тоа што нему се дава да го приватизира, а спремен е да плати огромни пари. Дури и како спонзор имал желба да даде 300.000 евра ако мзт излезе во Европа. Човекот го сака Мзт, умрен е по него. Кога би имале таков газда, не би го рекол тоа за перењето пари на вашиот газда, ама познавајки ја историјата како се решил да биде спонзор, стварно немам друга алтернатива освен да мислам дека е таму за перење пари

Член од
25 јуни 2007
Мислења
53
Поени од реакции
2
Како што читам Radicall го знае Гркот многу добро(знае се за него) , еми зошто не го убеди да дојде у МЗТ? Секоја чест на Мукаетов(човекот го плака Ацо оти се другари) ама колку човек го сака клубот се гледа кога му се помага кога е најтешко. Ај објасни ми како се перат пари? Имам пари и сакам да ги исперам во МЗТ , ајде дај ми ја шемата за перење пари. Се кладам дека не знаеш ни што значи “касов извештај“(сметководствено) ама си слушнал за перење пари и Lets used.Точно е дека Гркот сакаше да вложи во фудбал , ама тогаш FOLK MASTER FLESH Перо Христов беше кошаркарски бастион и беше нереално да се влезе таму(ама после се направија шеми па бидна шо бидна).
И уште оваа , сакаш да кажеш дека Трифун се разбира од ракомет и фудбал , Штерјо од кошарка ај да не земам примери од светски размери.
Кога си претседател повеќе ти требаат менаџерски способности отколку спортски оти тогаш ке беше тренер а не претседател.
Убаво што ги спомна Кочани, Велес , Куманови кошаркарски градови кои се уништени од Скопските клубови и тогашни федерации и само поради тоа беа инстант клубови(иначе повеќето му се јавија на Гркот да го предупредат со што ќе си има работа уште пред година и пол).
Е сега остави не да уживаме додека трае а ти ако си вистински љубител на кошарка доагај во Струмица да гледаш.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Како што читам Radicall го знае Гркот многу добро(знае се за него) , еми зошто не го убеди да дојде у МЗТ? Секоја чест на Мукаетов(човекот го плака Ацо оти се другари) ама колку човек го сака клубот се гледа кога му се помага кога е најтешко. Ај објасни ми како се перат пари? Имам пари и сакам да ги исперам во МЗТ , ајде дај ми ја шемата за перење пари. Се кладам дека не знаеш ни што значи “касов извештај“(сметководствено) ама си слушнал за перење пари и Lets used.Точно е дека Гркот сакаше да вложи во фудбал , ама тогаш FOLK MASTER FLESH Перо Христов беше кошаркарски бастион и беше нереално да се влезе таму(ама после се направија шеми па бидна шо бидна).
И уште оваа , сакаш да кажеш дека Трифун се разбира од ракомет и фудбал , Штерјо од кошарка ај да не земам примери од светски размери.
Кога си претседател повеќе ти требаат менаџерски способности отколку спортски оти тогаш ке беше тренер а не претседател.
Убаво што ги спомна Кочани, Велес , Куманови кошаркарски градови кои се уништени од Скопските клубови и тогашни федерации и само поради тоа беа инстант клубови(иначе повеќето му се јавија на Гркот да го предупредат со што ќе си има работа уште пред година и пол).
Е сега остави не да уживаме додека трае а ти ако си вистински љубител на кошарка доагај во Струмица да гледаш.
Мукаетов, не влага во Мзт пораки моменталната структура на клубот (поточно Панковски Драгам, човекот што а лафа и омега во уништувањето на клубот)

касов извештај и перење пари....стварно незнам, сум слушал само на вести, пошто студирам квантна физика. :nesvest: Апсолвент на Сметководство и Ревизија сум, бај д веј

Трифун е навивач на рабонички и стар Дебар Маалчанец. Трифун е спонзор на тие клубови како што мошеж да видиш (бар за ракометот) повеќе од 10 години, а и на ФК Работнички е спонзор уштер од тора лига.

За кошаркарските градови, зашто е скопје криво? Скопје е крив за Николферт, Жито Вардар, Кочани? Баш ме интересира како? Зашто имаа тогаш појаки клубови и не им дадоа титули? За Штерјо не викам ништо, таму има што да се збори

Јас ве оставам, знам како ви е, само сакам да ве спремам на тоа што мислам дека ке се случи.

aerodromka

Hiena
Член од
11 март 2007
Мислења
2.752
Поени од реакции
8

BRAVO

Член од
25 јуни 2007
Мислења
53
Поени од реакции
2
Мукаетов, не влага во Мзт пораки моменталната структура на клубот (поточно Панковски Драгам, човекот што а лафа и омега во уништувањето на клубот)

касов извештај и перење пари....стварно незнам, сум слушал само на вести, пошто студирам квантна физика. :nesvest: Апсолвент на Сметководство и Ревизија сум, бај д веј

Трифун е навивач на рабонички и стар Дебар Маалчанец. Трифун е спонзор на тие клубови како што мошеж да видиш (бар за ракометот) повеќе од 10 години, а и на ФК Работнички е спонзор уштер од тора лига.

За кошаркарските градови, зашто е скопје криво? Скопје е крив за Николферт, Жито Вардар, Кочани? Баш ме интересира како? Зашто имаа тогаш појаки клубови и не им дадоа титули? За Штерјо не викам ништо, таму има што да се збори

Јас ве оставам, знам како ви е, само сакам да ве спремам на тоа што мислам дека ке се случи.

Братче ако си студент на Сметководство и Ревизија нема да пишуваш за глупости (перење пари) во Македонија. Како ќе переш пари на буџети од 200.000, 300.000 евра?
Јас да ти кажам Драган Панковски е човекот кој успеа тие неколку години да ве задржи во прва лига - да не се распаднета а Мукаетов и остали љубители на МЗТ не доагаат од вашите хулигани како Црвен и компанија. Ваљда еден Мукаетов нема да биде заложник на такви багабонти.
Кочани и Велес ги спомнав во контекст кога лугето вложуваа пари ама мораше да биде Работнични шампион за на Штерјо не му падне курето и тие луге изгубија желба да вложуваат.
Трифун и Штерјо ти ги спомнав како пример дека не мора да се разбираш од некој спорт за да го менаџираш а иначе Гркот од сите моментално што се во кошарката во другите градови се разбира најмногу.
Дали ке ни се случи истата судбина? Можеби а можеби и не. Сега, нашите родители не се иселиле од своите родни места и не отишле во Скопје ( па ти се чукаш во гради како Скопјанец) каде се наоѓа 75% од БДП на Р.М па полесно се доага до спонзори а ние ке се надеваме на Градоначалникот и луге кој вие ги викате “перачи на пари“ а ние вистински љубители на кошарката.

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Секој Си има право на свое мислење за тоа уживајте!!!!

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Абе сите што зборуваат против Струмица...го прават тоа од чиста ЉУБОМОРА...за тоа не се расправајте и уживајте...нека си лечат комплекси со тоа што велат дека знаат најдобро да навиват :)

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Братче ако си студент на Сметководство и Ревизија нема да пишуваш за глупости (перење пари) во Македонија. Како ќе переш пари на буџети од 200.000, 300.000 евра?
Јас да ти кажам Драган Панковски е човекот кој успеа тие неколку години да ве задржи во прва лига - да не се распаднета а Мукаетов и остали љубители на МЗТ не доагаат од вашите хулигани како Црвен и компанија. Ваљда еден Мукаетов нема да биде заложник на такви багабонти.
Кочани и Велес ги спомнав во контекст кога лугето вложуваа пари ама мораше да биде Работнични шампион за на Штерјо не му падне курето и тие луге изгубија желба да вложуваат.
Трифун и Штерјо ти ги спомнав како пример дека не мора да се разбираш од некој спорт за да го менаџираш а иначе Гркот од сите моментално што се во кошарката во другите градови се разбира најмногу.
Дали ке ни се случи истата судбина? Можеби а можеби и не. Сега, нашите родители не се иселиле од своите родни места и не отишле во Скопје ( па ти се чукаш во гради како Скопјанец) каде се наоѓа 75% од БДП на Р.М па полесно се доага до спонзори а ние ке се надеваме на Градоначалникот и луге кој вие ги викате “перачи на пари“ а ние вистински љубители на кошарката.
За Перењето пари... пријавува 300.000 евра, дека се за спонзортво, но да ли мислиш дека толку и троши?

За Жито Вардар и деликатес....тогаш Работнички беше Годел, не беше Фершпед, а како стана Работнички тогаш шампион и не само тогаш, со купување на судии и противнички играчи (во случајот со Турман и Едвардс од Жито Вардар и Стефанов и Џонсон од Мзт), ама кога ке видиш тоа не не натера нас да прекинме да постоиме, нели? За Панковски, дали знаеш колку бара само да го даде печатот на користење на 4 години? 100.000 Евра, значи ако некој сака да располага со печатот на Мзт, треба лично на Панковски да му даде 100.000 Евра...што мислиш така не одржа во прва лига? Можеби не одржа, ама не донесе до ова ниво, а лично за себе си напарви кука од 6 спрата, вози кола од 40.000 евра и има кафана во сред центар на градот. Дали мислиш дека тоа му е од платата што ја зема во Мзт?

За Мукаетов и луѓето од неговата класа, дали мислиш дека ннекои хулигани можат да му прават проблми? Изумре тоа време, сега сите си имаат лично обезбедување, а мзт Скопје има приватно обезбдување составено од 40 поранешни припадници на Тигри и Волци.

Тибериус, го имаш моето поштовање, очигледно си добро упатен во работите и колку-толку (нели неможе да се биде секогаш) објеткивен. Ми се свиѓа што се јавуваат и луѓе кои ја знаат проблематиката а не само некои недораснати пратачи на кошарката од Март 2007.

До овој што викаше дека сме љубоморни...Јас сум навивач ти си навивач, нашата битка се води на трибините, а за тоа кој колку победил, нека се расправаат Богоев и Јане Петровски

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
За да може некој да испере пари прво буџетот на клубот кој го води треба да биде милионски. Кога Струмица ќе има пример 8 милиони буџет, и кога парите на играчите ќе може фиктивно да се покачат за двојно или тројно (значи наместо 5 илјади да се пријават 15 илјади евра), и тие пари наместо на рака се упаќаат преку трети банки пример на Кипар тогаш може да се каже дека се перат пари...затоа што играчите пак ќе ги добиваат истите пари..а газдата преку други сметки ќе си ги влече парите ...и на тој начин да му мирисаат на Ариел. А со 300.000 евра буџет, може да переш само галеби или рисчиња..да ги гланцаш.
Му паднало ли на некој на памет барем еднаш да каже дека еве дошол некој кој инвестирал во клубот не само од добивка туку и од љубов.Има и такви луѓе.

Kajgana Shop

На врв Bottom