Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
Нема да се жалам на судиите... не затоа што беа добри, напротив, не вреди... ништо не можеме да промениме.
после 4 дуели имаме 2 нерешени победа и пораз со “најдобриот“ тим во светот. 11 на 11 не можат да не победат ! факт, се покажа и докажа тоа. и што ако сега кажам дека голот беше чист? беше ама кога некој бара причина да го поништи и ќе ја најде ! јас сум многу горд на овие четири дуели, многу горд на мојот РЕАЛ МАДРИД.
збор два за циганите, не им оспорувам дека се добра екипа, не, но има нешто што знаат да го прават подобро од играњето фудбал... да погодувате, глумата... зошто по ѓаволите при секој контакт паѓаат и се прпелаат по тревата? паѓаат во дуел што би рекле “на снага“ и им свират прекршок над нив еејј :lud: незаслужено се во финале, судиите ги однесоа таму и нека им служи на чест...

нема што повеќе да се каже, интервјуата на играчите и Каранка кажуваат се... играчите сторија се што требаше да се стори, не се тие ништо криви кога не е до нив... утре ќе напишам за секој играч посебно иако од сите сум задоволен.
моето срце секогаш ќе биде бело !
HalaMADRID !!! I'm proud to be Madridista !!!

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Нема да се жалам на судиите... не затоа што беа добри, напротив, не вреди... ништо не можеме да промениме.
после 4 дуели имаме 2 нерешени победа и пораз со “најдобриот“ тим во светот. 11 на 11 не можат да не победат ! факт, се покажа и докажа тоа. и што ако сега кажам дека голот беше чист? беше ама кога некој бара причина да го поништи и ќе ја најде ! јас сум многу горд на овие четири дуели, многу горд на мојот РЕАЛ МАДРИД.
збор два за циганите, не им оспорувам дека се добра екипа, не, но има нешто што знаат да го прават подобро од играњето фудбал... да погодувате, глумата... зошто по ѓаволите при секој контакт паѓаат и се прпелаат по тревата? паѓаат во дуел што би рекле “на снага“ и им свират прекршок над нив еејј :lud: незаслужено се во финале, судиите ги однесоа таму и нека им служи на чест...

нема што повеќе да се каже, интервјуата на играчите и Каранка кажуваат се... играчите сторија се што требаше да се стори, не се тие ништо криви кога не е до нив... утре ќе напишам за секој играч посебно иако од сите сум задоволен.
моето срце секогаш ќе биде бело !
HalaMADRID !!! I'm proud to be Madridista !!!

izvini prvata sredba na nou camp koga ve otepavme 5-0 kolku na kolku igravme????ili go smetas na ramos crveniot co 92minuta od koga vi zakopavme 5 gola ne bidi smesen gledaj gi rabotite realno pozz:smir:

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
izvini prvata sredba na nou camp koga ve otepavme 5-0 kolku na kolku igravme????ili go smetas na ramos crveniot co 92minuta od koga vi zakopavme 5 gola ne bidi smesen gledaj gi rabotite realno pozz:smir:
Тоа според тебе беше реалната разлика меѓу двата најдобри клуба ? Нормално не, тоа беше утка на тактиката, неискуството во Класико на повеќето играчи, како и на Мурињо. Лекцијата брзо ја научија и во наредните 4 класика победивте еднаш, во дуел во кој имавте предност од играч више, поради утка на судијата. Што толку не ти е јасно во неговата реченица ?

Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
Тоа според тебе беше реалната разлика меѓу двата најдобри клуба ? Нормално не, тоа беше утка на тактиката, неискуството во Класико на повеќето играчи, како и на Мурињо. Лекцијата брзо ја научија и во наредните 4 класика победивте еднаш, во дуел во кој имавте предност од играч више, поради утка на судијата. Што толку не ти е јасно во неговата реченица ?
знаев дека ќе се фатат за тој дел од текстот уште кога го пишував, но исто така знаев дека ќе има такви кои што точно знаат што зборувам :)

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Така е . . . Како фанови никогаш нема да гледаме објективно на работите ( ама дајте барем малку ) . . . Зошто никој не го спомена Рикардо Карваљо . . . . Хмммм, требаше ЦРВЕН уште во првиот дел . . .
znam ve ucele mnogu loso da zemat igracite na real za sekoj faul crven karton.... ne si ti kriv !

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
тоа пике што му го направи на роналдо при постигнатиот гол на игуаин,го направија и арбелоа и рамос во првата утакмица,и тие добија жолти картони,а за пике ништо,туку поништен гол на реал...:toe:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Кратко сумирање на сезоната.

Почнавме јако. Дечките покажаа многу добра игра на почетокот од сезоната се до тоа класико кај беа поразени 5-0. Мурињо испроба тактика со висока одбрана што му се врати на најлош начин. Таквата одбрана беше тоа што го сакаа каталонците. Секогаш на работ од офсајд како предатори чекаа Виља и Педро и на моменти се додаваше Меси. Ги убија нашите во секој поим. Не видов некој мотив кај нашите да сторат нешто повеќе...барем да постигнат гол за чесен пораз. Роналдо беше крајно исфрустиран. Мислев дека тука е крајот на сезоната иако уште непочната...имав лошо чуство дека моралот ќе падне на најниско ниво и дека дечките ќе се предадат. Ме убедија во спротивното ...она што Реал го прави голем клуб...борба до последната минута. Тоа и го сторија не се предадоа во лигата имаа добра серија со по некој кикс кај најслабите екипи што се борат за опстанок. Но што е тука веќе трета сезона Реал се натпреварува со најдобрата екипа на Барса во последните 100 години. Имено и не така лошо се држи нашиот омилен тим секогаш е еден чекор позади таквата Барселона. Во нормални услови Реал би бил првак на Шпанија но што е тука е.

Во Лш немам замерки. Ги одиграа шампионски сите утакмици. Го поминаа тоа проклето осминафинале. Стигнаа до полуфинале без примен гол на домашен терен со највеќе постигнати голови. Катанаџо тимот на Мурињо. Немам замерки за поразот против Барселона.

Во купот не е тоа што беше во последните 7-8 години да го напуштаат уште во најраната фаза на елиминации. Го освоија во голем стил по пат елиминирајки ги најјаките шпански екипи за да во финалето извојуваат херојска победа против најлутиот ривал и најдобриот тим моментално на планетава. Сите одиграа во своите можности посебно ќе ја истакнам одбраната на чело со капитенот Икер,Роналдо,Ди марија и Кедира. Мурињо покажа дека овој Реал не е оној што загуби од Барселона 5-0 и дека 11вс11 Барса и не е така семоќна. Можеби не игравме некој атрактивен фудбал за око но кој може да не замери кога исходот е титула против најлутиот ривал. Еј па на крај целта ги оправдува средствата. Не ја украдовме :)

Засилувањата:

Мурињо феномен. Најдобар тренер на исто место би ги ставил со Ферги. Иако го мразам Ферги истовремено го респектирам како тренер. Стариот е звер. Дај му тим на Мур и тој ќе освои титула со него. Патем и за тоа го доведоа. Титула-тренер. Да сакаа убав фудбал навивачите на Реал ќе го бараа Рајкард, да останеше Пелегрини....но доста е веќе да не се залажуваме титулите не прават посреќни од пар додавања пред голот на противникот или пред нашиот гол. Па со исклучок на утакмиците со Барса Реал го надигра секој противник дали тоа беше во Лш,Лигата или купот.

Ди Марија. Детето со две леви ноги според мене најдоброто засилување ова сезона. Одлични асистенции,голови,дриблинзи. Душата ја остави трчајки напред во напад и позади да покрие дупки оставени од Рамос и Марсело. Бев скептик за него и му јадев гомна на Вамос Реал но сега се извинувам пошто немам веќе аргументи за такво нешто.

Озил. Второто најдобро засилување во летниот преоден рок. Детето како почна помислив дека ќе ја добие златната топка оваа сезона. Почна секоја утакмица да ги собира овациите на Бернабе. За жал играше во за нијанса послаба лига од шпанската плус немаше куп и лш за него. Така да малиот мн се заморуваше знаејќи дека Мур го играше скоро секоја утакмица. На одредени утакмици Ози делуваше како изгубен дури имаше и периоди кога не го фаќаше камерата. Се на се одлична сезона за него.

Кедира. Кога го купија реков хелоу кој е овој. Каков играч е ...имаме на негова позиција еден куп. Почна просечно. Не му замерувам нова лига нов јазик и се то. Му требаше време да се навикне. Во 2те ел класика што ги изигра овој месец несомнено покажа дека има потенцијал и дека заслужува да го носи дресот на Реал. Една замерка од него...ебате професионалниот фудбалер што незнае да даде гол сам пред гол :)

Карваљо. Зверка. Најдобриот централен бек по Иеро. Одамна сме немале таква сигурност во одбраната. Добар потег од страна на Мур. Сакам да остане и наредната сезона. Многу ќе ни значи неговото искуство во новиот поход по трите титули.

Каналес. Детето има потенцијал но дефинитивно треба да оди на позајмица. Со евентуално заминување на Кака летово се отвара простор за него. Така да оставам да видиме каква ќе биде ситуацијата со трансферите сезона па тек тогаш за збориме за него.

Педро Леон. Ел Мотиво даде еден гол во Лш еден во купот и тоа беше се од него. Го критикуваше Мур и си го доби. Цела сезона ни на клупа не седеше. Сакам да остане како замена за недај боже е добар. Плус несакам да се намали мотивот во тимот :)

Адебајор: Фала за головите против Тотенхем. И без тебе ќе го тепавме. Слободно можеш да се вратиш од кај што дојде. Во Класиката ништо не видов од него освен што маваше ќотек.

Хала Мадрид. Proud to bi Madridista!

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Не ми е јасно зошто ги величате и ги викате најдобар тим на планетава,кога освен глумење(како на бернабеу така и на камп ноу) и дерење како ненормални по судијата друго не видовме,мислите дека фановите на барселона некогаш ќе кажат нешто добро за нашиот тим освен
ААА го Ебавмеее преведувачот!!! сисајјттттттттте!
кога изгубивме 5-0 мислев дека барселона е најдбриот тим на светот во моментот,но после овие четири утакмици не мислам така.

--- надополнето ---

Начо за фејсбук:pos: или па пиратот нешто му позира

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Очекувам некаква изјава на Мур по мечов. Ме интересира што тој има да каже за поништениот гол на Игуаин.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
За вчера...

Уверен, значи уверен сум дека ќе беше многу понеизвесно ако го признае голот на Игуаин. Педериве не знаат да играат кога имаат негативен резултат.

Од играчите единствено Игуаин ме изненади, непријатно. Пишав и после првата утакмица коа се врати од повреда дека многу се здебелил и станал тром, али по утакмицата со Валенсија реков, добор е се враќа. Но вчера пак ме разочара, мора да се врати стариот Пипита, нека го прати Мур да трча со Ди Мариа малку.

Алонсо и тој, не ме разочара стриктно на вчерашната, колку вкупно на сите 4 класика... многу под негови можности. Морам пак да се повторам за Марсело. Значи и вчера се виде колку е битен за играње против посилни екипи у напад. (Ах зошто се лизна минатиот натпревар при првиот гол...) Дефинитивно, играчот кој лани сите го сметаа за најслабата точка во тимот, годинава е најдобар во светот на таа позиција.

Тоа е, ја сум задоволен од играчите, Мурињо, фановите... и покрај тоа што изгубивме ние сме тие што излегуваат со чисто лице. Hala Madrid!

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Го начекав ова на нет па ми текна за маиците што требаше да ги праиме... Бати ај ти мислам знаеше нешо околу тоа

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.619
Поени од реакции
14.491
Каранка после натпревар му се јавил на Мурињо (имал бесплатни на ВИП :icon_lol:) и Мурињо им честитал на своите играчи, меѓутоа како и сите во Мадрид така и тој бил разочаран.

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
хахаххахаха ако Барса е најдобар клуб на свет ја ќе се прекрстам во ФилипЧе. и дај признајте што носеа вашите играчи под чорапите зошто секое доближување на ногата на играч на реал до играч на барса беше ко да го гледам 300 гилмот пак.

Вчера сум се нервирал како Вардар да игра. 2 гола ви скинаа. Првиот кога Пујол сам си падна и вториот кога Роналдо кој беше сопнат од Пике ( мислам дека ) и се удри у Маскерано. После на Карваљо му беа досудени 10000000000 фала иако 50% од тие не ни беа фаули. итн.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom