Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Г

Грејвдигер

Гостин
^
Спортски.мк(и (скоро) сите други мак. спортски сајтови) до сега не пренеле ниту една саглам изјава, сите им се испревртени и напумпани. Не знам дали преведуваат од некој друг балкански сајт или самите си додаваат безвезе, али на гугл пишете го името на играчот од кој е изјавата и ќе ви излезат последните изјави... споредете ги со преведеното на спортски.мк или било кој друг портал.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Ме радуваат повиканиве играчи. Мур после утакмицата во еден момент изјави : Да елиминирани сме и на каков начин. или нешто слично. Тоа ме разочара скроз, но сеа кога видов кој играчи се повикани, со оглед дека ги чува најдобрите,све ми иде на тоа дека ке има пеколна борба кај нив и дека ке успееме да триумфираме. А дали ке поминеме... ке видиме.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Upon learning of the unprecedented decision by F. C. Barcelona to lodge a formal complaint against Real Madrid C. F. coach Jose Mourinho with the UEFA Control and Disciplinary Body, Real Madrid C. F. announces that it is obligated to follow suit concerning the repeated unsportsmanlike behavior of F. C. Barcelona, whose players consistently feigned aggressions with the sole purpose of misleading the referee of the match, which clearly led to the unfair decision to dismiss our player Pepe.

It is surprising that this chain of unsportsmanlike conduct and unfortunate decisiones finally culminates in the lodging of a complaint against our coach Jose Mourinho who, beyond opinions based on his right to freedom of speech, expressed his objection to victory at any price and the violation of the principles of loyalty, integrity and sportsmanship established in Art. 7 of the Preamble of the Statutes of UEFA and Art. 5 of its Disciplinary Regulations, by which Real Madrid C. F. expresses its full support of its coach.

http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1330054939694/noticia/Noticia/Official_Announcement_2011-04-29.htm

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Продолжен договорот на Торил со Кастиља. Се надевам дека ќе му дадат шанса по завршувањето на мандатот на Мурињо да го води првиот тим. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Продолжен договорот на Торил со Кастиља. Се надевам дека ќе му дадат шанса по завршувањето на мандатот на Мурињо да го води првиот тим. :)
Најдобра опција, или Мичел од Гетафе.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Најдобра опција, или Мичел од Гетафе.
Продолжен му е договорот на две години се надевам дека Мур ќе остане толку долго на клупата на Реал и по неговото заминување ќе го наследи Торил кој со себе ќе донесе една надеж кај нас навивачите на Реал да видиме некој младинец во првиот тим. Сепак тој најдобро го знае квалитетот на младинскиот тим. И Мичел е добра опција. Но за тоа потоа.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
да не чујам збор до новата сезона...
:vozbud:

Дечко ае не се занесувај и не пишувај глупости,да не чујам збор...хаха е баш јас можам да ти кажам што ќе ви направиме во следната сезона. Ќе ја освоиме Ла Лига и ќе ве плесниме 2 пати. И тебе ич к*р да не те боли ние што ќе пишваме во нашиот фан клуб.

--- надополнето ---

п.с. и во Суперкуп ќе ве плесниме.

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
Дали се поздравија Мурињо и Пеп на крајот на мечот, и ако може клип

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Kolku fanovi ima Real Madrid vo Makedonija?
‎"Сега имам уште поголема желба да продолжам во Реал Мадрид"

Мурињо ја гледаше играта оваа сабота против Сарагоса: "Ние ќе замине со гордост, чесност, бидејќи Реал Мадрид секогаш се бори за победа. Ние треба да го направиме тоа за нашите навивачи ...и ние сакаме да бидеме сериозни во оваа утакмица. "

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Доколку сакаме нешто подобро во реваншот би излегол со оваа формација.

Икер, Арбелоа, Гарај, Карваљо, Марсело, Лас, Чаби, Гранеро, Кака, Роналдо и Игуаин. 4-3-3.
-------Икер------
Арб-Гар-Кар-Мар
-----Гра--Чаб-----
--------Лас---------
--Кака-------Рон----
--------Игу----------
Роналдо Игуаин и Кака се многу поиграни отколку Игуаин со Озил или Кака со Ди Марија и сл. Озил и Ди Марија би влегле во второ полувреме доколку треба освежување. Или вака да се почне или Ди Марија место Кака, и Бензема место Игуаин, но во второ да бидат истите сменети. Не гледам друг начин за успех. Да се поткова цврсто одбраната за да не примиме гол. На Лас да му се даде дознаење дека мора све да разбие, а тој тоа го знае подобро од било кој играч присутен на теренот. Марија/Кака и Роналдо да покриваат и назад. Мора звездата наша да помогне и позади не да бричи кур само напред. Игуаин да брка на нивната половина и можеби ке дојдеме до успех. Ја би идел на оваа варијанта, со тие замени.(без разлика на резултатот).

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
"Диара и Чаби Алонсо се физички исцрпени бидејќи долго време игравме со десет фудбалери. Затоа и не се повикани за овој натпревар. Немаме многу фудбалери од средниот ред па тие треба да бидат фит за вторник".

"Албиол нема потреба да игра бидејќи Пепе и Рамос заработија суспензии. Па тие ќе играат утре. И Кристијано Роналдо нема да игра бидејќи имаме доволно опции во нападот со Игуаин, Бензема и Адебајор".

"Нашиот морал е добар во сите аспекти. Сезоната не е завршена и таа финишира крајот на мај. Веројатно после тоа ќе одиграме и некои пријателски натпревар. Не сме на одмор, се додека не отидеме на одмор".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom