Фан клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
O

ob1

Гостин
Е само заради ова нејќев да победиме и да извадиме добар резултат. Чекајте нерешено заврши, не летајте у облаци и не пишувајте коментари од типот "следните 3 утакмици 100% тепаме". Нека се изигра како вечерва само.

A

apidrone

Гостин
Пепе конечно одигра на онаа позиција каде што игра перфектно за репрезентација. Касиљас стандардно на високо ниво. Навистина многу ми се допадна тоа што видов желба, нешто што го немаше на првата утакмица. Можеби дотичниот Р.А. не направи грешка во прво полувреме, али докажа дека е копач кој многупати не' заебал (единствено добро што му го памтам е тоа со Севиља коа ја извади топката од гол линија). Значи мора налето еден стопер да се купи, а Пепе да биде прекомандуван како деструктивец.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493

кај шутираше меси?во рекламите или во навивачите на реал?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Вака сеа... задоволен сум од играта и од резултатот. Мурињо изигра фантастично, ем успеа да ги спреми психички играчите, ем да покаже дека Реал може да ја победи Барселона...

Формацијата беше одлична (дефанзивна беше де, да!), успеа у поголемиот дел од натпреварот да ги остави играчите на Барса без идеја, затворени беа приодите кон Икер. Планот беше тој, да се брани до негде 60-70 минута, и после да нападне. У тој период ем Барса ќе мора да се отвори повеќе, ем ние ќе бидеме поопасни.

Одбраната а поготово стоперите треба да обрнат внимание на седењето у линија и фаќањето у офсајд пошто на тоа се базира играта на Барса. Ја би ја поставил одбраната и уште повисоко отколку што беше денеска. Играчи, кои у ваквата формација на Барса можат да отстапат од тоа се Меси и Иниеста... на Иниеста одеше Кедира, а на Меси би можело да се прилепи некој од стоперите. Денеска Албиол направи глупост, да не беше тоа, мислам дека немаше да примиме гол. Е сеа, у одбраната е добро, што со нападот нели !? Пишав, очигледно беше дека ќе се нападне на крај на натпреварот, тоа го сторија и денеска.

Од играчиве, импресионираа Пепе и Кедира, одлично си ја завршија работата, и Икер како и секогаш. Мора Роналдо да се враќа назад, мора... се надевам дека сега му падна малку егото, после голот. И се виде на крај дека мнооогу поопасни сме по таа страна кога Марсело оди напред. Бензема беше флоп оф д меч, мораше многу повеќе да се отвара. Ангеле стандард со многу загубени топки. Албиол се изглупира невидено, ебати идиотот!

Најважно е што СИТЕ играчи покажаа желба и жар за игра, сите ги следеа наредбите на Мур како што треба. Со таква дисциплина, можеме да победиме у купот и да одиме у финале на ЛШ.

PodeMOUs !!!

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Можеби не сум толку задоволна од резултатот, ама од играта сум презадоволна. Реал покажа дека може да биде доминантен над Барселона и со 10 играчи, да создава шанси, а истовремено и добро да се држи во одбрана.

A

apidrone

Гостин

кај шутираше меси?во рекламите или во навивачите на реал?
Ова ме потсеќа на прекланскиот избор за Нобелова награда за мир (2009та год). Може е оф топик, и споредбата е прегруба, али е само доказ колку светот е субјективен.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Ова ме потсеќа на прекланскиот избор за Нобелова награда за мир (2009та год). Може е оф топик, и споредбата е прегруба, али е само доказ колку светот е субјективен.
мислиш на обама така?ама финтата е зошто скромниот,добриот,чесниот од манастир излезениот меси почна да шутира по публиката,дали арогатниот,дигнатиот у облаци Роналдо го напраил ова?И зошто немаше најмалку жолт картон за ова,се надева дека ќе го казнат ова дивјаков.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
I remember people saying that Ronaldo should learn to shoot from Messi!!! To learn what !? How to shoot the ball in the spectators?!!!

коментар од твитер... :)

A

apidrone

Гостин
мислиш на обама така?ама финтата е зошто скромниот,добриот,чесниот од манастир излезениот меси почна да шутира по публиката,дали арогатниот,дигнатиот у облаци Роналдо го напраил ова?И зошто немаше најмалку жолт картон за ова,се надева дека ќе го казнат ова дивјаков.
За истото и ја праам муабет. Али, да губеа 5-0 барса, не дека ќе беше оправдување, али барем ќе знаевме кој к*рац му беше. А вака??? Ем титула обезбедена, ем не изгубија...
Туку да прашам: Дали Роналдо има промашено пенал за Реал? :)

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493

--- надополнето ---

За истото и ја праам муабет. Али, да губеа 5-0 барса, не дека ќе беше оправдување, али барем ќе знаевме кој к*рац му беше. А вака??? Ем титула обезбедена, ем не изгубија...
Туку да прашам: Дали Роналдо има промашено пенал за Реал? :)
Nope

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Првин одговор на прашањето дали Рони има промашено пенал... ИМА! Против Алмерија ако добро се сеќавате по што Бензема постигна гол.
Второ видовме кој ќе ги шутира пеналите во купот и колку се спремни голманите да ги бранат истите.
Трето. Фасциниран сум од играта на тимот од провинцијата од бесконечните додавања од поседот....Not. Пепе и Кедира цареви ги убија на средината. Хобитите од својата фрустрација почнаа да паѓаат ко пеќурки дури и да шутираат во публиката. Убаво му гестикулираше Пепе на џуџето,истото и јас би му го посветил.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Првин одговор на прашањето дали Рони има промашено пенал... ИМА! Против Алмерија ако добро се сеќавате по што Бензема постигна гол.
Второ видовме кој ќе ги шутира пеналите во купот и колку се спремни голманите да ги бранат истите.
Трето. Фасциниран сум од играта на тимот од провинцијата од бесконечните додавања од поседот....Not. Пепе и Кедира цареви ги убија на средината. Хобитите од својата фрустрација почнаа да паѓаат ко пеќурки дури и да шутираат во публиката. Убаво му гестикулираше Пепе на џуџето,истото и јас би му го посветил.
во право си

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom