Фан клуб: Рафаел Надал

С

сашенко

Гостин
6-4 6-4 6-2 Лопез down :vozbud:.Следен меч против чехот Бердих па ај како што им појде на чесите во ракомет со нас така и у тенисот да им биде:pos:

Ако нема никакви изненадувања Федерер го чекаме во полуфиналето демн, ке мора машка игра тука пак како во 2009 финалето и уште еден 5сетер предвидувам...

L

Löwe

Гостин
Хм... Интересно ќе биде, Дел Потро-Федерер, како и да е, кој и да победи нема да биде лесен во 1/2 финале. Инаку од Хјуит очекувам да направи нешто повеќе против србинот.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Го гледав првиот сет на Рафа вчера. Супер одигра, макар што мислам дека Лопез и не му е некој сериозен противник спрема кој може да се суди дали си ја подобрил играта. Досега нема загубено сет, така да засега ги меле противниците. Драго ми е што е така, за да ја крене својата самодоверба на посакуваното ниво.

Туку честитки повторно за Федекс. 1000 победи! Да му се множат:cuc:

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Вчера Лопез спаси некој гем благодарение само на неговиот прв сервис и на брзите поени. Во секој еден поен ако се влезеше во размена поголема од 5-6 разменувања Лопез го губеше поенот. Надал играше солидно со исклучиво висок ппроцент на уфрлен прв сервис и мислам дека имаше податок од 80% освоени поени на прв сервис. Како и да е, тоа што нема загубенио ниту еден сет и без некои поголеми проблеми стигна до тука му ја враќа самодовербата и желбата за надигрување.

С

сашенко

Гостин
Гледа некој со Бердих бе? Му го поклони првиот сет, во последните 2 поена кога требаше да го освои сетот зезна работа.Втор сет при водство од 5-3 и сервис за сет дозволи да се врати чехот и во тај брејк и овој сет отиде :tapp: не ми се верува како може вакви работи да си дозволи

L

Löwe

Гостин
Не му го поклони тој, него судиите му го поклонија на Бердих. При очигледен аут Рафа застана и побара Челинџ, а судијава на удрен се праеше. И После тоа следуваше сет топка за Бердих, кој со Ас удар го зеде сетот

С

сашенко

Гостин
Третиов сет ке биде клучен за мечов, мора да ги зима посигурно неговите сервис гејмови.Да не дозволува Бердих да дојде до шанса

С

сашенко

Гостин
Сервисот негов не ми е сигурен, ама ајде нека издржи неколку гејма и да го доврши овој сет до крај.Со 2-1 во сетови друго ке биде после

Чист сервис гејм за 5-3 браво мајсторе.Ајде сега брејк еден за уште подобра завршница на третиот сет :vozbud:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мајко моја судииве се катастрофа. На секој натпревар што го гледав правеа по некој потег со кој ги вадеа тенисериве од патики.
Како и да е. Јас сум задоволна од Рафа, земаше добри поени. Претстои фантазија од меч, кој за мене е налик на финале. Обожавам да ги гледам еден против друг со Федерер. Само нека го играат во разумно време, инаку со репризи ќе се тешиме:)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мечов не го доглеав баш кога почна Рафа да гази...јбг со Федерер ќе се гледа па што сака нека, конечно после долго време уште една класика, се надевам на овој натпревар на стариот Рафа и уште едно плескање.:)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Во глобала од досега прикажаното на АО, гледам желба и пасија за игра на Рафа. Можеби играта не ми е највисоко ниво, како пред 2 години, но има жар во играта, и тоа како... Мислам дека може да се носи против Роџ, но дуелот на двете легенди е класика. Се надевам на добар тенис, кој несомнено ќе го има, 100%. Станувањето во 09 30, сигурен сум дека ќе вреди (ако се стани, нормално)

Vamos !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom