Фан клуб: Работнички

Член од
17 јануари 2014
Мислења
500
Поени од реакции
159
Резултатот не е во прв план. Се си беше во духот на годишнината, благодарности и обележување на спортските легенди. Одлична организација и атмосфера.
Им посакувам и на другите клубови вакви годишнини од нивното постоење да слават.:)

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Ник Вигинс нов играч на Работнички, игра на позиција 2/3

Последно уредено:
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.789
Поени од реакции
3.861
Кутро дете, не знае дека таму за без пари се игра :D.
Ќе добие 1 плата и 2 клоци за 9 месеци.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.459
Подобро него да игра два и пол човека и да еде к.. од сви па дури и Трепча[DOUBLEPOST=1477399161][/DOUBLEPOST]Иначе одличну екипу има Работнички

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Има пари Работнички, од тоа што го знам Перо ќе плаќа двајца играчи, најверојатно Владо и овој новиов...не е баш да се без пари.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.789
Поени од реакции
3.861
Подобро него да игра два и пол човека и да еде к.. од сви па дури и Трепча[DOUBLEPOST=1477399161][/DOUBLEPOST]Иначе одличну екипу има Работнички
Абе за Работнички сите карти се продаваат за 15 минути, ред се чека до Томче Софка за улаз :D.
Не се лажете, сегде е така. Некна со МЗТ 50 души немаше. И не само МЗТ, 80% од натпреварите во АБА со исклучок на Ѕвезда и Партизан, има многу ниска посетеност. Еве ти линк од Олимпија - Цибона, преброј колку се на трибини

https://www.youtube.com/watch?v=rSuZUFEaifs

Ние за овие и за МЗТ и пар други екипи од АБА сме Галатасарај у поглед на бројност.
Досаден и беден ви е муабетов со навивачите. Кога пробувате да не као вреѓате за бројот на навивачи на Соколи, у исто време ја "вреѓате" скоро цела македонска лига и 80% од Јадранска Лига.

Има пари Работнички, од тоа што го знам Перо ќе плаќа двајца играчи, најверојатно Владо и овој новиов...не е баш да се без пари.
Ако е така срамота е Перо да го плаќа Владо. Реков и претходно сега само ми се потврди, Владо го допрел дното.

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.789
Поени од реакции
3.861
Било је то давно.
И тоа е најсрамно. Некогаш имавте навивачи, сега веќе - не.
Впрочем и самиот не си стапнал у сала 3 години

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.459
Од тие као твојот Стевче нема МЗТ навивачи ама ќе им дојде крајот, после све на крај остануваат само клубот и навивачите ;)

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.789
Поени од реакции
3.861
Вашата стара практика кога ќе пресушат аргументите, кога сте разоружани, кога сте прочитани као сликовница кога сте немоќни, тогаш барате утеха во мешање политика, Стевче, подржикоњ итн.

Не сакам повеќе да пишувам во оваа тема. Ако сакате да продолжиме слободно цитирајте ме кај вас у тема или у Карпош Соколи.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.345
Поени од реакции
5.459
Па ти сам спомна дека МЗТ немале публика ,кажи ми нели сум у право дека поради идиотот од градоначалник е тоа?

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.789
Поени од реакции
3.861
Не можам да се согласам со тебе.
Навивачите на МЗТ имаат поинаков став и друго размислување за целата ситуација.

Сум разговарал со навивачи, они велат подобро е да играме у лименката и да не бидеме шампиони 6-7 год по ред и да не играме аба лига и еурокуп и да неаме пари. Они тоа повеќе го сакаат и се спремни да се откажат од се ова што го имаат денес.
За мене тоа е лудило. Секој спортски колектив се стреми клубот да има нова сала, своја најсовремена теретана, сала за прес конференции и состаноци, свој ресторан, свој медицински центар, свој хотел и успеси како европски клуб. МЗТ тоа го има, а со тоа не можат да се пофалат и клубови со поголема историја и успеси во Европа oд МЗТ.
Но, нив не ги интересира напредокот на клубот и поставените темели за во иднина. Они повеќе би сакале да бидат тоа што денес е Работнички. И би биле пресреќни со тоа.

Тоа е несватливо за мене, во мојата глава се коси со секоја логика и рационално размислување, главна препрека да биде бојата на столчињата и да го напуштиш клубот поради прешкртани 2 графити, за кои сметам дека доколку би седнеле со Ивица ке нашле заеднички јазик за овие два т.н. проблема.
И за оние 2-3 што им беа уапсени, сметам дека ке нашле решение, иако да бидам искрен не знам чие масло е тоа и дали уопште е масло или законот едноставно си стапил на сила.
Јас ако имам проблем со Ивица, битката со него ке си ја водам на друг начин. Си има механизми. Но клубот заради тоа нема да страда и нема да го напуштам во никој случај.

И сега они му тераат инает на Ивица, (мислат ради него идат у сала) а штетите ги трпи клубот, она за што они и живот би дале, нели? А Ивица со или без нив, си тера, си функционира во континуитет со каков таков успех. Не го гледам како поразен во ситуацијава, а кога се ова ќе заврши они нема да се вратат назад и нема да крцка салата затоа што тогаш прашање е дали ке постојат и дали клубот ќе бележи какви такви успеси.

Член од
11 декември 2013
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.314
МЗТ и салите највеќе крцале кога тимот немал успеси. Од кога почна се да биде вештачко правите навивачи се повлекоа а потоа и со сите останати притисоци останатите. Клубот и навивачите секогаш ке постојат , а Ивица во секоја смисла од зборот е губитник од ситуацијава. Јас како навивач на МЗТ неќам да го гледам моментално овој тим и оваа управа, со неидењето во сала негубам ништо. Кога ке дојдат подобри времиња во ова мало општество ,ке се врати стариот МЗТ , ривалствата , рамноправноста и навивачите ке се вратат појаки од кога и да е. А ваквите како Ивица и Стевче денес ги има утре ке бидат во затвор . Поздрав

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Јас како навивач на Работнички сакам да читам за Работнички, а не за Мзт и Ивица и вештачкиот тим од Карпош. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom