Не можам да се согласам со тебе.
Навивачите на МЗТ имаат поинаков став и друго размислување за целата ситуација.
Сум разговарал со навивачи, они велат подобро е да играме у лименката и да не бидеме шампиони 6-7 год по ред и да не играме аба лига и еурокуп и да неаме пари. Они тоа повеќе го сакаат и се спремни да се откажат од се ова што го имаат денес.
За мене тоа е лудило. Секој спортски колектив се стреми клубот да има нова сала, своја најсовремена теретана, сала за прес конференции и состаноци, свој ресторан, свој медицински центар, свој хотел и успеси како европски клуб. МЗТ тоа го има, а со тоа не можат да се пофалат и клубови со поголема историја и успеси во Европа oд МЗТ.
Но, нив не ги интересира напредокот на клубот и поставените темели за во иднина. Они повеќе би сакале да бидат тоа што денес е Работнички. И би биле пресреќни со тоа.
Тоа е несватливо за мене, во мојата глава се коси со секоја логика и рационално размислување, главна препрека да биде бојата на столчињата и да го напуштиш клубот поради прешкртани 2 графити, за кои сметам дека доколку би седнеле со Ивица ке нашле заеднички јазик за овие два т.н. проблема.
И за оние 2-3 што им беа уапсени, сметам дека ке нашле решение, иако да бидам искрен не знам чие масло е тоа и дали уопште е масло или законот едноставно си стапил на сила.
Јас ако имам проблем со Ивица, битката со него ке си ја водам на друг начин. Си има механизми. Но клубот заради тоа нема да страда и нема да го напуштам во никој случај.
И сега они му тераат инает на Ивица, (мислат ради него идат у сала) а штетите ги трпи клубот, она за што они и живот би дале, нели? А Ивица со или без нив, си тера, си функционира во континуитет со каков таков успех. Не го гледам како поразен во ситуацијава, а кога се ова ќе заврши они нема да се вратат назад и нема да крцка салата затоа што тогаш прашање е дали ке постојат и дали клубот ќе бележи какви такви успеси.