Фан клуб: Работнички

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.834
Поени од реакции
21.636
Да знам , навредата и тресење глупости е најдобра одбрана , она што само прваче го прави во недостиг од речник. Кога оваа екипа играла во МЗТ ти не си ни знаел дека тој тим воопшто постои . Да напоменам на сликата има , црнци, белци , муслимани христијани , босанци срби македонци американци ... како во стручен штаб раководство на клуб така и играчи .

Знаеш која е разлика од фан до хулиган ? На вистинскиот фан е дојден да го бодри својот тим без разлика на се , додека хулиганот е дојден да прави се друго освен да навива. Ми се повраќа од такви како вас кој ни историјата на клубот не си ја знаете ама се лупате во гради дека сте хардкор . Момче кога МЗТ правеше историја јас бев таму сведок и ги живеев тие моменти .. Денес МЗТ прави историја ама во негативна смисла на зборот , од игра раководство навивање и се останато .

Ова е фан клуб а не хулиган клуб , и доста гледате филмови на телевизија за хардкор навивачи, тепачи , ултраши и што ти знам јас . Ако имате попаметна работа од бодрење на клубот идете најдете некоја поголема ливада и решавајте си ги фрустрациите.

И да , да се цитирам уште еднаш
Еднаш чичко Ајнштајн рече " две работи немаат граница, универзумот и човечката глупост , за една не сум сигурен а тоа е универзумот " , ти изгледа спаѓаш во втората !!!

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Да знам , навредата и тресење глупости е најдобра одбрана , она што само прваче го прави во недостиг од речник. Кога оваа екипа играла во МЗТ ти не си ни знаел дека тој тим воопшто постои . Да напоменам на сликата има , црнци, белци , муслимани христијани , босанци срби македонци американци ... како во стручен штаб раководство на клуб така и играчи .

Знаеш која е разлика од фан до хулиган ? На вистинскиот фан е дојден да го бодри својот тим без разлика на се , додека хулиганот е дојден да прави се друго освен да навива. Ми се повраќа од такви како вас кој ни историјата на клубот не си ја знаете ама се лупате во гради дека сте хардкор . Момче кога МЗТ правеше историја јас бев таму сведок и ги живеев тие моменти .. Денес МЗТ прави историја ама во негативна смисла на зборот , од игра раководство навивање и се останато .

Ова е фан клуб а не хулиган клуб , и доста гледате филмови на телевизија за хардкор навивачи, тепачи , ултраши и што ти знам јас . Ако имате попаметна работа од бодрење на клубот идете најдете некоја поголема ливада и решавајте си ги фрустрациите.

И да , да се цитирам уште еднаш
Па што се умеша ти тука коа глеаш дека за нешто на трибина се збори. Ако не ти се збори за тоа немора да цитираш. Дечкото убаво кажа дека не е до националноста или религијата. Работата е што тие дечки на сликата се членови на навивачка група Шверцери. Ако не ти се познати нивни акции и против кој се стремат тие дебили, тогаш нема што да се коментира.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.136
Поени од реакции
46.156
Незнам што подразбирате под она '' докажани ''; овие на сликава што ги гледам се дечурлана, бар личат на деца па незнам што до сега у животот направиле за да бидат '' докажани '' а со тоа и секој втор во градов да ги знае.
За Хаџи одат бајаги босанци да го гледаат, другар мој од средно, босанец, редовно ради него иде со неколку другари мада он нема никаква допирна точка со навивачкиве групи, не е ни битно ...

Овие 4-5 души што се на сликава среќа не налетале на некој што знаел дека се '' докажани '' а и седнати се далеку од јадрото на ЦПБ вчера, до кордонот желки што ги делеше двете навивачки групи. Без разлика што на трбинина може да има и амиши, на луѓе од навивачка група која е контра нашата држава не им е местото тука.

п.с. Нели еден од воџите на Комити до лани редовно одеше на трибина и навиваше за КК Работнички ?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Незнам што подразбирате под она '' докажани ''; овие на сликава што ги гледам се дечурлана, бар личат на деца па незнам што до сега у животот направиле за да бидат '' докажани '' а со тоа и секој втор во градов да ги знае.
За Хаџи одат бајаги босанци да го гледаат, другар мој од средно, босанец, редовно ради него иде со неколку другари мада он нема никаква допирна точка со навивачкиве групи, не е ни битно ...

Овие 4-5 души што се на сликава среќа не налетале на некој што знаел дека се '' докажани '' а и седнати се далеку од јадрото на ЦПБ вчера, до кордонот желки што ги делеше двете навивачки групи. Без разлика што на трбинина може да има и амиши, на луѓе од навивачка група која е контра нашата држава не им е местото тука.

п.с. Нели еден од воџите на Комити до лани редовно одеше на трибина и навиваше за КК Работнички ?
Syn докажани Шверцери се и тоа како,да беше малку поупатен околу дешавкиве,ќе знаеше зошто викаат сите дека се докажани Шверцери.
Мало е Скопјево,се се дознава со брзината на светлината.
Чаирчани,поточно Шверцери ги мразат Аеродромците,тепачките пред некое време што се случија накај Аеродром,ако се сеќаваш... ;)...ете зошто Шверцери на трибина кај ЦПБ,да се одмаздат на Аеродромците демек,а уствари и ш*** им ги црта графитите на ЦПБ.
Ако налетале на некој што ќе ги препознаел,е тек тогаш ќе им се десело потоп,мада не верувам,пошо лесно се познаваат такци фаци,па според мене слободно си влегле со ЦПБ чисто ради една работа...ги мразат аеродромците.

Не мора да ме цитирате и напаѓате одма без потреба,ќе пишам пак,мало е Скопјево,се се дознава за многу кратко време.
Голем срам е ова за ЦПБ кој до вчера палеа албанско знаме во Градски парк.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.136
Поени од реакции
46.156
Ќе оставан на некој релевантен да одговори, ако воопшто и одговори бидејќи ретко кој од ЦПБ пишува на форумов во врска со случувањата во групата што е и најпаметно. ;)
--- надополнето: Dec 6, 2011 2:09 AM ---
Ако налетале на некој што ќе ги препознаел,е тек тогаш ќе им се десело потоп,мада не верувам,пошо лесно се познаваат такци фаци,па според мене слободно си влегле со ЦПБ чисто ради една работа...ги мразат аеродромците.
Не би рекол, али ај, форум е ...
Да не мешам одредени луѓе за кои бубрег давам дека би реагирале у хардкор издание, со оглед на тоа дека се редовни и на Вардар со Комити и со ЦПБ, бар до лани утакмици не пропуштаа, а знам колку им се омилени Шверцери.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Нејкев да коментирав,само посматрав ама морам да си го кажам мислењето.....
Прво имавте добро навивање...
Второ многу сум разочаран од тоа што го видов на трибината...
Некој поназад пиша дошле за Хаџи,па што ако дожле се знае каде е нивното место(а дефинитивно не им е до вас) со ова си ја посрамотивне ептен групата...Барем мое мислење
А немам ништо против да има и од други националности...
Кога игравте лани со Лирија истиве момци во бутел ви пцуеа и еб*еа све живо и диво а сеа се едни од вас
По истава логика би дожло и од ФА да имате на трибини,шо к*р дошле Јане да го бодрат
И во ВАРДАР има еден подобранец па ние никогаш нема да примиме некој да ни дојде на запад
И уште еднаш (y) за навивањето
Позз

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ќе оставан на некој релевантен да одговори, ако воопшто и одговори бидејќи ретко кој од ЦПБ пишува на форумов во врска со случувањата во групата што е и најпаметно. ;)

Не би рекол, али ај, форум е ...
Да не мешам одредени луѓе за кои бубрег давам дека би реагирале у хардкор издание, со оглед на тоа дека се редовни и на Вардар со Комити и со ЦПБ, бар до лани утакмици не пропуштаа, а знам колку им се омилени Шверцери.
Би ти пишал само да не очекуваш многу многу од тоа што го пиша ;)

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Slikava so kelavicata od sverceri denes ja vidov....za nego ne znaev,jas za drugi momci se objasnuvav na slikata deka se bosanci i deka radi hadzi se tamu i nemaat nikakva vrska so sverceri ...za ovoj :confused: :confused:
Некој поназад пиша дошле за Хаџи,па што ако дожле се знае каде е нивното место(а дефинитивно не им е до вас) со ова си ја посрамотивне ептен групата...Барем мое мислење
A kade...??!! Na krov treba da gi stavime,na tribina sedea koja sto 99% od slucaevite vo gradski park e neutralna....sto da se pravi koga cela sala stana na noze i navivase....Do taa kelavica svercerska sedi i igrac na TORUS,pa vajda ne i on DOKAZAN clen na CPB ??!!
Na taa utakmica vo nedela vo salata imase vodzi na komiti,imase clenovi na drugi grupi nadvor od SK,duri i imase poznat lik od severnoto sosedstvo nase koe site go znaeme koj e i sto e na navijacka scena na balkanov.....i on e CPB ??
Propust e ova,ocigledno e i ima mesto za serenje....ama ne se 100 dusi ko sto nekoj tvrdese tuku dvajca od "brakava" se isfiltrirale za da rascistuvaat licni nekoi problemi i ne mozes se zivo i divo megu 2000 publika da go lepis so CPB....300-350 luge se jadroto na grupata a ostatokov sto bea na derbito se DERBI NAVIVACI !!!!Ako pocneme eden po eden da gi analizirame tie derbi navivaci moze i talibanec ke najdeme...
Moze komotno da se jade gomna zosto se dozvolivo svercer u sala da ima ama SRAM I BRUKA e ako kaze nekoj deka cpb se vo koalicija so sverceri...

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Slikava so kelavicata od sverceri denes ja vidov....za nego ne znaev,jas za drugi momci se objasnuvav na slikata deka se bosanci i deka radi hadzi se tamu i nemaat nikakva vrska so sverceri ...za ovoj :confused: :confused:

A kade...??!! Na krov treba da gi stavime,na tribina sedea koja sto 99% od slucaevite vo gradski park e neutralna....sto da se pravi koga cela sala stana na noze i navivase....Do taa kelavica svercerska sedi i igrac na TORUS,pa vajda ne i on DOKAZAN clen na CPB ??!!
Na taa utakmica vo nedela vo salata imase vodzi na komiti,imase clenovi na drugi grupi nadvor od SK,duri i imase poznat lik od severnoto sosedstvo nase koe site go znaeme koj e i sto e na navijacka scena na balkanov.....i on e CPB ??
Propust e ova,ocigledno e i ima mesto za serenje....ama ne se 100 dusi ko sto nekoj tvrdese tuku dvajca od "brakava" se isfiltrirale za da rascistuvaat licni nekoi problemi i ne mozes se zivo i divo megu 2000 publika da go lepis so CPB....300-350 luge se jadroto na grupata a ostatokov sto bea na derbito se DERBI NAVIVACI !!!!Ako pocneme eden po eden da gi analizirame tie derbi navivaci moze i talibanec ke najdeme...
Moze komotno da se jade gomna zosto se dozvolivo svercer u sala da ima ama SRAM I BRUKA e ako kaze nekoj deka cpb se vo koalicija so sverceri...
Све е ок....Само младиот ваш воџа ги знае сите одговори...... Прашајте го и ќе дознаете од каде 30 карти за Шверцери и зошто...... (30 се верувај) И плус имало дополнителни 30 карти за момци од бутел и чаир.... Кои имаат потекло од бившите КЦ...... Вториве еве ај... Ок за нив.... али Шверцери НИКАКО....(n)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413

Нејкам да им враќам на останатите кој си немаат благе везе со навивање,како архитектов што објаснува некаков космополитизам.Против Турци и Босанци никој немал ништо против на сите македонски трибини..не сме националисти толкави.Проблем е што се дружат со Албанци и тепаат македонци низ град само зашто се македонци.Па тоа е уште полошо..А ги остаивте не чепнати кај вас на трибина.
Дека се дојдени ради Хаџи:pos:....Да може има некој босанец или шипо што иде да го глеа,али од каде ке го препознаат членовиве од скопските групи ако не се бркале низ градов.Секој малце запознаен знае зашто се доени,анти аеродром..Само што вие требаше да ги утепате тука,пошто коа не се со вас на трибина у слободно време се Анти Македонија поише него анти аеродром..Следна прилика тешко дека ке има да се фатат.И ова не е само ваша брука,да не се лажеме имаше доста комити на трибина,и јаки членови кој без проблем би ги тепале овие,а имаше и цела група Ѓорчевци нели најпатриотската населба во Скопје.
Нема да пишам ке ви се врати,пошто нема..али бар оние што имате влијание сменете нешто во групата,ако бар малце ја сакате државава.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Све е ок....Само младиот ваш воџа ги знае сите одговори...... Прашајте го и ќе дознаете од каде 30 карти за Шверцери и зошто...... (30 се верувај) И плус имало дополнителни 30 карти за момци од бутел и чаир.... Кои имаат потекло од бившите КЦ...... Вториве еве ај... Ок за нив.... али Шверцери НИКАКО....(n)
Со шитнати гзови како командантот и онаа свињата дебела (Романтичарот и по потреба навивач на Торус), што може друго да се очекува...

Член од
25 ноември 2010
Мислења
292
Поени од реакции
84
Јас знам за 15 карти за Бутел Чаир .... Проблем е тој што им ги продал ...
Тој што бил од шверцери да бил со навивачите сигурно ке јадел котек, тоа е сигурно ... но морате вие аЈродромците да јадете за нешто гомна .... Најинтересна ми е големата “патриотска’’ мисла што ја носат, а 90 % од нив албанец не виделе во животот и низ битпазар поминуваат само после терапија со бајачка ...

ОФФФ ТОПИК Сепак за оваа ситуација со Албанците не сме криви ние Македонците, туку криви се политичарите кои глумат дека ги застапуваат нашите македонски интереси и не тераат да ги третираме како граѓани со бенефиции.

Може и да е забележан Ш, но никој не се осудил да го тепа, поради целата медиумска фама што можело да се дигне од таков случај, сепак на Работнички не му се потребни казни, празни сали и слично, што би го ставило клубот во тешка ситуација за пласман во Супер лига.

Според мене оваа не треба да се препише како пропуст на групата, бидејќи на тој дел каде што бил забележан шипото нема навивачи од јадрото на ЦПБ. Тоа е дел каде што може да влезе и Агим Красниќи и да си мислат дека е ...

Фемили пред да ја напуштат салата .... викнаа мртов албанец добар албанец и поголем дел од навивачка трибина се приклучи (сепак тој муабет е над ривалство и билокаква омраза меѓу групите), но Ратко почна да вика по децава да ќутат, со цел да не добиеме некоја казна на национална основа ... јас па мислев дека за хаџи е нешто муабетов, малце нелогично...

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Нејкам да им враќам на останатите кој си немаат благе везе со навивање,како архитектов што објаснува некаков космополитизам.Против Турци и Босанци никој немал ништо против на сите македонски трибини..не сме националисти толкави.Проблем е што се дружат со Албанци и тепаат македонци низ град само зашто се македонци.Па тоа е уште полошо..А ги остаивте не чепнати кај вас на трибина.
Дека се дојдени ради Хаџи:pos:....Да може има некој босанец или шипо што иде да го глеа,али од каде ке го препознаат членовиве од скопските групи ако не се бркале низ градов.Секој малце запознаен знае зашто се доени,анти аеродром..Само што вие требаше да ги утепате тука,пошто коа не се со вас на трибина у слободно време се Анти Македонија поише него анти аеродром..Следна прилика тешко дека ке има да се фатат.И ова не е само ваша брука,да не се лажеме имаше доста комити на трибина,и јаки членови кој без проблем би ги тепале овие,а имаше и цела група Ѓорчевци нели најпатриотската населба во Скопје.
Нема да пишам ке ви се врати,пошто нема..али бар оние што имате влијание сменете нешто во групата,ако бар малце ја сакате државава.
Da ne go sirime muabetov....koj znael-znael....jas licno ne znaev deka kelavicata e svercer a i se kladam deka ogromen del od salata ne znaela ili ne obrnala vnimanie....grupata (prijateli ili rodnini na hadzi ja znam) postari momci koi si nemaat vrska so sverceri...na drugite ne im pisuva na celo dali se navivaci na sloga,drita ili faljmutari...po interent sekakvi spekulacii ima kako se pojavile tuka...ke pokaze vremeto i ke im gi zatne ustite na tie sto sega se najglasni deka CPB stanala albanska grupa.....

ps.posleden post moj na ovaa tema.......

SSL

Член од
5 април 2008
Мислења
89
Поени од реакции
4
dali ste svesni kolku ste smesni ??? jas licno bev na toa derbi , i od site sto bea ni eden ne bese svercer, site nie nekad sme otisle za sloga i sve toa ama ne sme sverceri , ako e za toa i so komiti sme navivale za makedonija , a vie mislite deka sve si znaete i deka ste najpametni ustvari pojma si nemate za situacijata , ocigledno e deka aerodromcite se razocarani od slucuvanjata u nedelata a za razlika komitite se mislat deka se tolku dobri i verni navivaci pa se ko u smisol cisti makedonci i pravi patrioti a ustvari se nikoj i nisto , da znaea malce sto se slucuvalo porano i koj im bile vodji sve ke im bilo jasno , nema vrska NEBITNI SE , sakam da daam doznaenje deka nie sme caircani i CAIR NAD SE , nie ideme samo na derbi brojka okolu 20 dusi site ne znaat koj sme i sto sme i tuka mozete samo da zborite deka ako ne prepoznale ke ne tepale ova ona , nema zasto da tepaat a ne ni mozat , dobro stoime so povise clenovi na cpb koj se na povisoki skali vo navivackata grupa taka da do toa nemoze da doe :)
i nema potreba da go pokazuvate vasiot patriotizam preku forumi i gluposti , poglednete sto se desava vo drzavata pa posle dojdi da delis pravda na tribina , nie sme drustvo koe opfaka i makedonci albanci bosanci turci torbesi nie sme edno nie sme cair , a vasite bedni razmisluvanja i losi zborovi protiv nas mozete slobodno da gi zadrzite za vas , ko sto vo poveke slucai ste kutele .
a ako nekoj ima nesto protiv nas nemora na tribina da ne saceka , od nikoj ne se krieme i mozete kaj sakate da ne fatite ako sakate :) probajte neznam drugo sto da vi kazam , posto sramota e i greota samo na forumi da zborite :)
glavna tema na razgovorot sme nie , sramota e , idete izlecete gi vasite kompleksi , posto toa vi e najpametna opcija nemate druga haha :)
a vie mozete do utre da pcuete i da ne narekuvate kako sakate
VIE NISTO NE ZNAETE !!!!!!!!!!
pozdrav.

jamaica cpb

iarba
Член од
16 декември 2008
Мислења
172
Поени од реакции
51
Шверцери или не, на иста трибина седат со цпб и не се испотепаа меѓусебе за разлика од фемили кој се една навивачка група .

нашата трибина се знае која е, не е А трибина :)

Kajgana Shop

На врв Bottom