Фан клуб: Работнички

Член од
23 ноември 2010
Мислења
202
Поени од реакции
6
Bev i na kale i vo park. Skoro istata slika na tribina..Sramota e za vas dvete grupi na ti go daj mi go sto si praite, premestuvanje na utakmici, prvo edniot im doagja za da im zgolemi brojka, posle drugiot mu doagja vo nedela da mu zgolemi brojka... znaci neso ne e vo red vo vasitre grupi stom imate potreba od toa, a ne kaj FA... I prethondo sum pisal na FA im fali podobra organizacija, megjutoa nivnata brojka nikogas ne bila vo prasanje.
kako da vi objasnime deka samo eden del od komiti doagaat na tribina ... samo K3 - kalabrija nikoj drug ... dzabe si praite filmoi ...

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Bev i na kale i vo park. Skoro istata slika na tribina..Sramota e za vas dvete grupi na ti go daj mi go sto si praite, premestuvanje na utakmici, prvo edniot im doagja za da im zgolemi brojka, posle drugiot mu doagja vo nedela da mu zgolemi brojka... znaci neso ne e vo red vo vasitre grupi stom imate potreba od toa, a ne kaj FA... I prethondo sum pisal na FA im fali podobra organizacija, megjutoa nivnata brojka nikogas ne bila vo prasanje.
uste eden pulen so rekla kazala muabeti......

inace cekaj malce...neli SVERCERI navivale za CPB ??? Izgleda meguvreme se zbratimile Sverceri i Komiti....mozno e i toa..
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Redno vreme e site "dusegriznici" da se dogovorite megu sebe sto ke zborite tuka za CPB zosto so tek na vreme smesni sami ispagate...koga podobro ke razmislam pa i da tresete zeleni ne e na odmet......cim se zbori tolku mnogu od strana dobro e,loso e koga nikoj ne zbori a toa znaci nikoj ne ve ni zabelezal...

C-13

Лудо маало
Член од
7 декември 2010
Мислења
260
Поени од реакции
60
Добри сте добри.....се појачавте сега па и направивте подгрупа на комити :) слободно соберете ги и чкембари ако сакате пак ке бидете без муда...пичкици

Член од
24 декември 2010
Мислења
93
Поени од реакции
46
kako da vi objasnime deka samo eden del od komiti doagaat na tribina ... samo K3 - kalabrija nikoj drug ... dzabe si praite filmoi ...
Ne moras mene nishto da mi objasnuvash zoshto nekoi raboti mi se poznati. Jas znam deka tie shto ti gi narekuvash k3 ili nekoja vekje italijanska provincija narecena kalabrija se lugjeto koi pred nekoj mesec bea del od incidentot pomegju komiti i komiti, a isto mi e poznato i deka nemaat n od navivanje zatoa shto navivac ne se stanuva so 25 godini. Potoa poraneshnite ultras karpos boys t.e. dobar del od niv preku nokj stanaa del od lordovite na komandirot(eden duri e i vodach), a nekoi pa od bivsite loyal fans od kapishtec stanaa kapishtec front! Nivno zname i beshe vo nekolku navrati prisutno na severnata tribina od nashiot najgolem stadion. Isto taka znam deka dobar del od komiti kisela voda posle ednogodishnoto postoenje reshija da se prikluchat i na basket tribina malce, da osetat kako e. Ne sakam posle ova mislenje da predizvikam reakcii, no rabotite mi se dobro poznati. Vo glavno toa e nasata navivacka scena, mnogu transferi a malce pari.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Ne moras mene nishto da mi objasnuvash zoshto nekoi raboti mi se poznati. Jas znam deka tie shto ti gi narekuvash k3 ili nekoja vekje italijanska provincija narecena kalabrija se lugjeto koi pred nekoj mesec bea del od incidentot pomegju komiti i komiti, a isto mi e poznato i deka nemaat n od navivanje zatoa shto navivac ne se stanuva so 25 godini. Potoa poraneshnite ultras karpos boys t.e. dobar del od niv preku nokj stanaa del od lordovite na komandirot(eden duri e i vodach), a nekoi pa od bivsite loyal fans od kapishtec stanaa kapishtec front! Nivno zname i beshe vo nekolku navrati prisutno na severnata tribina od nashiot najgolem stadion. Isto taka znam deka dobar del od komiti kisela voda posle ednogodishnoto postoenje reshija da se prikluchat i na basket tribina malce, da osetat kako e. Ne sakam posle ova mislenje da predizvikam reakcii, no rabotite mi se dobro poznati. Vo glavno toa e nasata navivacka scena, mnogu transferi a malce pari.
За К-3 е вистина. Искрено јас не ни знам од каде изникнаа момците...
За УКБ незнам дали се дел од Лордовите, ама добар дел од нив одат и на Работнички, но прв им е Вардар.
Капиштец фронт знамето, исто стоеше некогаш кај нас, повеќе НЕ :wink: Забораваш дека тие што се Лојал Фанс од Аеродром одат со вас :)
За Кисела Вода не си во право. Пред некое време одеа неколку души со ЦПБ, али веќе не идат. Има чат-пат некој што оди, ама има и со ФА што одат 4-5 души. Од Кисела Вода има што одат со ЦПБ ама не се дел од Комити. Гледам дечишта по автобуси се палат, ама ако има еден постар од 1996 годиште главава си ја сечам :wink:

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595

Прво секоја чест за тебе што си бил на кале... е сега да се навратиме на темата... види тоа што членови на ФА и ЦПБ има со Комити, не е ништо ново и не е ништо чудно кога ќе се навратиме на минатото од нашата тифо сцена... значи тоа не се трансфери на сценава, туку таква е историјата и традицијата. Кај нас картите се измешани, пишувано е без број пати на таа тема, нема да навлегувам многу, доволно е само да кажам дека еден период водачи на Комити беа истовремено водачи и на ФА и ЦПБ, потоа во времето на Лојал Фанс на иста трибина знамиња од двете групи !

Тоа што кај вас, во последно време се дозволи деца да ја водат групата (од 19 до 21 год) се обидуваа да менуваат историја (нешто што не се прави преку ноќ) да им забрануваат на децата да одат на Вардар и слично, потоа дури до степен расправии со Комити, одеднаш заборавање на целото минато и нивните водачи, па потоа филмови само Аеродром против сите (навреди кон останатите населби, што предизвика револт и со самото тоа само јакнење на ЦПБ) сето тоа кулминираше што гледам за вас тешко и болно да ЦПБ бидат повеќе од вас на двете утакмици у Борис.
Кај ЦПБ иако и таму дозволија помалди луѓе да се качуваат да водат навивање, сепак главниот збор сеуште го имаат постари членови. Они знаат дека со забранувње на деца да одат на Вардар нема да добијат ништо, можат само да изгубат, па така самите со тактички потези се соочуваат со фактите :wink:.

Веројатно тие „новопечените“ воџи на ФА се сеуште во пубертетски години, и живеејќи во филмот се што лета се се јаде мислам дека историјата се менува преку ноќ, дека сетоа тоа туку така ќе испадне баш како што вие сакате.
А тебе те гледам вака како да ти е криво тоа што на ЦПБ членови доаѓаат со Комити ?
Вие (поточно младите ваши водачи :)) си направивте да биде како што е.

И да, да те поправам за Калабрија, дел од нив се момците што во минатото беа „ Голден Лордс’’. Значи точно е дека сега се над 25 години ( за наши услови морам да признаам СТРАШНА ЕКИПА).
Не е точно дека сега прв пат на овие години почнале да одат на трибина :).. зар сериозно го мислеше тоа ?
Имаат момците големо минато на навивачката сцена.

Од УКБ точно е дека има некои што одат со ЦПБ, а од подгрупата „Комити - Кисела Вода“ апсолутно не е точно дека сите одат со ЦПБ. Станува збор само за неколку луѓе, а иначе како што пиша некој погоре, од Кисела Вода си има луѓе уште од порано што одат на Работнички баскет а немаат врска со Комити.
Така да без погрешни сваќања.

Поздрав пријателе, и уште еднаш секоја чест за тебе што си бил на кале, бидејќи изгледа беше еден од ретките што беа од ФА ?

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
И Миге е ваљда ваш, како што разбрав јас, колку е точно незнам :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Се раскупуваа сите играчи. И фени и МЗТ и Торус земале квалитетни Американци (барем они така тврдат). Ќе биде интересно до крај :)

Член од
24 декември 2010
Мислења
93
Поени од реакции
46
@ Patriot MKD

Ne sum del od FA i ne znam toa od kade go zakluchi. Zatoa i na pogreshna adresa upatuvash nekoi repliki, ne znam dali namerno ili ne za nekoj da ti odgovori neshto. A jas samo vo celata prikazna zastanuvam na stranata na lugjeto od Aerodrom zatoa shto ocigledno reshile da im stavat kraj na nekoi detski bolesti, a kolku i dali toa kje trae kje vidime.
Isto taka bi se nadovrzal na celiot muabet i od Saber Rider so cenkanjeto za toa koj od kade kolku odi na koj klub i samo bi dodal deka voopsto ne e bitno dali se 5,10,15 ili 20 shto naporedno posetuvaat 2 tribini tuku deka gi ima i shto ocigledno ne znaat kade se naogjaat koga e vo prashanje navivackiot svet.
Mene ne mi e krivo shto lugje od komiti odat so cpb zatoa shto znam deka seto toa nema na krajot na dobro da ispadne, sami si pravat kontrausluga i ednite i drugite. Taka ne se gradi zdrava ultras tribina, taka samo se tapka vo mesto!

ps. Seriozno mislev za kalabrija, ne znam shto e cudno.

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
И Миге е ваљда ваш, како што разбрав јас, колку е точно незнам :)
100 % e vo Rabotnicki......retki igraci ima kako nego vo nasava liga sto davaat 110% na sekoj natprevar...

ps.i ne se objasuvajte za temi koi redovno se vrtat bar 50 pati vo godinata i se totalno ne bitni.....

Член од
21 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
23
Momci da ve prasam nesto, bez da me sfatite pogresno....Sto mislite, dali MOMENTALNO ima navivacka grupa vo mkd koja e pobrojna od FA, da ne kazam i podobra???

C-13

Лудо маало
Член од
7 декември 2010
Мислења
260
Поени од реакции
60
Прво секоја чест за тебе што си бил на кале... е сега да се навратиме на темата... види тоа што членови на ФА и ЦПБ има со Комити, не е ништо ново и не е ништо чудно кога ќе се навратиме на минатото од нашата тифо сцена... значи тоа не се трансфери на сценава, туку таква е историјата и традицијата. Кај нас картите се измешани, пишувано е без број пати на таа тема, нема да навлегувам многу, доволно е само да кажам дека еден период водачи на Комити беа истовремено водачи и на ФА и ЦПБ, потоа во времето на Лојал Фанс на иста трибина знамиња од двете групи !

Тоа што кај вас, во последно време се дозволи деца да ја водат групата (од 19 до 21 год) се обидуваа да менуваат историја (нешто што не се прави преку ноќ) да им забрануваат на децата да одат на Вардар и слично, потоа дури до степен расправии со Комити, одеднаш заборавање на целото минато и нивните водачи, па потоа филмови само Аеродром против сите (навреди кон останатите населби, што предизвика револт и со самото тоа само јакнење на ЦПБ) сето тоа кулминираше што гледам за вас тешко и болно да ЦПБ бидат повеќе од вас на двете утакмици у Борис.
Кај ЦПБ иако и таму дозволија помалди луѓе да се качуваат да водат навивање, сепак главниот збор сеуште го имаат постари членови. Они знаат дека со забранувње на деца да одат на Вардар нема да добијат ништо, можат само да изгубат, па така самите со тактички потези се соочуваат со фактите :wink:.

Веројатно тие „новопечените“ воџи на ФА се сеуште во пубертетски години, и живеејќи во филмот се што лета се се јаде мислам дека историјата се менува преку ноќ, дека сетоа тоа туку така ќе испадне баш како што вие сакате.
А тебе те гледам вака како да ти е криво тоа што на ЦПБ членови доаѓаат со Комити ?
Вие (поточно младите ваши водачи :)) си направивте да биде како што е.

И да, да те поправам за Калабрија, дел од нив се момците што во минатото беа „ Голден Лордс’’. Значи точно е дека сега се над 25 години ( за наши услови морам да признаам СТРАШНА ЕКИПА).
Не е точно дека сега прв пат на овие години почнале да одат на трибина :).. зар сериозно го мислеше тоа ?
Имаат момците големо минато на навивачката сцена.

Од УКБ точно е дека има некои што одат со ЦПБ, а од подгрупата „Комити - Кисела Вода“ апсолутно не е точно дека сите одат со ЦПБ. Станува збор само за неколку луѓе, а иначе како што пиша некој погоре, од Кисела Вода си има луѓе уште од порано што одат на Работнички баскет а немаат врска со Комити.
Така да без погрешни сваќања.

Поздрав пријателе, и уште еднаш секоја чест за тебе што си бил на кале, бидејќи изгледа беше еден од ретките што беа од ФА ?
Тоа е целиот муабет....постојат ради нас,не идат они за работнички туку за ФЕМИЛИ....продолжете со трампите и така сте од исти дел на градот

Член од
26 февруари 2011
Мислења
210
Поени од реакции
784
Тоа е целиот муабет....постојат ради нас,не идат они за работнички туку за ФЕМИЛИ....продолжете со трампите и така сте од исти дел на градот
Не знам на што алудираш со ова: „Од исти дел на градот сте“, ама у секој случај не ти држи вода. Во Комити ординираат момци од сите делови на градот, па дури и во оние реони кои не влегуваат во вашата омилена „нумера“ (од Ѓорче Петров до Железничка). Додека знаеме кои две групи се обидуваат да се сепарираат и користат идиотски навреди за останатите свои сограѓани. Така да обидот да ги поистоветиш Комити со ЦПБ ти е смешен.

Kajgana Shop

На врв Bottom