Фан клуб: РК Пелистер

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
Како што слушнав јас играше Маретиќ (на загревањето носеше тренерка рк сплит) ..само мислам гол не даде... ако грешам нека ме поправат тие што присустуваа.. :)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Сите очекувавме и се надевавме на победа...
На крај треба да бидиме пре-задоволни и со бод...
Се потврди моето стравување дека ако се влези во тесна завршница не ни се пиши добро....
На првиот официјален посериозен тест меч се сопнавме...
Ај одбраната била солидна...
Ама нападот:eek:
Со 21 гол не се победува на меч....
Сме промашиле еден куп зицери...:tapp:
Ако играме вака со Мешков ќе не истурат....
Нека пиши некој шо бил на утакмица поопширен извештај за нашите играчи...
Играа Унчанин и Маретиќ?
Беа најавени дека се регистрирани....
Играа и Унчанин и Маретиќ. Некако изгубен беше Унчанин, на моменти незнаеше шо да прај со топката. Маретиќ така така. Не беше лош, а и не беше нешто посебно добар.
Додуша двајцата немат многу тренинзи одржано со остатокот од екипа и можи то е причина дека играа послабо.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Најдобари на утакмицата Унчанин 6 гола, и Жујовиќ како најборбен играч и стрелец на последниот гол од огромна далечина (мислам и најборбен играч до сега во Пелистер)

M

MrzaRules

Гостин
кој е тој ќелавиот лев бек шо ви играше...даде неколку одлични гола при крајот

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.371
Поени од реакции
5.461
Се спасивме на крај !!!
Лани со помочана екипа ги тепавме во Велес со 8 разлика а сега со засилувања нерешено....
Уште на почетокот Борец почна цврсто да игра и се одлепија одма 3-4 разлика 9:5 губевме едно време, после Мисовски влезе фати неколку топки и одма ги стигнавме 11:10 и за на крај да заминиме со 1 гол предност на полувреме 12:13
Второто полувреме се играше гол за гол се до 50та минута негде кога Борец повторно нагази и се одлепија на +2 на 2-3 минути до крај. Првото полувреме Гигов повторно не отепа од бранење, второто поќе бранеше Колев ама и тој цело сукало е шо му дава гол :tapp:
Несериозно влегваме во натпреварите, сите ги отпишуваме пред почеток, сами сме криви вака ако играт и од Вардар и од Металург ќе губиме ко магариња, 20 разлика ќе не ебават. Истото беше и дома ко игравме минатото коло со Драчево...24 гола примивме од оние ѓулината цела екипа метро и жилет шо му беше....
Денес во Велес не играја: Пинки (повреден е цела рака изврзана со завој му беше), Кире Митревски ( тој повреден е уште од пријателската со Паок) и Мите Караиванов и тој нешто е повреден само 2-3мин изигра денес....
Унчанин најдобар беше кај нас даде 5-6 гола, знај да напрај некој влез, ама за во одбрана е слаб - Џуркович ќе го среди ;)
Маретич и тој даде 2-3 гола негде, исто и другите освен Унчанин никој не се покажа нај нај....

Чкембари тргнавме 1 преполн автобус - 70 души негде, навивањето беше добро, имаше мали инциденти, еден имаше и со публиката, како и минатио пат ко фрлаја со шишиња сега фрлаја со упаљачи и цело време ги плукаја нашите играчи шо беа на клупа :tapp:
Добра бројка и Гемиџии околу 150 негде, навивањето му беше супер, грмеше и од останатиот дел од публиката...
Докажа Велес дека живее за големи натпревари...

Член од
16 октомври 2011
Мислења
61
Поени од реакции
55
Zdravo!
Jas sum nov na forumot, i odma da kazam deka sum od Bitola, da ne me sfati nekoj pogresno. Mnogu luge me znaat, sedam od sprotivnata strana na Ckembarite na samiot centar. Gi sledam diskusiite non stop, i posledniot natprevar so borec me isprovocira da napisam moe mislenje. Gledam deka tuka ima mnogu "znalici" za rakomet. Jas kako poranesen igrac vo RK Pelister, moram da mu kazam na tie sto go smetaat za uspeh nereseniot rezultat so Borec, deka nemaat pojma od rakomet. Kako be so tolku internacionalci da izvadime nereseno so Borec? Pa sramota e! Imalo pritisok neznam so, vaka taka, pa koj kurac be? Ako vie znajte malku rakomet, togas ke bidite samokriticni i ke kazite deka Pelister e mnogu slab vo odnos na vardar i metalurg i deka nemaat pojma, samo sto mu ima ostanato imeto. Ne e sekoj dostoen da go nosi zeleno beliot dres! I za krja da se navratam na starata tema so finansiranjeto na klubot. Dosta samo kazuvate prezidente e kriv ovaj e kriv, dodeka nema vo timot posebni luge za skauting, nema uspeh i dobri igraci. Mnogu gi pocituvam Ckembarite, i jas se smetam del od niv, ama, ovie igraci posle nereseniot rezultat so Borec ne zasluzuvaat podrska!!!!!!!! Sramota!!!!!!!!!!!!!!! Nereseno so borec. Aloooooooooooooo

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Оф леле....
Кај се повреди бе Пинки?:eek:
Кафе ко пиеше вчера на Широк Сокак да не се повреди?
Уште не почната сезоната,пола екипа на боловање ни е...:tapp:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.371
Поени од реакции
5.461
Абе ништо срашно и да изгубевме то е сега шо да прајме....
Има уште многу да се игра, долга е сезоната....
П.С. Голем поздрав до дечките од Кавадарци кои исто така беа со нас за да дадат подршка за Пелистер !!!

BorecFan

Солунски Атентатори
Член од
21 декември 2010
Мислења
83
Поени од реакции
13
Лично мислам дека сме пример за навивачки групи што успеваат МАКЕДОНСТВОТО да го задржат пред се најкоректни утакмици се разбира после "TETEKC-шкенди" хехе мала шала поздрав :)))

Член од
7 август 2011
Мислења
207
Поени од реакции
62
Nie bevme na utakmicata snosti edna kola, posekako se vrakjavme od Sk. Go izgledavme cel natrepvar od prva do posledna minuta i mozam da kazam samo KATASTROFA. Jas uste pred 2-3 meseci pisev deka ovaj Pelister e mnogu slab i zasiluvanjata se apsolutno promaseni od eden do posleden. Pak sedam na istiot stav deka ovaj Pelister e na poslab duri i od lanskiot. Toa se dokaza na vcerasnata utakmica.
Gi procitav poslednite postovi za utakmicata i ne se slozvam so 95% od niv.
Dezorientirani vo napad, vo odbrana ne znaj koj odi, kaj odi, premnogu promaseni sutevi, slaba polukontra i kontra, gresni rotacii, forsiranje na novite igraci...
Golmanite mozam da kazam pod prosekot. Pocna Toseto branese 10tina minuti i dali fati 1-2 topki. Drugiot del go branese Misovski i fati spored mene 7-8 topki. Znaci se na se 10 odbrani, so za ovaa liga takva kakva so e i so ovaj "kvalitet" so go ima Pelister, golmanite ne smeat na niedna utakmica da se ispod 15 odbrani. Posle Metalurg go imame najdobriot golmanski tandem vo ligata i ne mozat so bosi ekipi da soberat 15 odbrani??:eek:
Canturija igrase prvoto poluvreme ama slabo. Dali imase gol daeno ne se sekjavam ama imase 2-3 promaseno i ednas napraj bezpotrebno, da kazam naivno 2 min. Posle vleze Mitevski dade 1 gol od kontra mislam i to bese to. Desnite krila vo globala ni bea otseceni
Pinki igrase 10tina minuti, imase 1-2 promaseni i posle izleze. Ne vidov barem jas da e povreden ili taka nesto. Pojke ic ne vleze, so e rabotata ne znam.
Za Karaivanov isto taka ne znam so se desavase. Vleze duri 55 minuta. Dali bese povreden ili ne isto taka ne znam ama mislam deka trebase da go koristi pojke oti ni falese lev bek suter. Ako bese povreden ic nemase da go klava jas mislam, mozebi bese takticka zamisla na trenerot:sick:
Jankulovski go izigra prvoto poluvreme i poslednata minuta od prvoto se povredi. Tie 30 minuti so gi izigra, gi izigra maestralno. Dade 3-4 gola i se povredi, go vidov kucase i ne vleze pojke. Na negovo mesto Nedanovski igrase.. Deckoto mislam imase 1 sut promasen od polukontra i to e to od nego.
Papata vo odbrana igrase 20tina minuti, solidno, napad ojde 3-4 pati ama nisto posebno. Nemase topka za nego. I toj posle ne vleze.
Vezenkovski bese eden od podobrite. Odbrana izigra dosta solidno, ukrade 3-4 topki imase solidni probivi vo napad, dade 3-4 gola ama na krajot kako da nemase zdiv, se gledase zamor vo nego. Ko trebase da povleci kako da nemase sila.
ZASILUVANJATA:
Petar Zujovic, najborben bil, vakov takov... Jas ne znam koj vide deka e najborben? Imase nekoj vcera so ne se borese so Borec? So ne sakase da pobedi? Ne znam kaj ja gledate negovata borbenost!! Coekot odese po terenot. Da, go dade posledniot gol na sekunda do krajot, od 9-10 metri, a ne od 15 i to od polukontra bez coek do nego. I to bese od nego celi 60 minuti. Drugoto od nego bese, 5-6 promaseni, 2-3 padnati topki, vo odbrana mnogu slabo, nekolku pati padna, nekolku pati pikerot primi topki pokraj nego...
Desniot bek ne znam kako se vika izigra solidno zaedno so Toto i so Vezenkovski bea najdobri vo ova sivilo. Ima nezgoden sut od cekor i taka gi dade golovite. So brz sut od mesto. Se so mana skok sut mu fatija golmanite na Borec. Malce e baven i neodlucen ali vo globala preodna ocenka. Deluvase na momenti deka ne znaj so da praj so topkata i na krajot nemase zdiv, se gleda deka ne e spremen ali ima vreme:D
Maretic slabo, mnogu slabo. Osven prviot gol so go dade, se drugo so izigra bese vo korist na Borec. Promasi 2-3 cisti suta, promasi penal, polukontra.. Tolku od nego za 60 minuti so go pomina na parketot. Vo odbrana ne bese los ko ke sporedis kako izigra vo napadot.
Za pikerceto Zeljko so da se kazi za to kutroto. Dade 1-2 gola od cisti pozicii i to bese to. Ako imase coek do nego racunaj promasena bese taa. Coekot krv nemase vo nego. Bled ko krpa. Uplasen v kraj. Ne znaese kako se vika. Kaj nego vo odbranata cela livada. Se setase koj kako sakase. Padna 4-5 pati sigurno (poslednite 2-3 gola gi dadoja od kaj nego mislam).
Dzurkovic spored ova so go vidov, slab takticar. Gi ostava vo igra od 45-60 minuti igraci so vcera dojdoja na trening da mu ja resat utakmicata, a tie igraci vcera ne znaja kako se vikat a ne utakmica da igrat. Nemaja sila, nemaja zdiv, kondiciski nespremni, a se gleda deka i igraci koj ne mozat mnogu golem kvalitet da mu donesat vo igrata na Pelister. Pogresni rotacii, pogresni igraci na pogresno mesto...
Sudiite MAESTRALNI - Treba da se molime vakvo sudenje da imame sekade. Jas mislev deka ke ne otepat ali mozam da kazam deka vo nasa korist sudea na momenti. Ko vodeme vtoroto poluvreme i napad nas, mu dadoja 2 min na nivni igra so znaci ni dadoja sansa da se odlepime i da go odnesime natprevarot vo mirna zavrsnica, no nie ko ne znajme da dademe gol so igrac pomalce, nikoj ne ni e kriv. Vakvo sudenje sme nemale ni na domasen teren ne znam od koga, a za gostinski i da ne pravime muabet
Ovaj Borec vakov kakov so e, so 6 igraci so ja igra cela utakmica, nedovolno spremni, deca koj pusteni na pozajmica, koj pribran od ulica, koj izbrkan od MRK pa pribran ovde, da ni dade 21 gol, na ekipa koja saka da bidi vtora (za prva da ne prajme muabet) vo Ligata, konkurent na Varda i Metalurg? Ovaj e toj Pelister? Ovaj Borec ne smee da ni dade povekje od 16-17 gola. Nie lani od Metalurg primivme 19-20 gola po utakmica i ne cineja igracite i sega nosime trener koj e sepcijaliziran za odbrana i so zasiluvanja ne znam kakvi, primame od Borec 21 gol. Da ne kazam deka prvoto poluvreme ne kontriraja 2-3 pati a mislam imaja i 1-2 kontri i vtoroto. Pazi Borec ne kontrira, so ostana za drugite ekipi so se pojaki i so treba da igrame?
Jas razbiram nova ekipa, neuigrana i ne znam so, ama za ova nema opravdanie. I Borec ima 4-5 igraci novi i tie se neuigrani i sekoja ekipa se soocva so toj problem, ama to ne e opravdanie. Lanskata ekipa na Pelister vodese ako ne se lazam 7-8 razlika na poluvreme vo Veles. Sega so novite zasiluvanja i trener ne mozime da pobedime. Ne gledam deka ke se promeni nesto bliska idinina i ne ni ocekuvam, taka da ovaj e Pelister za ovaa sezona. Mozime da se nadevame deka ke bidi poarno. Nadezta posledna umira...

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
се убаво шо пиша погоре ама ова за Борец не ти чинеше и споредбите од лани во никој случај не треба да ги гледате, од лани Борец е кај кај посилен, цела прва постава без еден играч е нова, а плус и никој не е на позајмица..

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
се убаво шо пиша погоре ама ова за Борец не ти чинеше и споредбите од лани во никој случај не треба да ги гледате, од лани Борец е кај кај посилен, цела прва постава без еден играч е нова, а плус и никој не е на позајмица..
Освен Марата и Ивица сите што играат поголем дел од натпреварите се нови а доколку бидеме 1 или 2ро како што кажаа дома да ги имаме сите победи или да немаме пораз тогаш ќе има уште поголеми засилувања во зимскиот дел и после тоа.
--- надополнето: Oct 16, 2011 1:01 PM ---
Освен Марата и Ивица сите што играат поголем дел од натпреварите се нови а доколку бидеме 1 или 2ро како што кажаа дома да ги имаме сите победи или да немаме пораз тогаш ќе има уште поголеми засилувања во зимскиот дел и после тоа.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.419
Поени од реакции
8.542
Катасрофа вчера утакмицата ако не беше мисовски кој фати некоја и унчевич не знам кај ќе ни беше крајот ! Како изгубени германци игравме цело време лабаво вкрај како да беа појдени само да се изигра утакмицата ...Среќа на крајот што изедначивме и сега сме сигурни први во овај дел првенството Мора да се напомени дека треба нешто да се преземи дали да се смени тренер или многу играчи не знам што треба но мора нешто да се смени и според мене плата не треба да земат за овај месец или некоја друга санакција за оваа утакмица !

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
789
Поени од реакции
1.450
Катасрофа вчера утакмицата ако не беше мисовски кој фати некоја и унчевич не знам кај ќе ни беше крајот ! Како изгубени германци игравме цело време лабаво вкрај како да беа појдени само да се изигра утакмицата ...Среќа на крајот што изедначивме и сега сме сигурни први во овај дел првенството Мора да се напомени дека треба нешто да се преземи дали да се смени тренер или многу играчи не знам што треба но мора нешто да се смени и според мене плата не треба да земат за овај месец или некоја друга санакција за оваа утакмица !
Не се секирај плата и онака не земат како ѓо треба икаснат по 2-3 месеци:(

За анализите воглавно се сложвам, али шо сакаме преку нок да ја освојме лигата на шампиони:eek:, па ние до лани бевме на апарати полу мртви, и ова пак ке кажам е појке од солидно ИАКО ВООПШТО НЕ СУМ ЗАДОВОЛЕН со моменталната политика на клубот. Можи до утре да пишиме вака требало, онака, и воглавно секој ке е во право, али без две-три работи дури не се средат вака ке биди. ПАРИ, СТАБИЛНА УПРАВА (Претседател, Секретар, Директори - спортски, технички) и КВАЛИТЕТЕН КАДАР (скауитинг, менаџирање,правилна селекција на играчи и тренер, маркетинг) - АЛИ ОНАКА КАКО ШО МУ ДОЛИКУВА НА ГОЛЕМИТЕ КЛУБОВИ - ВИСТИНСКИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ СО ДОЛГО ИСКУСТВО ВО ОВАА ОБЛАСТ , ако ги немаме ако треба НЕКА СЕ КУПАТ ПРВО ТИЕ, па шо ако се странци а ги бива за менаџирање, иако мислам дека и ние имаме многу солидни кадри кои (не)оправдано се иземени.
Ова не значи дека сум против актуелната управа, само велам дека треба да се напрат минимални али многу значајни промени на функционирањето на клубот, да се обединат сите БИТОЛСКИ РАКОМЕТНИ СИЛИ, без разлика на политика и суети, и ако Циле стварно сака да дава пари ке бидиме несовладливи и ке заличиме на големите клубови во спротивно ке биди вака...:(, ке живуркаме и со пеколот во Младост ке победваме чат пат насила а на гости ке се брукаме....

Kajgana Shop

На врв Bottom