Фан клуб: РК Пелистер

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272
Аууу што пропуштил Борец, ги фатив последните две минути, како и да е браво за атмосферата, фалат дефинитивно Велес и Битола како спортски центри за разбивање на монотонијата.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
И овие зафркаваат.....
Требаше вчера да ја дадат снимката...кога се луѓето дома...не денес:D..
Џабе чекав вчера....
Туку и подобро шо не ја гледав снимката...којзнае колку ќе се изннервирав кога ќе видев колку шутеви сме промашиле...:D

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
Се сретнав со водителот во канал 21 пред некоја ден, ми рече ако сака некој може да ви прати цд од утакмицата... контактирајте на kanal21tv@yahoo.com или на Tel: 043 211-445
043 612-445

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Zdravo!
Jas sum nov na forumot, i odma da kazam deka sum od Bitola, da ne me sfati nekoj pogresno. Mnogu luge me znaat, sedam od sprotivnata strana na Ckembarite na samiot centar. Gi sledam diskusiite non stop, i posledniot natprevar so borec me isprovocira da napisam moe mislenje. Gledam deka tuka ima mnogu "znalici" za rakomet. Jas kako poranesen igrac vo RK Pelister, moram da mu kazam na tie sto go smetaat za uspeh nereseniot rezultat so Borec, deka nemaat pojma od rakomet. Kako be so tolku internacionalci da izvadime nereseno so Borec? Pa sramota e! Imalo pritisok neznam so, vaka taka, pa koj kurac be? Ako vie znajte malku rakomet, togas ke bidite samokriticni i ke kazite deka Pelister e mnogu slab vo odnos na vardar i metalurg i deka nemaat pojma, samo sto mu ima ostanato imeto. Ne e sekoj dostoen da go nosi zeleno beliot dres! I za krja da se navratam na starata tema so finansiranjeto na klubot. Dosta samo kazuvate prezidente e kriv ovaj e kriv, dodeka nema vo timot posebni luge za skauting, nema uspeh i dobri igraci. Mnogu gi pocituvam Ckembarite, i jas se smetam del od niv, ama, ovie igraci posle nereseniot rezultat so Borec ne zasluzuvaat podrska!!!!!!!! Sramota!!!!!!!!!!!!!!! Nereseno so borec. Aloooooooooooooo
Brat vo red si imas svoe mislenje ali Borec nee vise toa so bese edno vreme ,taka da ne te iznenaduva koj i da gubi od nego Pozz

Z

ziko bt

Гостин
Brat vo red si imas svoe mislenje ali Borec nee vise toa so bese edno vreme ,taka da ne te iznenaduva koj i da gubi od nego Pozz
Пелистер за ова лига сепак требаше да е то шо беше последните години Металург па се очекваше да има разочарување ако не се победи,сепак во клубот се имат проблеми кој се надеваме дека ке се решат шо побрзо пошто ако киксуваме со состав како Борец може само да замислиме шо не чека во Белорусија.До напролет без соменение ке сме први дури и да го имавме ланскиот состав па и прекланскиот ке бевме на врвот ама поентата беше да се истурка подалеку во Европа,за несрека налетавме на посилен противник па сеа и да се средат работите во клубот се сомневам дека ке му парираме на Мешков.Здравје напролет одиме на второ место,дома очеквам барем една победа над Вардар ,а ако имаме срека Металург ке изигра во наша полза па по некоја случајност ке бидиме пред Вардар.Не ве потценвам ама возвратната шо ке биди Пелистер-Борец очеквам да ве скиниме барем со 7разлика,а та утакмица ако не се лажам ке се игра средина на декември.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
МАРКАТА НА ОПРЕМАТА Е ЈАКО (така се вика фирмата)!

Член од
3 март 2008
Мислења
151
Поени од реакции
56
igracite odbile da trenirat sabajle..pretpostavuvam radi plata...poradi toa i losata komunikacija so upravata resil da si daj ostavka...vecerva ke gi informiral i igracite...

Член од
2 август 2011
Мислења
1.261
Поени од реакции
1.664
Очекуван потег на секој професионалец дека ке си поднесе оставка. Наместо неспособната управа да си поднесе оставка тренерот поднесе. Навистина страмота од квази љубители на спортот во Битола. Кага вакви работи гледам свакам дека и не заслужуваме спорт во Битола.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Навистина СМЕ КАБАДАЈСКИ КЛУБ...:tapp:(ако можиме да се наречиме клуб)?:unsure:
Се пуфкаме,арчиме а банка неаме во џепот...:tapp:
И сеа кој ќе плати за то шо донесоа дузина играчи?за станојте?за другите трошоци?
Мразо ќе плати?:D
Порачват опрема....(стигнала опрема два камиони)..:eek:
Шо ќе ни е само опрема не знам...ко шо тргнала работата ќе нема кој да ја носи:mad:
Прајме втора екипа,се прат трошоци за вториот тим....
А ГЛАВНОТО го немат ИСПОЛНЕТО...:tapp:
Плата за играчите ТАШАК:D
Каде бе вака алоо?
Се јавуват играчите кај едните,тие викаат не сме ние надлежни јави се кај ДРУГИТЕ,другите викаат јави се едните....
И вака клуб ќе прајме?
Некој спомна во претходните постови сме кажвале Управата крива дрн,дрн...
Ете сега да му одговорам на дечкото....Е КОЈ Е КРИВ?
Маријанчо масерот да не е крив?шо не си ја брка работата управата(уствари Пелистер нема ни управа)....
Ѓурковиќ имаше ЈАЈЦА...
Не остај да го ДУПАТ и си замина...
Јасно му кажал шо мисли и си заминал....
Не е и тој будала да го дупат..
Утре од него ќе побарат резултати и одговорност....,,,,а не му овозможват УСЛОВИ,и нормално чоеко виде колку е сатот и ги запали патиките....
Паметен потег на чоеко....секоја чест....
Не ќе го заебава некој ко Моцарто?
Му рекол на Моцарто ова не чини,то не чини...Моцарто му вика-АМИ ЈАС НЕ СУМ НАДЛЕЖЕН...
Ами СПОРТСКИ ДИРЕКТОР си бе старио,кој е надлежен?Мичо Конзуло?:tapp:
НИШТО НЕ ПРАЈМЕ...
ДАЈ НЕКА КАЖАТ ЈАВНО,НЕКА ИЗЛЕЗАТ МАШКИ ДА СИ КАЖАТ(не да се кријат зад другите и да си ја префрлат топката),ДА НЕ НЕ ЗАЕБАВАТ ОВДЕ....(не заслужваме ни ние како навивачи,ни играчите)

СИ ИГРААТ КУРТАШАК СО СИТЕ НАС...:mad:

Член од
2 август 2011
Мислења
1.261
Поени од реакции
1.664
Ова стварно ги помина границите на дволично однесување. Никој ама никој нема да излезе и да каже што се случува со клубот сите кријат како нивни да е синкир таткому му го оставил. Сега треба сите љубители на спортот во Битола и чкембарите да застанат на страна на играчите и да се спортистават на самоволието на некои луге, де ке финансираат де нема па ако ова па ако она. Ова ја наруши цела ракометна атмосфера во Битола сега не верувам дека и 30 луге ке има во салата (некој можеби и тоа го посакува). Не ја знам точно причината ама ми е нема никаква логика, прво се земаат играчи им се нудат плати потоа нема исплата па повторно се земаат нови играчи а не се исплатени ни старите па повторно нема исплата, стварно ми нема логика. Мене ми личи како некој да се поигрува со клубот кој има најбројна публика на балканот.

Kajgana Shop

На врв Bottom