Фан клуб: РК Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Озбилен си? Мислиш дека имаат шанси?
За оваа сезона немаме шанси за тоа второ место,за догодина ќе праиме муабет...тогаш ќе има плеј-офф,се бива...
Само малку да се среди клубот на финансиски план,на играчки сме светско чудо со оглед на мизерниот буџет...

Околу мечот денес....
Ми кажаа дека на МТВ коментаторот кажал дека имало 3000 публика:pos:..
Видевски момче,треба да одиш на очно и да се провериш...:uvo:
Најмалку 5000 публика...на трибината кај Чкембари,и посебно навивачкиот коп беа ФУЛЛ ИСПОЛНЕТИ....немаше игла кај да падни.....:vozbud:
Добра кореографија,со хартиени коцки зелено-бели...и најлон на средината со амблемот на подгрупата ULTRAS BITOLA која денес славеше 5 години од формирањето..
Под кореографијата одеше паролата ULTRAS GOES ON!!!
Во вториот дел од мечот се фрлија еден куп конфети....
За навивањето нема да коментирам ќе оставам неутралните да кажат...

Околу играта-искрено сум изненаден од играта на Пелистер...чиста 10 ка за борбеноста....и за она шо го дадоа играчите,изгинаа на терен..:cuc:
Да не беа тие промашени пенали...и очајната игра во напад на капитенот Јанкуловски на кого му се секоа рацете и му паѓаа топките од раце,дури и при чисти зицери,на Унчевски,купот грешки на Васко Димитровски во напад..и неколкуте непотреби егзибиции на Злате Димитровски Пелистер ќе извадаше најмалку нерешено....
Шпанците малку се загубија,иако рака на срце не запнаа со сите сили...одиграа онолку колку шо треба да победат...
Да имаше Пелистер сега некој посилен тим,гарант ги добивавме денес Шпанците...
Тоа е тоа,Пелистер најважно е дека не се посрамоти,+ игравме без двата стартни бека Петровски и Поповски...кога ќе се собери се,резултатот е над очекувањата...
Очајно фали спознор/и....
Да има Пелистер стабилни финансии,да направи тим барем приближен на Вардар и Металург,со оваа публика шо ја има...тешко дека некој ќе победи во Битола,така било одсекогаш,Пелистер скоро 15 години немаше пораз во Битола на евро меч,,,(освен со Цеље Пивоварна Лашко во 92 година)........
Со вакви мизерни услови,пак клубот преживува и се одржува...шо е за секоја пофалба и над сите очекувања......

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе по папата се скапав викање АБЕ ЕДНА ТОПКА НЕ ФАТИ ЕДНАААААААА!!!!

--- надополнето ---

АБЕ на ова екипа истата да останеа Ќани и Везениот ги добивавме 100% или наместо везениот сега да дојдеше Лазе Спировски ги јадевме 100% и комплет да бевме!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Папата КАМЕН.колку само топки не успеаа да фати,какви само зицери не реализира...како само наивно го местеа Шпанците во одбрана...:kesa:
Да беше Заре денес,сигурно ќе имавме +10 пенали од тие шо ни ги свирнаа денес судиите,нема поголем махстор од Заре за градење на простор пред зоната..најважно е за пикер да знај да се постави за да прими топка...му дава Недановска чиста топка,2 на 1 ситуација,Папата мафта со раката муви брка,,,,:nesvest:и топката му врви над главата:nesvest:
Тото беше ОЧАЈ денес,подобро ич да не играше...:kesa:
Изведва пенал.се зафркава ја врти топката...оди во контра сам,пак ја врти..па не сме на тренинг?:xmas1:...
Нема со вакви противници вакви егзебиции-и Злате на неколку пати проба со некои такви ЗАФАТИ,ама не е секој ден Велигден,добра беше замислата...ама не успеа...
Унчевски и тој разочара...му недостига техника,нема добар репертоар на удари за едно крило...без таа техника,тешко дека ќе стани врвно крило....а има талент...
Ме изненади Кире Митревски,ако сите плукат по него и му викат-дечкото полека но сигурно станува лидер на екипата..кога сите бегаат од топката,тој сам решава,има смелост да шутни,не му ја мисли толку..подобро така одколку да направи пробивање и одма да не решат во контра..
И Атанасовски даде добра партија..
Со слаба игра на 70% од тимот,извадивме пристоен резултат против еден од ТОП 3 тимовите во Асобал лигата,шо не е за потценување...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Страшна атмосфера каде немало и никогаш нема да има во другите градови кај нас во еден ракометен натпревар..секоја чест за момците кои изиграа со срце и дадоа 95% од себе на натпреварот...сепак неможеа да му се спротистават на поквалитетниот противник адемар каде лесно постигнуваа погодоци но се губеа од атмосферата понекогаш....нашите момци едвај постигнуваа погодоци но сепак повеќето беа или зо изградени акции или од пенали..од контри бевме катастрофа..никој не знаеше гол да даде со голнанот сам на сам..барем на ракомет кога се оди прва работа што се учи е шутот па движењето пред се..ама ајде ги разбирам до некаде притисок ова она итн..... иако морам да признаам судиите ептен ја претераа со помошта за нас..посебно со фаловите(кои некои немаа врска) и со нивните исклучени играчи...како и да е задоволен сум од се што се случуваше денес во пеколот Младост..очекував да не наполнат и не беше така..за целата Публика чиста десетка и мислам дека скопјаните можеа слободно да учат како се навива на еден ракометен натпревар и како се бодрат милениците...ех Пелистер да имаше малце поквалитетна екипа налик Металург и таква финансиска моќ..во битола ќе беше делириум !...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.419
Поени од реакции
8.542
Pobedi Ademar Leon, no slavese i Bitola

Pelister - Ademar Leon 22:25 (11:13)

Sportska sala “Mladost” - Bitola. Gledaci: 5.000
Sudii: Ivan Basev i Ivan Kostov (Bugarija)
Delegat: Vladimir Vujnovic (Hrvatska)

Pelister:

Bozinovski, Toskoski (16 odbrani), Petkovski, Z. Dimitrovski 9, Nedanovski 3, Zarkov, Jankulovski , Atanasovski 3, V. Dimitrovski 1, Popovski, Uncevski, Ivanovski, Trajkovski 1, Mitrevski 5.

Sedmerci: 7/3
Isklucuvanja: 2 minuti

Ademar Leon:

Álamo (9 odbrani), Losert (12 odbrani), Cutura 5, Krivochlykov 4, Costa 3, Héctor, Carou, Vega 2, Buntic 3, Mikel 3, Chernov, Andreu, Ruesga 1, Stranovsky 4.

Sedmerci: 4/4
Isklucuvanje: 12 minuti

Vo praznik na rakometot vo ispolnetata sportska sala Mladost, desetkovaniot Pelister bez Petrovski, Popovski i Zarkov se nadmina sebe si i so isklucok na prvite 10 minuti bese ramnopraven rival protiv mokniot spanski Ademar Leon. Duri 9 minuti im trebase na zelenite da gi postavat konturite na igrata i da go postignat prviot gol preku Dimitrovski. Po tie 1:5 se nalikuvase na katastrofa na domasnata ekipa. Sepak Sundovski ja postavi vistinskata odbrana, proraboti napadot glavno preku Zlatko Dimitrovski i Pelister dva pati naniza serija na tri neodgovoreni golovi. Koga vo 17 minuta i golmanot Toskoski se razbrani, zelenite kompletno se vratija do 9:10. Iako slabo gi koristea isklucuvanjata na Buntic i Karou, pelisterci so golot na Nedanovski na 2 sekundi do odmorot stignaa do 11:14.
I vtoroto poluvreme pocna identicno kako prvoto. Ako na startot na se razbrani Alamo, vo prodolzenieto svoe sou imase Venio Lozert. Hrvatskiot veteran na golot naniza 5 odbrani i duri vo 8 minuta od vtoriot del Zlatko Dimitrovski od sedmerec go sovlada. Cutura i Krivochlykov od kontranapadi go dovedoa timot na Ribera do 11:16. No zelenite pak odgovorija so odbrana na rabot na fanatizam i duri vo 49 minuta Nedanovski stigna do zicer za izramnuvanje. Vo poslednite 10 minuti se vleze so 1-2 gola prednost za Ademar Leon i dva razbraneti golmani Toskoski i Lozert. Dvete ekipi se iznapromasija vo finisot i Buntic so zvukot na sirenata ne realizira zicer. Finalinite 22:25 se uspeh za bitolskiot tim protiv eden od favoritite vo ova natprevaruvanje. Bitolskata publika uste ednas potvrdi deka dise so svojot rakometen milenik i deka pak go polozi ispitot vo rakometniot “vulkan” vo Bitola.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Браво дечки одлична атмосфера,коментаторот на Адемаор се изненадил кога видел ваква одлична публика!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.419
Поени од реакции
8.542
22-25 конечен резултат,снимка иначе нешто ке има?
RK Pelister - Real Ademar Leon
kompletna snimka - TERA TV
NEDELA: 21.10. 2010 - 18:00 casot
PONEDELNIK: 22.10.2010 - 20:00 casot

http://wwitv.com/tv_channels/b5948.htm

--- надополнето ---

Браво дечки одлична атмосфера,коментаторот на Адемаор се изненадил кога видел ваква одлична публика!

Fala :smir:
bas bese ludilo :vozbud: samo toa sto sega duri edna godina treba da se ceka za dobra utakmica i tolku dobra atmosvera

Очекуван пораз на „Пелистер“ против „Адемар“ - Леон
Пеце Стефановски

20.11.2010

http://a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/pece-20-11.wmv&VestID=130525
Големата борбеност на ракометарите на „Пелистер“ и навивачкиот спектакл што вечерва во спортската сала „Младост“ во Битола го приредија „чкембарите“, не беа доволни за поволен резултат против шпанските ракометни ѕвезди на „ Адемар“- Леон кои победија со 25- 22 во рамките на третото коло на ЕХФ - купот.

„Пелистерци“ со просечен играчки состав во кој доминираа ветераните и отсуство на неколку првотимци, не можеа да им се спротивстават на гостите, кои без поголеми напори и со рутинска игра, дојдоа до посакуваната победа, која во ниту еден момент, ниту резултатски ниту со игра, не беше доведена во прашање.

Френетичното навивање и прекрасниот ракометен амбиент, не ги збуни гостите, кои од почетокот поведоа со неколку голови разлика, а на домашните ракометари им беа потребни дури девет минути за постигнување на првиот гол.

Поради строгиот критериум на бугарските судии Башев и Костов, гостите заработија шест исклучувања и шест пенали, што не беше доволно да се направи резултатски пресврт.

Во „Пелистер“ блеснаа Златко Димитровски со девет постигнати голови и голманот Тосковски со 14 одбрани, а „чкембарите“ заработија чиста десетка покажувајќи дека Битола е ракометен храм, гладен за европски спектакли.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Добро е, да не биди срамот голем изгубивме со мала разлика, иако ова не беа ниту 40% од можностите на Адемар... Салата, не беше баш толку преполна, бидејки по страните, по ќошовите на трибините имаше празни места, кои ги немаше таа 2006та чинам, против Портланд, ако не се лажам се викаа.. Но, се на се, одлична атмосфера, иако не знам зошто имаше послабо навивање од на пр. против Вардар... Некако збунети ми беа сите и Пискачо на микрофон и Ефто, кои веројатно не беа спремни... Но, уживање.... Ракометен празник со квалитетна екипа, после долго долго време, во Битола... И бекот нивни, српски или босански каков и да е, помалку да денса во Раскорак...

Поздрав

Член од
3 март 2008
Мислења
151
Поени од реакции
56
Колку беше добра атмосферата во “Младост“ доволно говори коментарот на шпанскиот радио водител, кој рече дека по 17 години коментирање ракомет, заклуќил дека ракометниот пекол не е во Кил, Германија, туку е во Битола..

RK Pelister - Reale Ademar Leon
kompletna snimka - TERA TV
NEDELA: 21.10. 2010 - 18:00 casot
PONEDELNIK: 22.10.2010 - 20:00 casot

110%ЗеленоБел

Слобода за навивачите!
Член од
26 декември 2009
Мислења
638
Поени од реакции
33
Но, се на се, одлична атмосфера, иако не знам зошто имаше послабо навивање од на пр. против Вардар... Некако збунети ми беа сите и Пискачо на микрофон и Ефто, кои веројатно не беа спремни...
не заебавај каков вардар какви бакрачи, навивањето беше врв... фантастично

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
уште еднаш се покажа и докажа кој е најракометен град можеби и на Балканот.....навистина штета е што остануваат глуви нашите газди и КАБАДАИ !!!

П

Паспарту

Гостин
Навивањето не беше ни 1/3 од она што го правеле Чкембари, беше добро, но далеку од одлично... Вас ви изгледа одлично зашто можеби оддамна немало ваков спектакл во Битола, но прашајте некој постар и споредете го ова навивање со навивањето од пред неколку години и ќе ја приметите огромната разлика. Пак ќе кажам, штета што немате спонзор, тогаш лигава ќе биде многу поквалитетна, а 100 пати подобро Пелистер да игра во Балканска лига, него ли некој ебиветерски екипи од Босна и Црна Гора... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom