Фан клуб: РК Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.419
Поени од реакции
8.542
Навивањето не беше ни 1/3 од она што го правеле Чкембари, беше добро, но далеку од одлично... Вас ви изгледа одлично зашто можеби оддамна немало ваков спектакл во Битола, но прашајте некој постар и споредете го ова навивање со навивањето од пред неколку години и ќе ја приметите огромната разлика. Пак ќе кажам, штета што немате спонзор, тогаш лигава ќе биде многу поквалитетна, а 100 пати подобро Пелистер да игра во Балканска лига, него ли некој ебиветерски екипи од Босна и Црна Гора... :)
Не можиш така да речиш баш беше супер после подолго време вистина е дека порано беше многу појако но то а не не значи дека нема да се надмине тоа што било
Како прво сите знаевме дека ќе загубиме и тоа со над 6-7 разлика со таква мисла сите заминавме во салата и ако се земе во предвид дека цело време губевме супер беше навивањето и башка немаше ниту еден инцидент како од минатот со фрлање на пари уплачи па и пробвање за влез на терен
Друго кај нас во салта се знај навивачите си навиваат 60 минути но лудилото се прагви со приклучувањето и на другата старна на салата каде што седат по стабилни луѓе и тоа во зависност од резултатаот се приклучуваат и вршат притисок а тука немаше на оваа утакмица многу такви моменти само на два три пати
Значи ете јас сум презадоволен како изгледаше трибината и навивањето од наша страна мислам на навивачите и мора да му се одаде прознаени на ултрас баир и честитки за нивниот љубилец од пет години постоење како подгрупа

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Навивањето не беше ни 1/3 од она што го правеле Чкембари, беше добро, но далеку од одлично... Вас ви изгледа одлично зашто можеби оддамна немало ваков спектакл во Битола, но прашајте некој постар и споредете го ова навивање со навивањето од пред неколку години и ќе ја приметите огромната разлика. Пак ќе кажам, штета што немате спонзор, тогаш лигава ќе биде многу поквалитетна, а 100 пати подобро Пелистер да игра во Балканска лига, него ли некој ебиветерски екипи од Босна и Црна Гора... :)
Друже,сум бил сведок на сите големи мечеви на Пелистер од 93та наваму....верувај навивањето на Чкембари синоќа беше далеку од добро-ај да не речам одлично:smir:,се држеше висок ритам-не знам како изгледаше на ТВ и шо си видел ти...некој спомна дека со Вардар било подобро...нема шанса:nenene:....вчера беше каде каде подобра атмосферата од со Вардар,тогаш имаше многу падови во навивањето....секогаш можи и подобро....
Сепак голема е бројката на навивачи,и не можат да се контролираат сите....сепак заслужуваат висока оценка...
+кореографијата навистина излезе добро,посебно со конфетите...Шпанскиот радио-коментатор се чудеше од атмосферата...а и играчите на Леон по завршувањето неколку минути и аплаудираа на публиката...
Добро кажа Горан,недостасува навивањето од другата трибина,и тоа како недостасува...на времето од таму имаше можеби и еднакво навивање како и на трибината кај Чкембари,сите беа станати и се навиваше координирано со Чкембари-па затоа тие атмосфери можеби и биле подобри.....зошто навиваа па да на претерам,ама сигурно 3000 луѓе,а денес навиваат само Чкембари...
Денес за жал,таа трибина стана ИСКЛУЧИВО СЕМКАРСКА,ќе станат од време на време..и толку е....
Се изгубија полека навиките,кризата си го зеде данокот....луѓето се разочараа од состојбата во клубот.....
Затоа можеби впечатокот е таков од тие големи евро мечеви од времето..да не ги редам сите утакмици,многу се....
Полека овие години се враќа публиката....
Битола и покрај се останува најракометен град,убедливо пред сите....останува да се најдат спознори и Пелистер да можи да парира во лигата..
Е дури тогаш ќе имаме јака лига..вака се е пичкин дим....:kesa:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Браво за борбеноста сепак Адемар Леон е еден од појаките клубови во Шпанија тоа е тоа добро е што и разликата е волкава ја гледав утакмицата атмосверата беше неверојатна со тоа ги подигна играчите да го дадат максимумот секоја чест достоен пораз.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://galerija.konzuli.com/thumbnails.php?album=918

Слики од утакмицата...
Штета,ја немаат фатено кореографијата на почетокот...
Треба да има и други слики од Чкембари,се надевам со кореографијата...и видео материјал...

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.371
Поени од реакции
5.461
Одлична утакмица се виде дека нашите играчи играа со срце пред полна сала и одлични навивачи.
За навивањето еве јас одам 4-5 години со Чкембари до сега вакво нешто не сум видел, имало и појаки утакмици порано и појако навивање на пример како со Лемго, Портланд, Фредериксберг и многу други... Можам да кажам дека вчерашното навивање е врв на сите мои навивања до сега (исто така имаше и многу јако навивање со Вардар фудбал пред 2 години). Еве пример и од шпанскиот коментатор кој рекол дека по 17 години коментирање заќутил од атмосферата и дека Кил во Германија не е пеколот туку е Битола !!! ( да не испадни дека се фалиме самите, еве и од друг агол како мислат...) кој гледаше и на МТВ можи да се увери.
Можам да кажам дека и Адемар од лани се каде каде послаби, но пак имаат одлични ракометари и високи скоро сите се над 190cm
Кај нас мислам дека ако играше Пинки ќе беше друга песна и резултатот ќе беше во наша полза.
На контра напади нашите беа скорз збунати Недановски од цел празен простор во голман удира, Јанкуловски вчера поарно да не играше !!! И тој грешеше многу во напад си ги вршете топките си играше мајтап, па не играме со Преспа или ова не е тренинг да се пробва така !!! Пробај еднаш ако не оди, после смени нешто друго исто и пенал имаше тој пак си ја врти топката !!
Вчера многу ме изненади Атанасовски, а Рамбо и тој проработе во вистински момент, Кире Митревски мене не ме изненади оти го знам чоекот дека е одличен играч и секогаш го дава максимумот за Пелистер дури и сам пробваше да ги заврши акциите и тоа успешно !! Јас незнам оти Звонко не му дава поќе шанса во првенството на Кире. За Папата па по глуп чоек немам видено од него :nesvest::nesvest: тој како пикер треба да гради позиција треба да знај да се намести на линија и само ко ќе фати топка и одма пенал да има !!! Како шо кажа Томасот да играше Зарков ќе имавме над 10 пенали само од позиција пикер !!! Многу збунат чоек е Папата, му дават топка за цепелин тој само да ја турни топката, на него низ уши му помина :kesa: За Унчевски уште се плаши детето да влези игра на памет да се изразам и без врска.......

Се на се одличен натпревар на почеток сите мислевме дека ќе изгубиме многу ( и јас самиот мислев над 10 разлика) ама на почетокот многу јадовме 0:5 беше, ама то е гледано од страна се испадна супер...

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
За оваа сезона немаме шанси за тоа второ место,за догодина ќе праиме муабет...тогаш ќе има плеј-офф,се бива...
Само малку да се среди клубот на финансиски план,на играчки сме светско чудо со оглед на мизерниот буџет...

Околу мечот денес....
Ми кажаа дека на МТВ коментаторот кажал дека имало 3000 публика:pos:..
Видевски момче,треба да одиш на очно и да се провериш...:uvo:
Најмалку 5000 публика...на трибината кај Чкембари,и посебно навивачкиот коп беа ФУЛЛ ИСПОЛНЕТИ....немаше игла кај да падни.....:vozbud:
Добра кореографија,со хартиени коцки зелено-бели...и најлон на средината со амблемот на подгрупата ULTRAS BITOLA која денес славеше 5 години од формирањето..
Под кореографијата одеше паролата ULTRAS GOES ON!!!
Во вториот дел од мечот се фрлија еден куп конфети....
За навивањето нема да коментирам ќе оставам неутралните да кажат...

Околу играта-искрено сум изненаден од играта на Пелистер...чиста 10 ка за борбеноста....и за она шо го дадоа играчите,изгинаа на терен..:cuc:
Да не беа тие промашени пенали...и очајната игра во напад на капитенот Јанкуловски на кого му се секоа рацете и му паѓаа топките од раце,дури и при чисти зицери,на Унчевски,купот грешки на Васко Димитровски во напад..и неколкуте непотреби егзибиции на Злате Димитровски Пелистер ќе извадаше најмалку нерешено....
Шпанците малку се загубија,иако рака на срце не запнаа со сите сили...одиграа онолку колку шо треба да победат...
Да имаше Пелистер сега некој посилен тим,гарант ги добивавме денес Шпанците...
Тоа е тоа,Пелистер најважно е дека не се посрамоти,+ игравме без двата стартни бека Петровски и Поповски...кога ќе се собери се,резултатот е над очекувањата...
Очајно фали спознор/и....
Да има Пелистер стабилни финансии,да направи тим барем приближен на Вардар и Металург,со оваа публика шо ја има...тешко дека некој ќе победи во Битола,така било одсекогаш,Пелистер скоро 15 години немаше пораз во Битола на евро меч,,,(освен со Цеље Пивоварна Лашко во 92 година)........
Со вакви мизерни услови,пак клубот преживува и се одржува...шо е за секоја пофалба и над сите очекувања......
Види друже, све е тоа супер ама некако не ми се верува, од се срце посакувам силен, шампионски Пелистер без разлика што во исто време и највеќе го мразам, ама преку кур од малски клубови без реноме, име, традиција, нешто што Пелистер го има уште од бившата наша држава

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Види друже, све е тоа супер ама некако не ми се верува, од се срце посакувам силен, шампионски Пелистер без разлика што во исто време и највеќе го мразам, ама преку кур од малски клубови без реноме, име, традиција, нешто што Пелистер го има уште од бившата наша држава
Па нормално е дека сите сакаат јак Пелистер...без разлика колку вие го мразите или не...
Кој не сака јаки Вардар,Пелистер,Победа во фудбал...Работнички,Мзт во кошарка....итн...
Тој шо не го сака ова,не сака спорт...
Само со јак Пелистер ќе има јака лига...дотогаш ќе гледаме една ваква неинтересна лига...

Е сега кога ќе се случи Пелистер да најди спонзор не знам,имаше еден куп шпекулации..ништо не се оствари..
Но ова не зависи само од фирмите во градот-еден куп фактори влијаеле низ годините Пелистер да се најди на ова дереџе...
И сеуште има многу луѓе во градот кои го кочат развојот на спортот,а посебно на најтрофејниот екипен спорт на Битола...
Наредната сезона најверојатно остануваме без фудбалскиот и кошаркарскиот клуб во првата лига...ќе остани само РК Пелистер....
Мора да се изнајди начин во градот да се задржи барем ракометот на високо ниво...
Има време....оваа сезона се знае...борба со Тиквеш за 3тото место...а наредната сезона...ќе видиме....
Тогаш има и плеј-офф и сигурно Пелистер ќе има поголеми шанси за некое изненадување одколку сега..кога првенството се игра во двокружен систем....

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Клинт прашува дали има слики од фотограф на Чкембари,сликите од Конзули ги постирав погоре...:smir:

Би требало да има слики...само не знам дали ќе бидат со таков квалитет како тие на порталот Конзули...
И клип треба да има...

--- надополнето ---

П.С.
Краток клип од крајот на мечот...

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.764
Поени од реакции
1.156
А што викаат на крај чкембари кој не скокаа ...... :icon_ques

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Еј утре да ја бараме негде за гледање :tv: утакмицата треба да има на некоја програма на интернет!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom