Фан клуб: РК Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.239
Поени од реакции
8.017
Pelister pak so prazna kasa


















Iako do startot na novata sezona ima uste najmalku tri meseci, alarmot e vklucen vo taborot na bitolskite zeleni. Najverojatno pak bez cvrst finansiski izvor, bitolcani rizikuvaat nova epizodna uloga i distanciranje od borbata za titulata. Spored pretsedatelot Evto Bozinovski upravata na klubot ke dade se od sebe da obezbedi maksimalni uslovi i kolku-tolku soliden tim. Sepak bez generalen sponzor tesko deka rakometarite ke gi prodolzat dogovorite i site vo potraga po podobra opcija ke ja baraat svojata egzistencija.
Upravata na Pelister go potvrdi ucestvoto vo EHF Kupot sto bara dopolnitelni zrtvuvanja i finansiska podologa za kotizacija i patuvanja. Sega vrakanje nazad nema, bidejki spored pravilata na EHF eventualnoto otkazuvanje ke znaci i suspenzija za nasata federacija i sankcii za site nasi klubovi koi igraat vo Evropa. Pak bitolskite simpatizeri nema da mozat da go vidat Pelister blisku do Metalurg i Vardar Pro koi pak ke se borat za titulata. Ako minatata godina vo 4 meca so Vardar Pro, pelisterci zabelezaa edna pobeda, a bea blisku do uste eden triumf nad crveno-crnite vo novata sezona toa ke bide skoro pa nevozmozno. Duri i rizikot za mak-rakometot e tolku golem sto Metalurg moze uste poveke da se odlepi sto Vardar Pro ne bi bil konkurenten. So prazna kasa za Pelister pak ke ostanat samo troskite vo i taka skromnata domasna rakometna masa.

прв болд - без коментар !освен дека сите ќе си заминат и нема да играат за шлукање цела сезона МОРА и тие да живеаат од нешто а од шлукање не се живеј!
втор болд - :tapp:најголемата глупост!!! ај кај што се нема пари за плати на играчите па уште европа само да се резилиме и да го паѓаме угледот и реномето на клубот помалку ќе беше страмота да не игравме ич и да не се пријавемве од колку да не решетаат трето разредни клубови од европа и bwe со кој пари ќе одат само таму во странство да играат освен ако не му се нафатат двете уткмици да се играат таму
Не ја бива работат во ракометот и воопшто за спорото во Битола но со ракометот е најлоша работата и искерно ме плаши дека ова нема да биди на арно очигледно е веќе дека не сака никој да влезе во клубот сега прецедателот на клубот треба да се повлече и да го остави клубот на други на градот и играчите сум сигурен дека ќе си го најдат чарето со оваа глупост за игра во европа демек ќе мора некој да ни даде пари па и од РФМ се брукаме ние :kesa:
 
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
На форумот на чкембари имаше една добра изјава еден имаше напишано "rk pelister ima super zasiluvanje stevce alusevski ke ja zavrsi karierata kade so ja pocna" ете
 
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=E3B728ADF3F9264B8C73D526F34342DF

Ресенецот Златко Везенковски го напушта ракометниот клуб Пелистер и во новата натпреварувачка сезона на средната бековска позиција ќе биде новото засилување на екипата ВВ Тиквеш. Везенковски е поранешен ракометар на Преспа, а во изминатите две сезони настапуваше во битолскиот суперлигаш. За него постоеше интерес уште од неколку домашни и странски екипи. Но, тој се одлучил во новата сезона да го носи дресот на ВВ Тиквеш.
ете го изворот значи ова е појке од сигурно- овие дена се вртеа низ битола муабети за ова ама не беше ништо сигурно- ЗНАЧИ ОФИЦИЈАЛНО ВЕЗЕНКОВСКИ ВО В.В. ТИКВЕШ- Ни замина уште еден играч кој беше скоро пола тим е сега шо прајме???? Шо било нека било сега да можиме да ги задржиме постарите играчи и останатите шо се сега и ако можи да се пополни оваа позиција да се земи некој- има опција- Кире Поповски како добро би дошол на оваа екипа - според мене подобар е од везенковски само везенковски шо ја има младоста и то е поважно ама само нека додји сега му заврши договорот грција па ако има некоја банка можи да го побараме
 
Z

ziko bt

Гостин
http://www.eurohandball.com/ec/ehfc/men/2010-11/round/2/Round+2
меѓу Дуделанж-Кастриоти ке биди еден од противниците на Пелистер во ЕХФ купот,ми се чини добра ждрепка и лично сум оптимист барем со овие дека ке се поминиме иначе утакмиците ке се играт на 20/21.11 и 27/28.11 2010

--- надополнето ---

Кастриоти:актуелен првак на Косово,во Европа имат играно 4 сезони и се му е пораз повекето убедливи,според ЕХФ составени се вонглавно од домашни играчи и уште двајца Македонци според инфото бивши играчи на Тутунски.
Дуделанж:доста редовни во Европа и 3-4 пати имат поминато по едно коло,други работи не најдов http://www.hbd.lu/
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.239
Поени од реакции
8.017
SIGURNO ODIME SEDNO KOLO
Дај бе Кире на прај мајтап ,со кој играчи ќе играме?со кој тренер?
Муабетот мие дека не се знај уште сотавот кој е и тренерот исто така а за појачувања и подготовки да не прајме муабет :kesa:
Во секој случај би сакал да играме со косоварите па да скониме до соседите на едно гостување кое ќе биде незаборавно во секој случај :vozbud:
 
Z

ziko bt

Гостин
ваљда по квалитет се тука некаде противниците па и јас се надевам дека овие од Косово ке се паднат чисто ради финансиска природа тешко дека клубот има пари да се расфрла за патување до Луксембург,а како шо кажа и горан не гледам дека и на навивачите би му било проблем барем од финансиски аспект да појдат до Косово да го бодрат Пелистер од друга страна Албанците се дива лига:violent1:па ми се чини ке подразмислат навивачите ако треба таму да се патува..
иначе погоре шо напишав дека утакмиците ке се играт ноември е грешка од линкот на ЕХФ некој ако го интересира утакмиците ке се играт на 2/3.10 и 9/10.10 втора утакмица во Битола ми се чини,и ко за крај одлично би било да се помини барем ова коло ако не се лажам немаме поминато коло од 2006година :kesa:
 

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.725
Поени од реакции
895
Не ме сфаќајте погрешно, ама...има бе луѓе што се замараат за Пелистер?!

Ако толку имало луѓе што се замараат за клубот, мене на се ми изгледа ама не на клуб. Стадиониот е за никаде. Тимот е за никаде. Ете јас не следам фудбал, а чим до мене не стигнало дека Пелистер е добар тим значи навистина не го бива.
 

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.661
Поени од реакции
9.972
Не ме сфаќајте погрешно, ама...има бе луѓе што се замараат за Пелистер?!

Ако толку имало луѓе што се замараат за клубот, мене на се ми изгледа ама не на клуб. Стадиониот е за никаде. Тимот е за никаде. Ете јас не следам фудбал, а чим до мене не стигнало дека Пелистер е добар тим значи навистина не го бива.
:pos::pos:
Брате добар ли си ?
:zver: ме пресмеа :pos:
 
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе јас сум уште оптимиста:helou::vozbud: и вервам работите во клубот ке одат на добро и дека ке одиме далеку во ЕХФ Купот па останва времето да видиме
 
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=55857E2753289149BCEDE2DA413F4AAE
Шундовски пак на чело на Пелистер

Ракометниот клуб Пелистер во новата натпреварувачка сезона ќе го води новиот шеф на стручниот штаб, Звонко Шундовски, кој по илинденските празници треба и официјално да ја преземе екипата. Тој по едногодишна тренерска пауза се врати на кормилото на битолскиот суперлигаш, за кој порано настапуваше како играч, а потоа го водеше и како тренер. Шундовски беше и селектор на македонската млада репрезентација и помошен тренер во сениорската за потоа ја води и преземе екипата на Металург. Шундовски првата прозивка по која ќе ги почне и подготовките за новата сезона се очекува да ја направи веднаш по илинденските празници кога како што вели ќе има појасна слика околу составот на ракометари кои ќе ги има на располагање.

Пелистерци истакнуваат дека по почетокот на преговорите ќе се ангажираат за доведување на неколку засилувања на екипата. Досега покрај новиот тренер Звонко Шундовски се знае само дека Златко Везенковски ќе замине во ВВ Тиквеш, а од останатите ракометари кои настапуваа во ланското првенство засега нема најави за промена на средината.

Чим дојде Звонко изгледа ке одат работите во тимот на добро оти пред да дојди побарал да се исплатат работите и да сотанат постарите 5-6 играчи- изгледа условот е остварен и дојде па ајде да се надеваме на многу подобри резутати ова сезона и шо подалеку во ЕХФ купот
 
Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Ова со Звонко ми се чини и дека е единствената позитивна работа шо сум слушнал за Рк Пелистер во последно време. Ако некој знај да извади некоја млада екипа, сигурно Звонецот, друг досега неам видено.
Секоја чест на Цревото и голема благодарност до него за ланската сезона, но мислам дека неговата работа беше да исфрли некој нов играч а не со 8 души да поминиме цела сезона :nenene:
Секоја чест и на поискусните играчи, тие се не голем, туку огромен дел од историјата на клубот и секој успех е врзан за нив, но мислам дека наместо на теренот нивното место треба да е во школите за млади ракометари, во управата, а на теренот да играат играчи кои се иднината на македонскиот ракомет.
Кога веќе немаме средства за купување на третокласни срби и црногорци кои играат по селата, со што и го паѓаат квалитетот на лигата, тогаш мора да форсираме млади играчи од школата на клубот и по можност да доведеме некој перспективен играч во зависност од финансиските можности на клубот.
Околу европа, стварно незнам што да кажам :kesa: 9 месеци никој плата не добил а ние се радваме дека ни паднале кастриоти/дуделанж. Да имавме некоја екипа за да се бори со Металург, ајде де... ама вака стварно бизарна ситуација е кога сеуште не се знат играчите кои ќе играат наредната сезона.

Пред некој ден слушнав на радио дека некои си извесни средства (од ЕЛЕМ, или нешто слично не ме држете на збор) би требало да се вложат во ФК Новаци, во боксерскиот клуб, во жичарницата на Копанки, и во РК Пелистер да оди најголемиот дел. Колку од ова е вистина, или пак колку од ова ќе се оствари, никој неможи да кажи од нас.
 
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Абе Зац то од Елем од Минчо од незнам кој колку е??? По 3 плати да му дат и толку за ова сезона..

--- надополнето ---

Мислам дека среда е првата прозивка!!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom