Фан клуб: РК Пелистер

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.143
Поени од реакции
1.898
Abe KRIVI se tie so plukaja, frlaja po se i sesto po Spiro i pcueja da go napusti klubot oti toni se podlaboko i podlaboko, se deklariraja kako "Ckembari" i zastanaja zad Efto za dobroto na klubot.
Секоја промена е добра каде и да е на било кое поле... 99 беа потребни промени се мислеше дека ќе биди на поарно но ги изгубивме сите спонзори тогаш кој ги држеше Циле...
Дојдоа луге на власт и со тоа го кладоа Тушникот кој од најгорна ттрибина секогаш се тркалаше и пцуеше по судиите ако нешто не е во ред ... тој тим шо остана во наредните 2-3 години не беше негов тоа целосно беше на Циле исграден со години уназад и шо напрај тој ги продаде играчите (Иван, Раде, Алушот, Ходик и Кире а после и ситна пара шо зедовме од Пепи за во Цеље ко замина) од парите шо ги зедоа само од Иван и Кире сега можат да завидат и овие клубови кои се на врвот за такви високи суми оти нема таква сума а збораме за пред 12 години. Е тие пари тој тушникот си ги спакува и си ги однесоа во Грција како неговите колеги Горан Невеновски со ФК Пелистер и Сугаревски.
Единствена светла точка во неговиот период беше Трифун Костовски како спонзор со кој зедовме титула а и таму се осуди да каде од платите на играчите да не им ги дава па трифун мораше да ги дава лично во кеш не на сметка на истите.
Тушникот ко ги избркаа дојде Ефто кој тимот го превзеде скорс на згаснување како шо е сега само со малце лажење на играчите дека ќе се најде нешто за преживување го држи клубот 4 години ... за разлика од Тушникот Ефто нема маж кој ќе го смени оти сите од Стара гарда седи позади него оти си прават било какви малверзации со помош на Господинот на чело од УДБА а и сите тие кои ги наведив дека се Стара гарда му се другари се цел живот келии имаат делено па и котеци имаат јадено заедно кај и да оделе низ цела европа.

Многу глупости се истресени овде ама тоа е целата приказна за овие последни 15 години... Значи џабе кажваме тука шо треба како треба ко ни јас ни ти ни тој другиот неможеме да смениме нешто во врска шо ќе биде сега и во наредните години.

Ако знајде добро во има едно скандирање кое го користиме:
Нема Љубов... Има љубов ама само во приказните.
И Циле го сакаше клубот па правеше глупости со него...
Тушникот душата испушташе со секое трчање од најгоре до долу па и да се врати назад на исто место само за да докаже колку го сакаше тимот...
Ефто најголемиот Чкембар ... Ел Пресиденте... Цезар... Месаја за Пелистер не го пушта од раце дека има сеуште пари за земање и дололку го даде клубот на некого тој бара да биде повторно управа и да носи конечни заклучоци...

Пак ќе кажам јас ... Има Љубов ама само во ПРИКАЗНИТЕ а ова е една е*ано добра приказна со премногу перипетии...

ДА ЖИВЕЕ!!!

Член од
23 февруари 2012
Мислења
304
Поени од реакции
214
Дали имаме нешто ново кажете, дали знај некој нешто, оти пред да одам на одмор разбрав дека Филип Чурлевски нема да оди во Струмица дека Везенковски ќе оди. Дали знај некој за пиварата нешто или општо дали ќе го земи некој клубот ??? Колку шо боли неизвесноста, толку не боли ова шо пропаднавме !!!

Член од
23 април 2012
Мислења
434
Поени од реакции
629
Дали имаме нешто ново кажете, дали знај некој нешто, оти пред да одам на одмор разбрав дека Филип Чурлевски нема да оди во Струмица дека Везенковски ќе оди. Дали знај некој за пиварата нешто или општо дали ќе го земи некој клубот ??? Колку шо боли неизвесноста, толку не боли ова шо пропаднавме !!!
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=9665

Член од
23 февруари 2012
Мислења
304
Поени од реакции
214
EEEEEE копилињата екипа си напраја , бравос !!!
А за кај нас шо се вели ? Само Циле врати се викаме хахаха, кај ќе се врати не е улав ...

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
EEEEEE копилињата екипа си напраја , бравос !!!
А за кај нас шо се вели ? Само Циле врати се викаме хахаха, кај ќе се врати не е улав ...
абе другар арно си прат тие..си работат,имат стручни лица за разлика од нашите шалабајзери и секоја му чест,баш ми е мило за таква екипа шо ќе има во лигата и ќе одржува се надевам некоја рамнотежа....Само едно знам,RIP РК Пелистер тое то,поминато завршено време,секој му е гајле...баш уште пред неколку месеци мислам дека имав пост пишано за Чурлевски за тоа дека треба нашата управа да гледа да го задржи да не го дај одма да избега од тимот...ама клубот дури смеа ме фаќа во каква состојба е ..значи црните години 2007/08 со ова денес се ништо!подолу од ова ни господ не знај...Чурлевски добро го следев и за разлика од другите помлади деца ми изгледаше најкомпетентен и затоа на крајот од првентството фаќапе место во тимот(без разлика то шо немаше друг кој да игра)...Друго,со пиварата јас мислам дека и тоа беше еден матен потег,како предпочеток на новата сезона и демек летово ќе се прај јак Пелистер...нормлано исто како и лани летото беше вака,па се органазираше и прв тренинг на НОВИОТ РК ПЕЛИСТЕР ,па имаше баклијада во салата и се како шо треба..секое чудо за 3 дена,така барем е поговорката..А то шо упрвата како пички кутат покажаа колку му значи клубот без разлика дали има или нема финансии...и ако живеав уште 100 год никогаш не се надевам дека ќе се среди,оти менталитетот е сменат,вреемто е друго,скоро сите се по кафичи и други работи никој отолку ен го интересира за спорт и спортски активности..а и финансиите,ретко кој финансира така да нека се клај клучот,то го пишат и весниците и доста е за епохата на РК Пелистер!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Толку беше деца....
Еднаш куртуливме(во ерата на Спиро)2007/2008 сезона....
Трифун не куртули тогаш од целосен распад,и Михајло(фатил некој тендер то време во РЕК)... и Минчо шо пуштија хуманитарна помош(по некој играч)....колку толку се одржавме.....
Е втор пат нема бегање...
Сега само Чак Норис можи да го спаси Пелистер...ги нема појќе ни чика Трифун,ни други чичковци шо ќе го жалат и ценат Пелистер,не заслужваме ни да не жали некој појќе.......
Треба да бидиме среќни ако играме догодина,а уште посреќни ако играме со децата од втората екипа....(ако во меѓувреме не се опаметат тие деца и да си фатат некоја нормална работа од која барем ќе видат некој ќар).....од спорт,посебно од ракомет нема ќар,само нерви ќе јадиш,празен џеп...единствено се добива добра фигура,ништо друго....
Не треба ни да се продолжи со играње,ќе биди срамота и понижувачки за Битола,нека ги однесат сите трофеи од клубот во музејот, нека напрат една соба СЛАВНИТЕ ДЕНОВИ НА БИТОЛСКИОТ РАКОМЕТ,па нека наплаќат по 100 денари влез,нека сврти некоја банка глумецо(со магистерска титула):facepalm:,да присобери пари да донеси уште некоја поголема звезда на Бит Фест,да не останиме само на Брега со неговите бели дугмиња....:D
Канцеларијата кај шо е сега сместен клубот нека ја издат за клубче за карти,барем ќар ќе видат хазардерите...:cool:
П.С.
Баш ме интересира сега шо изјава ќе има од централниот комитет на клубот:)....
Само то останва некако непознато,дали ќе има или не некоја пресконференција и вокабуларот шо ќе се употреби....:drk:
За содржината се знај шо ќе биди....

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Најповолно за клубот во моментов е да престани да се натпреварува и да згасни. Кога можеа толку фирми да се уништат во Битола, кога можат и еден куп клубови во европа да згаснуваат, така и ние треба да си се повлечиме... Ако некој за 5-10 години му текни дека постоел клуб тука, нека си вложи нека си го раководи.
Доста е молење, кукање, спонзори ова она... Секоја година е се полошо и полошо, и нема повеќе никакво оправдување кое можи да помини од ефто и компанија.

Кај ја затворија А1 :unsure: немам више кај да се обратам (n)

Член од
23 февруари 2012
Мислења
304
Поени од реакции
214
Толку беше деца....
Еднаш куртуливме(во ерата на Спиро)2007/2008 сезона....
Трифун не куртули тогаш од целосен распад,и Михајло(фатил некој тендер то време во РЕК)... и Минчо шо пуштија хуманитарна помош(по некој играч)....колку толку се одржавме.....
Е втор пат нема бегање...
Сега само Чак Норис можи да го спаси Пелистер...ги нема појќе ни чика Трифун,ни други чичковци шо ќе го жалат и ценат Пелистер,не заслужваме ни да не жали некој појќе.......
Треба да бидиме среќни ако играме догодина,а уште посреќни ако играме со децата од втората екипа....(ако во меѓувреме не се опаметат тие деца и да си фатат некоја нормална работа од која барем ќе видат некој ќар).....од спорт,посебно од ракомет нема ќар,само нерви ќе јадиш,празен џеп...единствено се добива добра фигура,ништо друго....
Не треба ни да се продолжи со играње,ќе биди срамота и понижувачки за Битола,нека ги однесат сите трофеи од клубот во музејот, нека напрат една соба СЛАВНИТЕ ДЕНОВИ НА БИТОЛСКИОТ РАКОМЕТ,па нека наплаќат по 100 денари влез,нека сврти некоја банка глумецо(со магистерска титула):facepalm:,да присобери пари да донеси уште некоја поголема звезда на Бит Фест,да не останиме само на Брега со неговите бели дугмиња....:D
Канцеларијата кај шо е сега сместен клубот нека ја издат за клубче за карти,барем ќар ќе видат хазардерите...:cool:
П.С.
Баш ме интешо ќе се употреби....:drk:
За содржината се знај шо ќе биди....
Ко ќе го спомнат тој Генијалецо ми се враќа јадењето од внатре жими најмило. Спасителит
е не спасија од една љубов шо си ја имавме кон клубот, од ништо друго не не спасија, а уште помалку ракометот го спасија. Спортски настани оваа година ќе ни бидат Европското шо помина и Олимпијадата шо иди, то ќе се гледа во Битола. Децата ќе ги исгорат, а ако не се и откажат полојната, кој ваму кој таму да фатат.
А шо се однесува за пресконференцијата, добро ќе биди на крајот ако најават оставка и да го предадат клубот, а најлошо шо можат да напрат е " Ете сме ние сеуште отворени за сите кој сака да дојди да си го земи клубот да си работи, да го зачува брендот" ... А ние од тој Бренд не сме свесни дека ниту Б немаме . Јас сум сеуште оптимист дека некој чоек во 90та шо се вели ќе го земи, невистина ќе се мачиме, ама ќе постој Пелистер

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
хааххха...ај вистина ќе ја почекаме изјавата на главните луѓе од клубот баш ме интересира ,ако има изјава шо ќе истресат:facepalm: ..и јас сум да не се понижва битолскиот ракомет кој беше најмногу ценет уште од бивша Ју,и нека си остани до кај шо стигнавме до ова година...Натаму и нема потреба и онака го нема тој жар шо бил некогаш-далеку до то!!!и не ни оди некој да гледа веќе...Некој џанго тешко да се најди да финансира,за то веќе сигурен сум само си прајме бајрам со умо овај да дојди онај да се смени...Резиме-џабе е све!завршена приказна,сеќавајте се на убајте моменти и то е...сега можи да речат и двете фабрики во жабени некни шо клавале темели да речат влегват како директни инвеститори во РК Пелистер...Немојш да знајш поќе шо ќе излези,па пиварата уште 250 илјади евра:pos::pos::pos: ..Друго многу ме изиритира баш денес зачекав на тера овие од политиката све да му е**м зеле онде јадат лајна за спорто во Битола..Абе дали тие некогаш биле појдени на трибина,дали тие осетиел пекол,дали тие се радувале за успесите или тагувале за загубите...Пички потрчковци прави тој еден на сдсм мислам дека беше 24 год дечко кажва за спорто и бери политички поени против нивните политички ривали,а овие па другите на чело со некојси исто помлади дечковци шо збораја од вмро и тие кажват,се препукуват-во вреемто викат на сдсм пропадна спорто во Битола-или овие другите то му го возвраќаја не е битно!важно мочковците се напраја и едните и другите како верни на Пелистер и сега ако се едните или другите тие ќе ја опраеле работата,џам ќе свиткат...како не му е срам!шалабајзери онде деца по 25 год се лижат п то партиите и туку читат пред камера и лајна јадат..ех беее потрчковци едни бее...вие наеднаш станавте верни на Пелистер шо не знајте стадионот кај е!!!!!!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://tera.mk/aktuel/vmro-09-07-2012

За спортот?
Кој спорт бе АНАЛФАБЕТИ ЕДНИ....:tapp:
Има во Битола спорт?
Павел Шатев си ја напраја партиска сала за рекреација исклучиво на ВИП личности од партијата.....
И вака ќе го развиваат спортот?
Па уште си ја префрлаат топката,овие вака,ние вака...море мрш таму и едните и другите....
Пуштаат дечурлана да чита однапред подготвени изјави како првачиња шо читаат стихотворби ... :pos:
Да не се најди само некој неканет новинар па да постави прашање шо не е во агендата,па да гледаме пак сеир како со Шакле..(новиот портпарол на ВМРО):pos:
Колку сум се см
Само за едно ми е криво...шо се еба спортот се еба,јебига,пола Битола ја остаја на питачки стап,сите фирми под клуч,на кој му е дојдено до ракомет,фудбал,кошарка.....?
Шо во градот немаме единство за теми кои се чувствителни и се големи хронични проблеми шо го кочат развојот на една модерна и развиена Битола......
Па да се напрат протести како кај Грците,да излези масовно народот на улица,да се кажи јавно шо е работата,не вака по форуми и по кафиња да глумиме експерти,....е дури тогаш подруго ќе не гледаат политичките пиуни.....
Само за ова ми е најмногу жал,и не можам да си простам....:facepalm:
Шо дозволивме еден град како Битола,со толкава интелектуална сила зад себе,со толку успешни луѓе од сите бранши,да го ебааваат некои неписмени политичари,квази локал патриоти и фантомски спонзори....
Само за ова ми е криво,шо ги остајвме слободно да дишат и да се богатат на наш грб...:mad:
Градот ни го шминкаат со некои фестивали(преку лето)и се добива впечаток дека се е тип-топ,а реалноста не е нималку розова.....
Да беше ова во некој друг град,да не одам подалеку да тргнам само со примери од Србија,Хрватска некој ќе висеше на плоштад....
Одамна требаше овде да има РЕВОЛУЦИЈА!!!
ОД ГЛАТА СИ ПАТИМЕ НИЕ... и одиме сега ДА ЖИВЕЕ "НЕЗАВИСНА"БИТОЛА....:pos: (колку само апсурдно звучи).....:sick:

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
http://tera.mk/aktuel/vmro-09-07-2012

За спортот?
Кој спорт бе АНАЛФАБЕТИ ЕДНИ....:tapp:
Има во Битола спорт?
Павел Шатев си ја напраја партиска сала за рекреација исклучиво на ВИП личности од партијата.....
И вака ќе го развиваат спортот?
Па уште си ја префрлаат топката,овие вака,ние вака...море мрш таму и едните и другите....
Пуштаат дечурлана да чита однапред подготвени изјави како првачиња шо читаат стихотворби ... :pos:
Да не се најди само некој неканет новинар па да постави прашање шо не е во агендата,па да гледаме пак сеир како со Шакле..(новиот портпарол на ВМРО):pos:
Колку сум се см
Само за едно ми е криво...шо се еба спортот се еба,јебига,пола Битола ја остаја на питачки стап,сите фирми под клуч,на кој му е дојдено до ракомет,фудбал,кошарка.....?
Шо во градот немаме единство за теми кои се чувствителни и се големи хронични проблеми шо го кочат развојот на една модерна и развиена Битола......
Па да се напрат протести како кај Грците,да излези масовно народот на улица,да се кажи јавно шо е работата,не вака по форуми и по кафиња да глумиме експерти,....е дури тогаш подруго ќе не гледаат политичките пиуни.....
Само за ова ми е најмногу жал,и не можам да си простам....:facepalm:
Шо дозволивме еден град како Битола,со толкава интелектуална сила зад себе,со толку успешни луѓе од сите бранши,да го ебааваат некои неписмени политичари,квази локал патриоти и фантомски спонзори....
Само за ова ми е криво,шо ги остајвме слободно да дишат и да се богатат на наш грб...:mad:
Градот ни го шминкаат со некои фестивали(преку лето)и се добива впечаток дека се е тип-топ,а реалноста не е нималку розова.....
Да беше ова во некој друг град,да не одам подалеку да тргнам само со примери од Србија,Хрватска некој ќе висеше на плоштад....
Одамна требаше овде да има РЕВОЛУЦИЈА!!!
ОД ГЛАТА СИ ПАТИМЕ НИЕ... и одиме сега ДА ЖИВЕЕ "НЕЗАВИСНА"БИТОЛА....:pos: (колку само апсурдно звучи).....:sick:
да,баш за ова видео имав коментирано дека некаде го гледав....ЗНАЧИИИИ,најбитниот момент од видеото е 0:35 мин ко ќе речи дека нормално опозицијата му е крива и демек се испрајле тие,абе ебете си мајките и едните и другите..а овие пак од сдсм со сличен против удар сигурно возвратиле!овие млади момци прави лижачи и потрчковци се бее ееееј,ги гледам и жал и смеа ме фаќа како личат,се собрале 10 души пред камера а еден чита веќе подготвен текст и тој мочко ко него некој ќе ти збора за Пелистер или за спорт шо не осетил ништо од спортот во Битола,шо го заболе него за спортот и сите други теми поврзани со тоа...Мене ми е исто криво шо сме на ова дереџе општо како град,шо од тука се се развивало не зборам само за спортот ама јебига....друга работа шо од предвреме ме фаќа смеа е чекам ефто и компанија да излези кај Шакле и да речи отворени сме за соработка :LOL: хахахахаххахаха уште за соработка биле ти охх леле за греој:tapp: и нормлано со нова надеж дека ќе влези некој господар и спасител на РК Пелистер

Д

Дуле Пацов

Гостин
Олимпидјада Лондон 2012
-Србија 117 спортисти
-Хрватска 105
-Словенија милам дека се 58
-Македонија БЕДНИ 4 и то и тие со вајлд карти , шо значи норма не исполниле.

Дали е потребен коментар за то на кој пат е тргнат генерално спортот во Македонија , не само во Битола.

Z

ziko bt

Гостин
Ситни пари се ова бе Кирка,малку требат за да си просечен прволигаш,а во Битола веке прекурчи просечноста,летово се чини беше лето на одлука да се биди или не јак Пелистер,а изгледа нема да гледаме јак Пелистер и годинава,па ако е дојдена пак работата ко лани да живуркаме и до го примаме од кој ке стигниме поарно ке биди да прекини со работа клубо,и ко шо велат трофеи курци палци правец во музејо и нека се сликат...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Олимпидјада Лондон 2012
-Србија 117 спортисти
-Хрватска 105
-Словенија милам дека се 58
-Македонија БЕДНИ 4 и то и тие со вајлд карти , шо значи норма не исполниле.

Дали е потребен коментар за то на кој пат е тргнат генерално спортот во Македонија , не само во Битола.
Хрватска 108,а Србија ми се чини исто дека е за 1-2 места утната бројката.Како и да е......БиХ има 6 спортисти.И тие се за нас сила......

Kajgana Shop

На врв Bottom