Фан клуб: РК Пелистер

Член од
6 ноември 2024
Мислења
76
Поени од реакции
320
Томовски имаше понуда од Пелистер во летото, но ја одби поради Бундеслигата.
А околу вчерашниот натпревар само неколку зборови. Одлична игра во напад иако со многу промашени шута, на почетокот 17% реализација благодарение на сувите листови на Жаре и на Шабиб, класа во одбрана, многу ми се допаѓа одбраната како функционира и против Фуксе. Криминално судење и педерски настап на Фуксе со Висла. Значи испаднаа тотални не џентлмени и го погребаа витештвото, крај.
Наредната година ќе бидиме уште подобри во ова натпреварување, а по две години, во различен формат се надевам на два Македонски претставници во Лига на Шампиони.
А дотогаш ќе си бидиме газди во Македонија, се надевам дека конечно таа дуплата круна ќе ја крениме...
Автоматски споено мислење:

Тема ви е Томовски.Колку сте малициозни.
Види, мене искрено да, денес цел ден ми е тема Томовски бидејќи е добар голман, коректен спортсмен, џентлмен, заслужува да биди дел од репрезентацијата бидејќи е поквалитетен од Галевски и Кизич и на крајот, да сакам да го видам уште в година на голот на Пелистер, уште наредната година го сакам во Битола. И зошто да не ми е тема на разговор, никој не рече ништо лошо за дечкото.
Па пред неколку дена ја постравме федерацијата со 13 разлика и наместо честитка од селекторот и каква било изјава добивме шпекулација во медиумите која ја разбранува целата јавност и не беа тема 13те гола разлика, туку наводното потпишување на Костески во Алкалоид.

Последно уредено:
Член од
5 април 2013
Мислења
3.402
Поени од реакции
7.073
Во врска со Ненад, кој и да му е изборот сигурен сум дека вратата во Битола никогаш нема да му е затворена, иако неговата одлука АКО замини СК ќе му е чекор назад во кариерата. АКО Ненад одлучи да има др правец во кариерата ќе имаме потполно достојна замена во прилепскиот Ненад (Белистојаноски) кој има доста подобра рака него Батак и е попргав во одбрана, за разлика шо Батак има поголема експлозивност и пристојна (крило) висина.
Загубата наша е шо нема да склопиме македонски тандем и на десно крило па буџетот ќе биде оптоварен со високо платен странец (Богдан) и наредната година, а тој Богдан е и една од клучните алки во тимот сакате негирајте и плукајте по него.
Горе долу ова е суштината, и сите непотребни паники и плукања прават само штета на клубот. Како и секој играч и Костески се обидува да си го најде патот што е најдобар за него. Штета и загуба е што тој пат не е во Пелистер. Можеби еден ден ќе се поклопат коцките и ќе се врати - Пелистер треба да работи на тоа да си ги врати своите деца дома, особено битолчаните. А во меѓувреме мора да смислат како со ограничени пари и места за странци да пополнат и крилна позиција, наместо да заштедат и да инвестираат поголеми пари за среден или десен бек.

За жал ракометот има такви правила што 6-12 месеци предвреме потпишуваат играчите и мора клубовите да се справат како да играат со играчи кои секако ќе си одат. Тоа е дел од спортот и не смее да биде причина за одмазда и слично. Впрочем било какви киксеви на оваа тема го рушат рејтингот на клубот и се проблем при потпишување на идни играчи.

П.С. Само плачиме за тоа кој играч Алкалоид го "украл". Зошто никој не се запраша, зошто никако Пелистер и Вардар не можат на Алкалоид да му потпишат играч? Тука е суштината и на тоа мора да се работи - а почнува од обезбедување на елитни можности за развој на ракометар и соодветна минутажа.

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.437
Поени од реакции
2.066
Само плачиме за тоа кој играч Алкалоид го "украл". Зошто никој не се запраша, зошто никако Пелистер и Вардар не можат на Алкалоид да му потпишат играч? Тука е суштината и на тоа мора да се работи - а почнува од обезбедување на елитни можности за развој на ракометар и соодветна минутажа.
Пелистер игра ЛШ и од тие во Алкалоид само Митев и Галевски можи да се адекватни засилувања за Пелистер, а тие и двата понуди имат од Германија и попрво ќе одат таму него во Пелистер.

Пелистер е тим кој се бори да игра за ЛШ и нема луксуз да ги чека тие играчи да напреднат и да ги ствара од 0, голем процес е и треба јака школа и то ако воопшто има план тој кје трај 10 години дури да се сменат многу работи, да не збораме дека ракометот е фрлање пари вбунар и дека утре други ден 99% спонзорот ќе си оди па и така таков план нема никогаш да се оствари.

И мене искрено ми е гајле дали играле македонци во Пелистер и дали му се давало шанса, мене ми е битно шо поќе титули да земиме да играме ЛШ и тое. Ако е некој квалитетен нека се докажи и ќе биди земен нема шо да се молиме играчи како Костески да останат, кажав и порано дека лесно се надополнува таја позиција и тое. Фитиљо, Павле, Петар, Цветан и Самоил се доволни засега и надополнето со странци ќе освој Пелистер.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.716
Поени од реакции
6.598
Шо е до мене уште од сега треба да се работи да се дојси Томовски во Битола.
А за наши домашни играчи од домашно првенство што се опција еве пример од Алкалоид освен Митев и од Вардар Мечка друго реално во прв тим нема услови сега за ЛШ некој да ги чека.
А Ненад мислам ќе напрај грешка ако оди ама дали има или нема потпишано не знаеме ќе видиме , ама како шо пишаа и погоре нема потреба за зла крв со него што и да се одлучи.

Член од
30 април 2022
Мислења
37
Поени од реакции
88
И мене искрено ми е гајле дали играле македонци во Пелистер и дали му се давало шанса, мене ми е битно шо поќе титули да земиме да играме ЛШ и тое. Ако е некој квалитетен нека се докажи и ќе биди земен нема шо да се молиме играчи како Костески да останат, кажав и порано дека лесно се надополнува таја позиција и тое. Фитиљо, Павле, Петар, Цветан и Самоил се доволни засега и надополнето со странци ќе освој Пелистер.
Најреален муабет

Член од
31 октомври 2021
Мислења
10
Поени од реакции
27
Naj verojatno dosta ne vazno prasanje megutoa sepak ke go postavam:).
Zosto dvata natprevari so Radovis se igraa vo Bitola?
Nekoja posebna pricina?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.559
Поени од реакции
8.773

Кој е Александар Стефанов?

Александар Стефанов, роден во 1987 година, е поранешен ракометар на неколку македонски екипи. Настапуваше на позицијата десен бек, има Куп-титула со Металург, како и настап во Европа со Пролет. Кариерата ја почна во РК Радишани каде работеше со првиот селектор Славе Атанасовски, а ја завршува во тимот на Вардар. И тоа рано ја завршува ракометната кариера заради тешка повреда на коленото, непосрредно пред настапот на младинската репрезентација на Светското првенство во 2007 година.

По крајот на кариерата, Стефанов во целост се фокусира на образованието. Станува дипломиран правник во 2009 година, во 2012 година по положен правосуден испит е и основач на адвокатската канцеларија Стефанов. Од 2016 година Стефанов е член на Управниот одбор во Фабрика Карпош АД Скопје. Истата година, како проект менаџер го започнува проекот Александрија, кој опфаќа изградба на станбени, деловни, и објекти од јавен интерес со преку 150.000 м2 бруто површина. Три години подоцна е избран за член во Надзорниот одбор во Градежен Институт Македонија (ГИМ).

Своето долгогодишно искуство во ракометот како играч, Стефанов од 2016 година го пренесува како основач и Претседател на ракометниот клуб Бутел Скопје со кого бележи позитивни резултати. По преземањето на РК Бутел Скопје од страна на Стефанов, клубот успеа експресно да влезе во елитното ракометно друштво во Македонија, играше во европските купови и постојано е при врвот на Суперлигата како дел од плеј-офот.

Во 2021 година, Стефанов стана дел од Ракометната федерација на Македонија (РФМ) како член на Управниот одбор каде беше најмладиот член. Беше дел и од состанокот на ЕХФ како претставник на Македонија кога нашата земја беше една од ко-организаторите на Европското првенство во 2022 година за жени.

Od kaj izleze ova na tato deteto za precedatel na rfm uste ne mi e jasno pa edno glasno da bidi izglasan a ubo veli na intervjuto deka ne sakal da vlezi vo rakometo za sega pak nekoj da.mu reci deka treba da bidi precedatel na federacijata bog da cuva od mesanje na partija vo sekoj Eban segment vo zivenenjeto i pred se vo sporto ova nitu bilo pa nitu nekogas ke bidi drzava vukojebnina mame da mu ebam se isto lajno od luge I politicari pa sega I novopeceni bogatasi I olidarsi

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
15 јули 2016
Мислења
350
Поени од реакции
823
Mislev kje prestani posle Mihailo i Mukaetov.....pretsedatel na klub, pretsedatel na federacija vo koj klubot se natprevaruva....ova samo kaj nas e ili? nekoj da me prosvetli ako ima drug primer vo svetot, stvarno ne razbiram

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.227
Поени од реакции
76.149

Кој е Александар Стефанов?

Александар Стефанов, роден во 1987 година, е поранешен ракометар на неколку македонски екипи. Настапуваше на позицијата десен бек, има Куп-титула со Металург, како и настап во Европа со Пролет. Кариерата ја почна во РК Радишани каде работеше со првиот селектор Славе Атанасовски, а ја завршува во тимот на Вардар. И тоа рано ја завршува ракометната кариера заради тешка повреда на коленото, непосрредно пред настапот на младинската репрезентација на Светското првенство во 2007 година.

По крајот на кариерата, Стефанов во целост се фокусира на образованието. Станува дипломиран правник во 2009 година, во 2012 година по положен правосуден испит е и основач на адвокатската канцеларија Стефанов. Од 2016 година Стефанов е член на Управниот одбор во Фабрика Карпош АД Скопје. Истата година, како проект менаџер го започнува проекот Александрија, кој опфаќа изградба на станбени, деловни, и објекти од јавен интерес со преку 150.000 м2 бруто површина. Три години подоцна е избран за член во Надзорниот одбор во Градежен Институт Македонија (ГИМ).

Своето долгогодишно искуство во ракометот како играч, Стефанов од 2016 година го пренесува како основач и Претседател на ракометниот клуб Бутел Скопје со кого бележи позитивни резултати. По преземањето на РК Бутел Скопје од страна на Стефанов, клубот успеа експресно да влезе во елитното ракометно друштво во Македонија, играше во европските купови и постојано е при врвот на Суперлигата како дел од плеј-офот.

Во 2021 година, Стефанов стана дел од Ракометната федерација на Македонија (РФМ) како член на Управниот одбор каде беше најмладиот член. Беше дел и од состанокот на ЕХФ како претставник на Македонија кога нашата земја беше една од ко-организаторите на Европското првенство во 2022 година за жени.

Od kaj izleze ova na tato deteto za precedatel na rfm uste ne mi e jasno pa edno glasno da bidi izglasan a ubo veli na intervjuto deka ne sakal da vlezi vo rakometo za sega pak nekoj da.mu reci deka treba da bidi precedatel na federacijata bog da cuva od mesanje na partija vo sekoj Eban segment vo zivenenjeto i pred se vo sporto ova nitu bilo pa nitu nekogas ke bidi drzava vukojebnina mame da mu ebam se isto lajno od luge I politicari pa sega I novopeceni bogatasi I olidarsi

@kano и Миленко го спремија овој за претседател уште ланска година. Со Масар и Ѓуро во кошарка :P

Инаку не е нов во ракометот, го форсираа со години, татко му е газда на Фабрика Карпош, градат згради низ Скопје. Одамна е во "скопскиот крем". РК Бутел е нивен клуб, а овој играше и за Вардар Јуниор во време на Самс, беше среден бек, играа заедно со Мартин Манасков.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.559
Поени од реакции
8.773
@kano и Миленко го спремија овој за претседател уште ланска година. Со Масар и Ѓуро во кошарка

Инаку не е нов во ракометот, го форсираа со години, татко му е газда на Фабрика Карпош, градат згради низ Скопје. Одамна е во "скопскиот крем". РК Бутел е нивен клуб, а овој играше и за Вардар Јуниор во време на Самс, беше среден бек, играа заедно со Мартин Манасков.
Убо го знам јас кој е само ме интересираше од каде излезе пет кандидати за после едногласно ова детето да биди прашањето ми беше што толку заслужи за нашиот клуб да гласа за ова дете кој прв проект му мултифункционален комплекс ,куќа на ракоемто пак во Скопје се разбира и помогната од владата за шо кур ние сите други постоиме играме и се ебаваме ќе му прдни на курот ќе си клаваат нивни деца во сите федерации за после истите да ги можиме да бидат фер

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.227
Поени од реакции
76.149
Убо го знам јас кој е само ме интересираше од каде излезе пет кандидати за после едногласно ова детето да биди прашањето ми беше што толку заслужи за нашиот клуб да гласа за ова дете кој прв проект му мултифункционален комплекс ,куќа на ракоемто пак во Скопје се разбира и помогната од владата за шо кур ние сите други постоиме играме и се ебаваме ќе му прдни на курот ќе си клаваат нивни деца во сите федерации за после истите да ги можиме да бидат фер

Другите кандидати беа само за мачкање очи, сите доаѓаат од истата матица :D
Гледаш дека магично се откажаа од "приватни" причини. Како што кажав, за овој одамна се знаеше дека ќе биде главен на РФМ. Баш и во темава спомнав уште кога некои пишуваа дека Зоран ќе се кандидирал за прв човек во ракометот :D

За разлика од фудбалот и кошарката (до душа тука уште не успеаја да го тргнат Перо), ракометот и не помина така лошо. Можеа и некој поголем аналфабет да стават.

Член од
23 март 2020
Мислења
69
Поени од реакции
196
Барем годинава како претседател на федерација ќе ни ја додели титулата.

Го слушав првиот дел од Панелот на Само Ракомет, каков хејт има Ѓнојѓорн против Пелистер и не поврзани напади и најсмешен е шо после секоја втора реченица кажва дека нема ништо против клубот. Страшно!
Не е само до него сите го шират то и тие шо не се толку запознаени добиват погрешна слика.
Ако нема Пелистер доволно дадено за Репрезентацијата во моментот кој има...

Колку играчи има Алкалоид произведено шо би решавале ЛШ утакмици? Одговор:0

Како то тие произведуваат играчи и кој дирекно е нивни продукт? Серафимов
?Митев? Џонов?

Страшна лоша слика дават...
Вгодина ќе имаме 3 десно крила во Алкалоид и ќе поделат минутажа на сите 10утакмици потешки во сезоната и ќе бидат сите 3цата во одлична форма.

Уште едно прашање, зошто е Емко на списокот за репрезентација ако цела сезона не игра ништо? Хмммм

Немам јас ништо против Алкалоид.

Kajgana Shop

На врв Bottom