- Никогаш немало толку тензија не велам непотребна али во толкава мера незнам.
Се знае неспособноста на управата се знае и кој им се средствата на клубот и како ги цинчат од денар за денар не толку помалку овај не вереди ќе земеме поевтино. И на крајо шо сиромајо секогаш дупло плајќа.
- Една работа не ми е јасно оти пред 10-15 години не сме ги распнувале Спиро Мавровски, Писето, Двојче ајде и до негде и Ефто али не е за во ова друштво за "неуспесите" ставен е оти е во период кога сме биле на дното. И во трите случаи општината даваше средства за клубот да биде на некое ниво од каде во период на Писето се одеше и до сума до 200к и после него кога го превзеде Двојче целосно со печати се одеше и со посериозна сума кој позади Металург и Вардар беше трет по буџет. Дали некој од вас "ПОСТАРИТЕ" дали на тапет го плукавте било кој од овие и правевте толкава врева за неправилностите кои ги правеа и тиквари како Корлето ушлино и слични... дали тогаш на тапет ги вадевте валканите гајќи на тие шо се шлеповаа по ресторани и јадеа на ваша сметка или тогаш и вие одевте на тие софри?
Ајде бе страмота сте се запнале за тоа дека картите се скапи па се е поскапено... можеш едно ливче помалку да пишиш и да си приуштиш да одиш на утакмица ако сакаш и ако ти биле кнап парите.
- Не е е тоа работата за 600ки работата е тогаш дека одевте беспари на утакмици сега ги плајќате и се чукате по гради дека сте оделе на секоја утакмица и ви дава право да зборате, и јас сум одел па шо уште одам и се забавувам гледам играчи кои само сум сонувал да ги видам во живо а гледам ракомет од 96 и посетувам утакмици од тогаш.
- Не сум ни за ни против Стерјеви но тоа дека се трудат нешто да направат дека обединие неколку фирми големи во градот за заедно да створват нешто им пуштам рака, но дека се абдали во менаџирање на клуб од спортски аспет да абдали се, на почетокот си велев ќе се научат но слабо и тоа пребавно оди а дури и со чекори наназад.
- Ето ќе го избркат и Шундо и Бранче... кој др ќе го клат во управа Златко кој влице ги пцуеше кој има друг кадарен ајде кажете да е наш. Димитар си замина од клубот ради притисокот кој го имаше за ЦЕЛОСНА ОРГАНИЗАЦИЈА на буквално се не му даваа луѓе не му даваа ни некој денар повеќе а и незнаеше да брка преговори за правилни играчи, работеше по друга директива.
Ај ќе пробам пак да ти се објаснам малце, иако не заслужваш искрено. Во 5 точки ќе пробам да ти одговорам.
- Толкава тензија имало секогаш и ќе има, па и кога клубот бил за испаѓање и сега кога се бори за титула. Ако се гледа од авион дека нешто не штима, треба да вели да супер, е таман е се, терајте? Јас мислам дека не треба, ти ако мислиш дека по секоја цена СЕ треба и лошо и арно шо вика Горан да се аминува, јас не мислам така.
- Јас пак ќе ти речам и пак за мене лично ќе зборам. СЕКОГАШ сум распнувал (како шо велиш ти), сеедно кој биле, дали Спиро, Двојче, Ефто или Писето. И да ти расправам тука сега со деној дека сум бил лично од двојче нападнат за страната и за нашите натписи, мислења јавни напишани (секогаш реални и во интерес само на вистината и спортот) на неа во врска со ракомет, фудбал, кошарка и то во Општина, бев на отварање на некакви "понуди" за Фк Пелистер, па после едно 2 сати чекање, наместо некоја добра вест некоја продажба, тој со Гордана од Општина ми се нафрли оти страната била моја, сум пишел против него, односно сме ја кажвале вистината која него, а и на секој сопственик или градоначалник за жал не му се допаѓа, јбг за ме никогаш црното нема да е розево, ниту пак обратно. Да ти кажам и дека тогаш во тој период брат ми бил во прва екипа (фудбал) со договор од 3 години и се то го користеја како оружје против страната и тие шо ја водевме тогаш? Да ти кажам дека брат ми магично преку ноќ исчезнувал од списоци за на припреми, повикани за на утакмица на негови 15 години тој врвеше 3 години (до 18 години) низ пекол? Да ти кажам дека Двојче и луѓето на кој му сметаше страната и јас, сакаја мојте од работа да ги избркат 2013/14 година, ама арно приватно па не успеа. Да ти кажам дека на членој овде од форумот кој ти не нарекваш "ПОСТАРИТЕ" во наводници секако, за време на кампањата Сакаме Стадион во Битола му беа затворани бизниси од кои фамилии гледаја, закани во 3 сабајле, кревање на колата со пајак од паркинг место (кај шо живеат) и то се во времето на Двојче, Писето, Мисето и тие во фудбалот кои и да беа, да ти кажвам? Ако ти си кренал тогаш глас и не си се изборил да ти се чуе твоето мислење, тогаш не не клавај сите во ист кош. Оти ако кажиме шо чини, а шо не, то не значи дека ГО НЕЈЌИМЕ КЛУБОТ !!!
- Не само шо скоро секогаш (освен од корона времето па се до пред 2 години на ракомет, по иницијатива на екс спортскиот Димитар не плаќав), туку и редовно на нашата страна сме објавувале каде можат да се купат карти, сме праеле наградни игри за подигање на интересот, атмосферата, мобилизацијата за секоја битна утакмица, и сигурно ако не појќе ама во тој поглед како страна со 15К следбеници (ФБ и Инста), ама за 10% сме го кренале интересот и продажбата на карти, сигурно и то не го кажвам за да се фалам или фалиме, туку го кажвам дека со кеф сме го праеле то, а претходниот спортски то знаеше да го препознај, оти ниту сме му барале дополнителни спознорства или па ручеци, вечери, гостувања платени (како другите портали BN, GOL итн.)
- За Стерјеви ќе се сложам целосно со твоето напишано.
- Јас, ти, ние тука да му мислиме кој да го клат да му мисли тие ако немат мозок? Од тука, ние форумџиите да му даваме ум? Не бе, има експерти, има луѓе кои се задолжени за то. Ако нема во градот има во државата, ако нема во државата има надвор од неа. Ако незнајш план да напрајш за наредните 1-3-5 години, викни некој паметен да ти напрај, а не да клаваш луѓе кои незнаат дали топката е тркалезна или коцкеста ракомет да ти водат и од нив да чекаш да бидат првите оперативци. На Самсоненко му се смеевме од претседател тренер ко стана, ама кај нас како е тргнато од неспособни луѓе ќе треба и кај нас Зоран да седни изгледа на клупа. Има луѓе бе, ете го Миркуловски ќе пробам да го земам во клубот, ако не ќе барам друг, ако нема тука, има Хрватска, Словенија, Шпанија, не зборам само за тренери, туку зборам за оперативци, за луѓе кои ќе направат план долгорочен и ќе се држат до него со претходно зацртани цели. Главен за трансфери да ни биди Ванчо Димовски (незнам дали е уште), ама златен бил сребрен бил, абе ако сака како чоек и ДИЈАМАНТ нека биди, ама ако не го бива не го бива, е сега напрајл неколку трансфери ради него дошле иначе немало, ДОСТАТЕ бе со тие муабети, за Пелистер се слуша од '00, ако клубот е среден, има пари, не ти треба никој за играч да донесиш, ти требаат пари реално.
Се фати за тоа шо сакам јас да гледам и сум гледал ко дете ко иделе кај нас тие клубови.
Маже шо не се фате за футсалците, за клептомано Спиро, за малверзациите на луѓето на Двојче кој беа на преплатен список.
Маже те боли карта шо не ти дават муфте или нешто друго.
Шо ти има ова управа полошо направено од погорните набројани та тебе та на сите нас тука шо плукаме.
П.С. Заборајв, со Пискачот не зборав години, ради објавувањето дека украинците кои беа во клубот додека тој беше претседател играа фудбал за Јени Маале. А и да, лично сум се погрижил колку сум можел за тогашни два странци кои беа во Пелистер, едниот остана неколку месеци, а едниот само 1 недела. Двата денес се ТОП играчи и играат во Бундес лигата и двата ден денес се благодарни, оти клубот тогаш беше на катастрофално ниво, а беа сместени во ШУПИ без основни услови за живот. Не се фалам пак ќе речам, ниту пак за ова знај некој (не ни сакам) ама неможиш СИТЕ да ги клаваш во ист кош и секој кој размислува поинаку од тебе, не чини, критичар е, лајнар е, сигурно плаќа карта и не добива гратис итн. Иначе да, последно шо ти реплицирам, од сега само со реакции на твоите мислења, кој и да си, па макар и од управата да си некој или да ти се блиски.