- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
Па зар треба да ти објаснам што е дерби?Зошто вештачко дерби?
Па зар треба да ти објаснам што е дерби?Зошто вештачко дерби?
Па не мора да значи клубот да бил силен и во 1990 за да биде дерби...Па зар треба да ти објаснам што е дерби?
За второто не си во право не знам зашто постојано тоа истото го верглате, за пари денес секој е спремен се да направи и тоа е негово лично право, што трчаат за тие пари во Металург кога знаат дека нема да играат? Тоа е личен избор и на играчите нема тука ништо со сила, добро знаат дека ќе греат клупа. Ептен е аматерски да се зборува постојано тоа истото како некој за гуша да ги фатил да прават трансфер, можеби Металург ја имаа таа цел меѓутоа со излегува со понуда кој е крив што некој бира пари наместо кариера, божем па во Вардар за 300 евра месечно играа и таму земаат сите големи пари.Се повеќе се покажува вистинското лице на Металург. Ослаби го Вардар, па и нека скапуваат млади дечки на клупа.
Лешинари.
Абе да, личен избор е, може да реши да остане и да игра место да зема пари и да седи на клупа играјќи само против најслабите екипи од СЕХА.За второто не си во право не знам зашто постојано тоа истото го верглате, за пари денес секој е спремен се да направи и тоа е негово лично право, што трчаат за тие пари во Металург кога знаат дека нема да играат? Тоа е личен избор и на играчите нема тука ништо со сила, добро знаат дека ќе греат клупа. Ептен е аматерски да се зборува постојано тоа истото како некој за гуша да ги фатил да прават трансфер, можеби Металург ја имаа таа цел меѓутоа со излегува со понуда кој е крив што некој бира пари наместо кариера, божем па во Вардар за 300 евра месечно играа и таму земаат сите големи пари.
Како прво веќе се договориле со Вардар за продолжување на договорот.Овие ден-два пред тоа му лупнале многу поголема понуда........а се мотивот за тоа е прилично очигледен.Povekje ke ima ima logika da udrite po Doder... prodadena dusa, p*der, Juda i slicno. Ili pak na nego nekoj ne mu go prodolziz dogovorot na vreme? Oooo... po taa logika treba da udrite po Vardar, bidejki najverovatno ne go planirale za narednata sezona , pa bas poradi toa ne ni mu go prodolzile dogovorot. A ako ne im treba na Vardar , togas pa sto cela ovaa lakrdija i tenzija?
P.S.
Izvinete za latinicava
Значи по твоево (не викам дека не е така, туку само парафразирам), веќе имале начелно договорено , ама не ставиле потпис? Пак ќе кажам. Знам дека ова НЕ е професионален фудбал, каде играчите уште една година пред да им истече договорот, се капарисуваат со други клубови во недостаток на добра понуда од моменталниот клуб. Ама сепак, па 5 до 12 да се чека ОФИЦИЈАЛНО да се завери потписот на важен играч на кој што се смета сериозно за наредната сезона? Доста несериозно или од клубот(Вардар) или од играчот(Додер) , кој може па намерно кокетирал до самиот крај неставаќи потпис.Како прво веќе се договориле со Вардар за продолжување на договорот.Овие ден-два пред тоа му лупнале многу поголема понуда........а се мотивот за тоа е прилично очигледен.
Второ........ќе копирам тоа што имаш пишано во фан клубот на Вардар
Иначе озбилно,не го кривам толку Додер.33 години има човекот,една од последните шанси му е да заработи некој денар од играње ракомет.Не е дека играл во многу јаки клубови до сега и за многу пари.Од играње ракомет не може да се напправи некоја голема пара,па затоа и не го крива што искористил шанса за некое евро повеќе на 33 години да заработи.