Фан клуб - РК Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.307

Jumbo intervju na Strahinja Jumbo Milic. Legenda na nasiot klub, koj radi Vardar ja odbi i Barca. Mnogu pikanterii, najsocnata kako izgubivme titula od Metalurg radi utakmicata so Zomimak Strumica. Kako stanavme toa sto bevme itn.
Apsoluten sampion od covek vo sekoj pogled. Kapa dole, ziva legenda.
Не изгубивме титула ради Зомимак. Таму беше нерешено, ама тоа ништо не влијаеше на крај дека им земавме бод на Металург во Автокоманда и ги решивме на легендарната утакмица во Кале :D

Член од
12 ноември 2020
Мислења
64
Поени од реакции
197
Страшно интервју.

Jumbo intervju na Strahinja Jumbo Milic. Legenda na nasiot klub, koj radi Vardar ja odbi i Barca. Mnogu pikanterii, najsocnata za titula so Metalurg radi utakmicata so Zomimak Strumica. Kako stanavme toa sto bevme itn.
Apsoluten sampion od covek vo sekoj pogled. Kapa dole, ziva legenda.

За Македонскиот ракомет во тој период треба да се сними филм. Легендарни луѓе,случки, утакмици,успеси,тажни и среќни моменти...
Koga go izedoa Silbo. Koga pokojni Done Boskovski gi slabese na banani, pa u aerodrom snema banani zoso sve so imase izedoa itn.
Автоматски споено мислење:

Не изгубивме титула ради Зомимак. Таму беше нерешено, ама тоа ништо не влијаеше на крај дека им земавме бод на Металург во Автокоманда и ги решивме на легендарната утакмица во Кале :D
Da, da prav si taka bese. Nenormalno vreme, dali i moze da se povtori taa energija nekad?

Последно уредено:
Член од
11 мај 2020
Мислења
141
Поени од реакции
352
Прво газење фудбал на Орце Турново, па двојна програма ракомет во Кале.

Член од
12 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
289
Диме физиото пишуваше демек книга за тоа. Така ми кажа самиот двапати. Потоа отиде во репрезентацијата, па во Веспрем и сеа појма неам кај е и шо бидна со книгата. Изгледа и тој бил сериозен колку Џамбо за тоа...

За Македонскиот ракомет во тој период треба да се сними филм. Легендарни луѓе,случки, утакмици,успеси,тажни и среќни моменти...

Член од
19 август 2010
Мислења
3.963
Поени од реакции
9.602
Saigrač iz Vardara Stoilov mi je tada rekao: ‘Šta je p****, ne smeš do 300 da ideš’? :pos:
Хахха ова ме потсети на еден момент од вчерашниот натревар со Охрид. Вика Столе тајм аут и само ова кажуе: Влагаат Бели и Матија, иии немој да ида играте ко пички бе! :ROFLMAO:

Член од
12 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
289
Интересно кои четири играчи Џамбо ги издвојува - Столе, Тимур, Кара и Чупиќ.
За нив четворица, како најголеми вардарови икони, треба мурал во Скопје.
И тоа е најмалку што заслужуваат.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.963
Поени од реакции
9.602
Интересно кои четири играчи Џамбо ги издвојува - Столе, Тимур, Кара и Чупиќ.
За нив четворица, како најголеми вардарови икони, треба мурал во Скопје.
И тоа е најмалку што заслужуваат.
Апсолутно! Еден фраерски, главите на четворицата добро нацртани и испод или изнад нив golden years!

Член од
12 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
289
Друже, ја имам оваа желба / идеја од поодамна.
Сум му ја кажал веќе на еден поистурен член на Комити.
За некои ова е неправедно кон сите останати кои го дале својот продонес, ама овој квартет (за мене лично) се издвојува со нивната искажана, покажана и докажана љубов кон Вардар, Скопје и Македонија.
Тие беа душата на тимот кој испиша такви приказни и ни даде такви емоции.
Овие четворица се како "народни херои".
И идејата е да бидат овековечени таму кај што оставиле најдлабока трага.
Мурал во најмала рака + мислам дека клубот на наша инцијатива мора дресовите со број 5, 18, 27 и 31 да ги повлече и закачи високо во сала.

Апсолутно! Еден фраерски, главите на четворицата добро нацртани и испод или изнад нив golden years!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.307

Сега ги гледам пропозицииве за натпреварување. @kano излезе во право за префрлување по 0-3 бода.
Епска глупост, играш 22 утакмици и на крај немаш бодовна разлика ни колку две победи споредено со шестиот што ќе влезе. Само 1 бод повеќе од третиот.
Комотоно може се' да изгубиме до крај, плејофот е најбитен.

Член од
4 март 2017
Мислења
2.233
Поени од реакции
6.370

Сега ги гледам пропозицииве за натпреварување. @kano излезе во право за префрлување по 0-3 бода.
Епска глупост, играш 22 утакмици и на крај немаш бодовна разлика ни колку две победи споредено со шестиот што ќе влезе. Само 1 бод повеќе од третиот.
Да, системот веќе некое време е глупичок.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.548

ostaj toa sega kazete so vreme japan ili kara kogo bi sakale da vratime? :icon_mrgr:

Член од
13 август 2019
Мислења
608
Поени од реакции
3.285
Ако треба да бираме еден, тогаш Косуке е пореална опција да го донесеш во Јануари него Кара.... така да, Косуке на зимо, Кара за наредна сезона и на среден сме покриени :D
ostaj toa sega kazete so vreme japan ili kara kogo bi sakale da vratime? :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom