- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 30.986
- Поени од реакции
- 74.057
Добро е што на крајот од првото полувреме заминуваме само со три гола негатива. како игравме хаотично, ова е сосема солиден и пред се активен резултат за нас. Одбраната на металург за жал се покажува како непремостлива пречка за нас. Велко Маркоски игра само одбрана и изгледа доста свеж во дуелите. Доста слабо ни одеа проигрувањата по пикерската позиција иако Никола Маркоски одлично се бореше. Неколку пати направивме вишок на крила, но за жал продановиќ два пати стрелаше во стативата. Добро е што неколку пати изненадивме со шутеви од далеку (особено беа убави головите на Резничек и последниот на Араповиќ) иначе Металург ќе имаше убедливо водство. Дека и Металург не е нешто иневентивен во нападот говори и самиот резултат. Нити они немаат некаква идеја. на почетокот не растураа преку пикерот Ракчевиоќ. Сеуште останал голем борец и одличен играч, а тоа важи и за Алушевски, единствениопт играч кој не смеевме да го пуштиме. Но и нивните шутери се одлично затворени, иако и они неколку пати правеа вишок на крилна позиција. Сепак, како и во изминативе години Борко го има Златко во џеб. Од четири чисти ситуации Ристевски му одбрани 3 на Златко Мојсоски.
Борко почна лошо, но потоа се разбрани и досега е главен виновник што сеуште сме во игра. Главната вина ја барам во нашата неорганизирана клупа. Направија толку грешки што да сум играч ќе изгубв воља за натпреварување. Сеуште не ми е јасно што се случи кога ги изгубивме и двата голмани на почетокот...
Мора да се менува нешто во напдот. Симовиќ игра катастрофално, треба да пробаме повеќе со Пецаковски во нападот. Штета што има две исклучувања веќе...
На трибините, да не е тапшанот на Пирати, нашиве се држат одлично и се многу подобри од кратките скандирања на педериве.
--- надополнето ---
П.С. колку е уствари резултат. Дали дадовме 9 гола или 8 во првиов дел???
Зашто мислам дека дадовме 9?
Бтв добро е судењево, бар за тоа нема што да се жалиме.
Борко почна лошо, но потоа се разбрани и досега е главен виновник што сеуште сме во игра. Главната вина ја барам во нашата неорганизирана клупа. Направија толку грешки што да сум играч ќе изгубв воља за натпреварување. Сеуште не ми е јасно што се случи кога ги изгубивме и двата голмани на почетокот...
Мора да се менува нешто во напдот. Симовиќ игра катастрофално, треба да пробаме повеќе со Пецаковски во нападот. Штета што има две исклучувања веќе...
На трибините, да не е тапшанот на Пирати, нашиве се држат одлично и се многу подобри од кратките скандирања на педериве.
--- надополнето ---
П.С. колку е уствари резултат. Дали дадовме 9 гола или 8 во првиов дел???
Зашто мислам дека дадовме 9?
Бтв добро е судењево, бар за тоа нема што да се жалиме.