Фан клуб - РК Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.055
Од грешките се учи...
Се надевам дека Савевски ќе свати кај сме грешеле овој меч. Многу малку погодоци постигнавме, ваљда беа 20 пошто резултатот никој не го знаеше. Како можеа да дозволат судиите да се игра без семафор. А замислете да беше изедначено, нити ќе знаеа колку е резултат, нити пак уште колку останало. Е ова го може дефинитвно само кај нас.
Дерби мечот да се игра без семафор.
Второво полувреме за жал беше само формалност, се рашутира Наумче и не решија многу лесно. Истото што го кажав за нас за првиот дел, важи и за вториов.
Како што можам да запамтам, Јокиќ беше најпрецизен кај нас со 6 гола (5/5 од пенали), после Араповиќ 3, Резничек 2 или 3, Маркоски 2, Пецаковски 2, Симовиќ 1, Недовеза 1 или 2, Кукоски 1, Грбовиќ 1 или 0, Продановиќ 1, Чантурија 1 и не сум сигурен дали Пејовиќ се запиша во листата на стрелците...

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
Сега се враќам од сала,Комити 150 - 200 ! Навивање беше добро али можеше уште подобро,смешно беше кога до дупевме спикерот хаха се чуди од кај му го знаевме името!! Иначе за утакмицата најпрво срамота не им работеше семафорот,а за судиите можам да кажам дека многу му помогнаа да победи Металург посебно во прво полувреме коа го исклучија Ристовски(па мораше да ни брани играч) а потоа и секој напад им судат фаул!! Не дека не победиа само заради судии,можеби ке тепаа и регуларно ама немаше да биде волку голема разлика,ке видиме на кале дали се волку јаки! И на крај да кажам едно големо браво за 13 број(Надовеза мислам дека е) ги собра сите соиграчи и го донесе докај нас за да ни дадат аплауз!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Резултатот беше разочарувачки.Металург не згази.Немаше ни семафор,судиите имаа неколку сомнителни одлуки,да беше ова тесна утакмица нема шанси да не пуштеа да победиме.
Навивањето со многу осцилации.Еден момент врв после тоа ќутиме.Прво полувреме не бевме нешто најдобро.На моменти знаеше да загрми,додека второто полувреме бевме далеку подобри освен 2 минути кога не газеа и кога се одвоија на +10.Од дамна не сум се забавувал на некој натпревар ко сега.Се тоа ради последните 15 минути кога веќе губевме 10 разлика.Тогаш заебавме се што се дешаваше на терен и почна лудило на трибини.1 минута пред тоа ќутевме,а после грмеше од кај нас.На спикерот Горан мамата му ја ебавме хахахахахах.Исто-така и на сметка на пиратчињата си се изнасмеавме убаво.Убав ремет си удривме на нивна сметка и извежбавме нова песна посветена за нив.Да имавме и тапан или пак само да беше друг резултатот ќе имавме многу подобро навивање,иаку и ова беше доста солидно.Бројката околу 150 души.А верувам дека ќе бевме и повеќе да имавме повеќе време.Сите мислеа дека нема да се иде и тек 3-4 саати пред утакмица дознавме дека ќе се иде.
Пиратите очајни како и секогаш.Дури и на моменти кога ќутевме само тапанот им се слушаше.Им дојдовме во нивна сала и ги растуривме.Единствено нешто што слушнав од нив беше после утакмицата кога скандираа шампиони.Дури и спикерот Горан на моменти мораше да ги вади кога ќе бевме прегласни.Тогаш или пуштаа музика до даска или овој нешто јадеше гомна за да потпали атмосферата кај вас.А врвот беше тоа раперчето на полувреме хахахахахахахах.Убаво ме изнасмеа.
Реално Металург е далеку појака екипа.Одбраната ни беше многу лоша,а во второто полувреме нападот ни беше очаен.Само 1-2 добри акции сврзани во 30 минути.Од 3 разлика на полувреме,стигнаа и до 11+ на моменти.
Ајде има уште да се игра.Ќе ги чекаме на Кале,ваљда ќе се одмаздиме за овој пораз денеска.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
Тој па на полувреме што искочи и што пееше ми глуми нешто(Алфа го викаат,заврши во Коце) ми пее Авоткомадна држава и нешто ми изиграва демек кој сум јас!! А за спикерот Горан слатко се изнасмеав коа му пеевме жена ти е курва Горане Горанееееееее :pos:,во секој случај одличен провод !:)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Чекај малце! Сакаш да ми кажеш дека тој веќе завршил средно ?!?!
Па тој изгледа ко 14 години да има бе........

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
"Навијачиве" раперишта станаа еј не ми се веруе :pos:
Боље да се префрлат на тоа пошо за навијање не ги бидуе.
Уште 10 тапани да имаат џабе ќе им биде.
Утакмицата после првие 5-6 минути и прекинав да ја гледам,ептен не крадеа судиите,од авион се гледаше.
Навијањето прво полувреме беше просечно,али затоа у второ грмевме. И пиратчињата ги заќутевме и тој спикерот ! :pos:
Срам му беше да каже нешто после :icon_mrgr
Од Комити добија аплауз на почетокот Ракчевиќ и Алушевски.
Борко ко по обичај "бурно го поздравивме"
Тоа е тоа,го очекувам следното натпревар со нив,овој пат на Кале.... тогаш очекувам и многу поинаков резултат :wink:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
Чекај малце! Сакаш да ми кажеш дека тој веќе завршил средно ?!?!
Па тој изгледа ко 14 години да има бе........
Да да заврши,али имаш право изгледа како да има 15 години:pos:!! Иначе мислам дека Борко не треба веќе да го пцуеме,што било било но сега брани за нас и кога веќе не му даваме подршка барем да не го ни пцуеме!

Член од
15 октомври 2010
Мислења
13
Поени од реакции
0
Луѓе ако може некој ве молам нека стави кратка биографија за хрватот Даниел Араповиќ
Дата на раѓање, клубови во кои има настапувано и сл...
Однапред благодарам

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Од Комити добија аплауз на почетокот Ракчевиќ и Алушевски.
Борко ко по обичај "бурно го поздравивме"
Шо е муабетот со Борко, може апдејт за мене специјално? Не знаев дека иаме проблем со него. Дечкото прво полувреме бранеше као ѕвер. Плус у ракомет голманот е пола екипа, не би требало да нема поддршка од навивачите...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Шо е муабетот со Борко, може апдејт за мене специјално? Не знаев дека иаме проблем со него. Дечкото прво полувреме бранеше као ѕвер. Плус у ракомет голманот е пола екипа, не би требало да нема поддршка од навивачите...
Од поодамна е тоа со борко. На ракомет секоја утакмица е "поздравен" од Комити со различни скандирања.
Не ми текнува точно како беше тоа,али мислам почна од пред 2 сезони кога се играа натпреварите у Борис,и нешо почна да ги провоцира Комити,да гестикулира нешто. Али не ме земај за збор,не сум сигурен :)
И незнам како да брани,тешко дека ќе се смени односот на Комити спрема него,а и онака најверојатно само 1 сезона ќе биде во Вардар....

Член од
15 октомври 2010
Мислења
10
Поени од реакции
0
Nemam zborovi,kolku e zgoden Cehot Tomas Reznicek :wub:

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Луѓе ако може некој ве молам нека стави кратка биографија за хрватот Даниел Араповиќ
Дата на раѓање, клубови во кои има настапувано и сл...
Однапред благодарам
:drk:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
За жал вчера беа само манекени,ништо повеќе.....

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
koi manekeni, potenciraj????
Најголем дел од тие што играа вчера.
Нема да потенцирам некого посебно,пошо искрено у составов освен тие од лани што останаа и Борко незнам никој.....
Вчера на паркет видов мн типци со долги косици,залижани,шатирани и нез уште какви. Нека бидат убаи колку сакаат али и нека даваат се од себе на паркет,нејќам боите на клубот да ми ги бранат некои манекени што дошле само пари да лапнат.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.532
Поени од реакции
29.075
koi manekeni, potenciraj????
Па конретно резничек...Ништо не направи само неколку шута од далечини ако не се лажам само 1 реализиран..Араповиќ не знам немам коментар за него добро играше али главата му ја скршија уште еднаш да го мавнеа и готов беше..Симовиќ ли беше или Симов не знам па тој не е ни за во борец не па за во Вардар...Продановиќ одличен беше само не му беше денот многу зицери и непрецизен.А за останатите освен Борко не коментирам дека беа прави МАНЕКЕНИ!
Сепак не сум толку разочаран сепак само 8 разлика изгубивме во нивна сала со притисок од управата нивна кон делегатите и што е најбитно изгубивме само 8 разлика од тимот на Минчо јорданов кој тргна да освојува ЛШ со овој тим..Не е толку лошо али наредно коло мора одмазда!
Дефинитивно многу појаки ке бевме со Алушевски, Раде Стојановиќ и со голманот Митревски!И да прашам дали тој Левов вчера што играше за Металург е наш Левов тоест Милан Левов?

Kajgana Shop

На врв Bottom