Фан клуб - РК Вардар

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Некои пред утакмицава викаа Вардар бил појак и од Металург. Think twice!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Вујо е можеби најголемиот виновник за овој пораз, али може еден ден ќе му се исплати форсирањето на Маркоски.

Она што го спомнав претходно за Маркоски се виде на овој натпревар, имаше неколку топки што не успеа да ги прифати, не отвараше премногу простор и без голови(мислам само еден даде). Со Столе многу поинаку ќе беше.

Не знам зашто не го стави третиот голман, туку го ставаше она телето од втор голман... И нивниот голман имаше добар ден, така да, тоа е тоа...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.660
Океј, го запознавме и другото лице на нашиот состав :icon_mrgr:
Во целава ситуација добро е што киксот дојде рано, мада дали е кикс или толку ни е квалитетот допрва ќе дознаеме :(
Многу пропусти денеска, мада и со толку лоша игра пак ќе бевме поконкурентни ако десните крила немаа УЖАСЕН ДЕН.
И секако ако гостинскиот голман не фатеше милијарда топки :icon_mrgr:
Ете што значи да се има ГОЛМАН во составот...
Трагедија сме, па колку сака нека имаме јак тим со Станиќ на голот немаме ни теорија против Металург ако се земе во предвид што наѓиве голмани топка неможат да фатат.
Милиќ фати неколку топки на крајот и тоа беше се...
И таа една што ја фати ја посра пошто ја фрли во нивни раце...
Шиме :tapp: Кај го најдоа бе леле :place:
Еднаш утнаа овие дур бранеше и таа ќе си ја пикнеше за малку во гол :pos:
Златен Борко :(

Лазаров изигра одличен меч и можеби беше единствен за пофалба.
Крилата потфрлија тотално... Тоа беш главната причина зашто изгубивме, покрај немањето голман и катастрофалната одбрана.
Особено десните крила потфрлија, не само што утнаа 38793871289032089 зицери туку и во одбрана сарма ги направија на нивна страна.
Вујо изротира се што можеше. Единствено замерувам што го извади Лазаров кога овој фати залет.
И овие не беа ништо посебно во одбрана, Лазаров и Прибак одлично ги потфатија едно време, а на крај и Петриќ си влегуваше како сака.
И на пикер изнауткавме... Незнам зашто Столе не играше до 45-та минута :(
Се познава отсуството на Кукоски во одбрана.
Што ни правеше тој Антл :eek:
Аиииии каков играч :eek:
Како сакаше си влагаше, никој неможеше да го фати, сто гола ни даде.
На почетокот од 2-2 ни направија 2-7 :tapp:
Сите голови исти, одбрана на нивниот голман, Антл истрчува сам во контра и гол.
Сто посто даде над 10 гола...
И тој пикерот волетина у пм, кога фативме залет он ги одржа во игра. Кај го најдоа му ебам Петрото :D
Нашиве индолентно во одбрана, дур се свестија дека така нема да го сдобијат мечот касно беше...
И секако мојот омилен играч Криштофанс...:icon_mrgr:
Е ова е разбивач, ЗЕМЕТЕ ГО ВО ВАРДАР :icon_mrgr:
Не наполни и он сигурно околу 10 гола даде...
Со 4-5 играчи не тепаа...

Имавме шанса да се вратиме во повеќе наврати. Прво имавме напади за да дојдеме на -1 но сите завршуваа со промшени зицери на Раковиќ или Јо9вчевски, поочајна партија никогаш не изиграле :eek:
Прво Раковиќ се изнаутка на почетокот и ради него и Петриќ направија 2-7, па Јовчевски почна солидно, се вративме и после ради него не израмнивме се изнаутка. Место со -2 си отидовме со -3 на полувреме со гол примен со играч помалку благодарение на тоа што го оставија Криштофанс да ни ја откине мрежата...
Второ полувреме се движевме од -3 до -5, се кога имавме шанса да намалиме и да се вратиме во игра уткавме зицери, а предничеа крилата особено Раковиќ,ниеден гол мислам дека не даде денес.
И со играч помалку бевме резили...
Не ми се допадна што Вујо скрен и ептен притисок се нарави врз судиите. Океј згрешија нешто чат-пат али не требаше цела кклупша да земе да се буни како што прават неслужбените лица од Автокоманда.
Цела сала проба со притисок откако нашиве се свестија дека може да намалат и кога тебаше да се фати последниот воз нивниот голман скина неколку зицери, една контра посравме на -3 откако еден му ја лупна на Јовчевски во грб по што ја украдоа и пак сдојдоа на -4, а еднаш Милиќ им ја подари. Вујо беше бесен, особено кон Марковиќ и Рајковиќ. Овој Рајковиќ дрво невидено...

Салата солидно исполнета. Навивање од 40-тина души, колку да има некаква атмосфера :) На крај играчите беа поздравени со аплауз, па овој пораз нека им биде за памет...
Добро е што конечно имаме солиден број на публика, нека се створи навика кај народот, па да имаат поголеми мотиви за игра. Мада како тргнало пред навивачи секогаш послабо играат :unsure:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Заборавив и судиите да ги споменам... Кога ја пресекоа топката од Милиќ играчот излезе во аут, исто и претходно имаше исклучување поради удар во лице но судиите „не го видоа“ тоа.

P

PewDiePie

Гостин
Абе какви судии мудии не заебавајте,јас што не сум по документи што се вика навивач на вардар се изнервирав од олку глупа игра.
19 зицери утнаа бе,одбраната нигде....тој па волот од татран оди сопри го да му ебам гнасниот створ. :cautious:

Вујо со право пиздеше,и после виде утињаат зицери еден на еден и почна само раце да шири,што ќе прави телиња сите.
Лазаров добро изигра,Столе ок ај повреден демек го чуваа ама што не го пушти покасно во игра,или па ич нека не го пушта боље.

Незнам вие си го знаете подобро тимот,ама според ова јас што гледам и што споредувам како напоредно играат и металург и вардар итоа со какви по квалитет екипи,мислам дека ќе ви биде многу тешко практично невозможно да земете домашна титула.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.660
Мора да се донесе квалитетен голман како и бек разбивач не е битно дали десен или лев, е тогаш може да се прават муабети за титули :rolleyes:
Не сме толку лоши, имаме голем квалитет, денес и со лоша игра ќе бевме конкурентни да не ги утневме 80% од зицерите :eek:
Татран не се толку наивни, лесно го казнија тоа.
Греота ќе биде ко годинава не успеевме да влеземе во фајнл-фор а ќе има голема конкуренција за тоа :noze:
И греота ќе биде ако во трета квалификациона рунда налетаме на тим од Германија, пошто мислам дека имаме многу да прикажеме во Европа.
Треба да се работи на дисциплината, многу лежерно влегоа во мечот играчите.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Раковиќ,ниеден гол мислам дека не даде денес.
:unsure:
Даде 1 бе.....а после тоа утна 3 чисти зицери за да се вратиме во игра :tapp:
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 21:31 ---
Некои пред утакмицава викаа Вардар бил појак и од Металург. Think twice!
Кој кажал такво нешто ?
Да не заборавиме дека силниот Металург изгуби дома од каде каде послаб противник од Татран кој е еден од главните фаворити за титулата во СЕХА.Исто така мака мачеше и против утепаната Слога на гости......

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Заборавив и судиите да ги споменам... Кога ја пресекоа топката од Милиќ играчот излезе во аут, исто и претходно имаше исклучување поради удар во лице но судиите „не го видоа“ тоа.
Знам за која ситуација збориш, али мислам дека треба топката да ја помине линијата е не играчот ... Не е ова кошарка..
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 21:37 ---
А иначе тој Антл колку ме нервира грд грдоња никоја да не го сака :sneaky:
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 21:39 ---
Даде 1 бе.....а после тоа утна 3 чисти зицери за да се вратиме во игра :tapp:
--- надополнето: 17 октомври 2012 во 21:31 ---

Кој кажал такво нешто ?
Да не заборавиме дека силниот Металург изгуби дома од каде каде послаб противник од Татран кој е еден од главните фаворити за титулата во СЕХА.Исто така мака мачеше и против утепаната Слога на гости......
Металург кога изгуби од Нексе играше со 2 состав, башка не е Татран главен фаворит за титулата, туку Вардар Металург и Загреб се главните фаворити, а Татран Нексе и Мешков се фаворити од сенка..

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
И јас мислам дека ова не беше правото лице на Вардар. Можеби премногу лежерно го дочекаа противникот па и таквиот распоред од претхофно со далеку послаби противници. Едина замерка што Вујо како да крена раце во второ кога виде дека повторно Татран води. Ај што промашија многу зицери ама таква лоша одбрана ретко играл овој состав на Вардар. Мислам дека имаат голем капацитет за фајнл фор во лигава и за влез во групи воЕХФ куп. Играчиве се ОК освен што се осеќа потреба од класичен шутер во нападот, кога е најтешко. Ама ова пак ќе кажам не беше правото лице на овој состав и очекувам Вардар да биде конкурент сериозен во дуелите со Металург и за куп и за титула, има Вујо широка клупа и квалитет само да поработи на поголема дисциплина мора.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
:tapp:
Сите голови исти, одбрана на нивниот голман, Антл истрчува сам во контра и гол.
Сто посто даде над 10 гола...
И тој пикерот волетина у пм, кога фативме залет он ги одржа во игра. Кај го најдоа му ебам Петрото :D
Нашиве индолентно во одбрана, дур се свестија дека така нема да го сдобијат мечот касно беше...
И секако мојот омилен играч Криштофанс...:icon_mrgr:
Е ова е разбивач, ЗЕМЕТЕ ГО ВО ВАРДАР :icon_mrgr:
Не наполни и он сигурно околу 10 гола даде...
Со 4-5 играчи не тепаа...
Да бе седумсто гола дадоја! :D

Кристофанс имаше 6, овој Антл 7-8. Знам Филип имаше најмногу 8 или 9 гола. Мора да порасне муда дечкото и во репрезентација, пошто кога ќе запне знае да буши.

Инаку добро у поразов и спуштањево на земја е што се случи сеа а не во ЕХФ купот.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.947
Поени од реакции
73.660
Да бе седумсто гола дадоја! :D

Кристофанс имаше 6, овој Антл 7-8. Знам Филип имаше најмногу 8 или 9 гола. Мора да порасне муда дечкото и во репрезентација, пошто кога ќе запне знае да буши.

Инаку добро у поразов и спуштањево на земја е што се случи сеа а не во ЕХФ купот.
Мене ми изгледаше дека од 33 гола они 30 дадоа :icon_mrgr:

Лазаров 9 даде, 4 од пенал ми се чини, и еден шут имаше кога ја откорна стативата :D

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Металург кога изгуби од Нексе играше со 2 состав, башка не е Татран главен фаворит за титулата, туку Вардар Металург и Загреб се главните фаворити, а Татран Нексе и Мешков се фаворити од сенка..
Татран е еден од фаворитите,тоа е екипа која ги има сите во лигава плеснато,99% ќе игра Ф4......
Со НЕХЕ и со Слога к мој играле со втор состав.Ако се Козлина, Станиќ, Вугринец, Манасков, Ракчевиќ, Батиновиќ, Маркоски 2 состав јас сум принц Вилијам.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Мене ми изгледаше дека од 33 гола они 30 дадоа :icon_mrgr:

Лазаров 9 даде, 4 од пенал ми се чини, и еден шут имаше кога ја откорна стативата :D
a кога „ненамерно“ им даде гол? Шутна преку сила мислеше дека промаши, влезе топката, после коа виде дека е гол се скина од смеење. :pos:

.Ако се Козлина, Станиќ, Вугринец, Манасков, Ракчевиќ, Батиновиќ, Маркоски 2 состав јас сум принц Вилијам.
Штета што не е тоа вториот состав, инаку со задоволство ќе ти реков „да ти ебам жената“. :D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Татран е еден од фаворитите,тоа е екипа која ги има сите во лигава плеснато,99% ќе игра Ф4......
Со НЕХЕ и со Слога к мој играле со втор состав.Ако се Козлина, Станиќ, Вугринец, Манасков, Ракчевиќ, Батиновиќ, Маркоски 2 состав јас сум принц Вилијам.
Мојсо, Миркуловски, Јоновски не играа и Станиќ прво бранеше само ...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Многу лоша игра. Катастрофа.
Форсираа брза игра у напад гостите, со многу промени на местата во нападот и вроди со плод тоа. Се гледа дека убаво не анализирале. Нашиве ко да беа изненадени на почеток, дур се свестија отидовме на -6. После тоа веќе беше тешко да се фати приклучок, а и кога успеавме да фатиме со некои аматерски грешки не го свртевме резултатот. Раковиќ по толку фалење денеска беше катастрофа, 1 гол само даде од 4-5 шута. Јовчевски даде некој гол ама и тој се изнапромаши.
Многу голови примивме со играч повеќе што е недозволиво.
Навремено не спуштија на земја, видоа играчите дека не се непобедливи. Значи таков однос у никој случај не смее Вујо да им дозволи. Мора да ги стегне малце....

Kajgana Shop

На врв Bottom