Фан клуб - РК Вардар

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Не сум баш информиран, ЕХФ купот кога почнува годинава и дали Вардар ке игра?

Член од
19 август 2010
Мислења
4.112
Поени од реакции
10.158
Од оваа сезона КОМИТИ и официјално се враќаат на натпреварите на РК ВАРДАР. Почнувајќи од овој меч, сите забрани на членовите на навивачката група КОМИТИ за присуство на натпреварите на РК ВАРДАР се укинуваат и е легитимно присуство на членови на групата во секаква форма. Штета што натпреваров речиси се поклопува со финалето на Меморијалниот турнир "ТОМО" организиран од Комити на игралиштето во Маџир маало, кој започнува во 19ч, и Дефилето на групата низ улиците на Скопје како најава за неделното Дерби, еден час покасно. Ги мотивираме сите што можат да присуствуваат на натпреваров, да отидат пред да идат накај Маџир маало, за и на дело да покажеме дека сме и со РКВ...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.079
Поени од реакции
74.823
Не сум баш информиран, ЕХФ купот кога почнува годинава и дали Вардар ке игра?
Почнуваме од втора рунда.
Прв противник ни е Место Ловошице од Чешка.
Прв меч е на 13.10 кај нас, реваншот на 21.10.
Инаку ЕХФ купот има три квалификациони рунди, а победнитите во третата рунда влегуваат во групна фаза.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.112
Поени од реакции
10.158
Odlicni nasive deneska..... Sloga ni vleze u bubanj ne znaea kade se naodjaat:)... Vujo napravi odlicen poteg sto go stavi Canevski na gol... momakot e zlato, po mene mora da bide vtor golman( kakov Martinovic kakvi zaebancii)... Imame strasna rotacija i toa ke ni bide prednost protiv sekoja ekipa... Posebno impresionirase brziot centar, go imase vo tek na cela utakmica ama toa sto se desavase od 45 min do kraj... Svaka cast! Kao da pocnala togas utakmicata... brz centar, busenje od sekoja pozicija...Steta samo sto nemase navijaci( poradi turnirot,,Tomo,,) ama za narednata utakmica i toa ke bide! Samo vaka da se prodolzi! Vardar<3 !

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Odlicni nasive deneska..... Sloga ni vleze u bubanj ne znaea kade se naodjaat:)... Vujo napravi odlicen poteg sto go stavi Canevski na gol... momakot e zlato, po mene mora da bide vtor golman( kakov Martinovic kakvi zaebancii)... Imame strasna rotacija i toa ke ni bide prednost protiv sekoja ekipa... Posebno impresionirase brziot centar, go imase vo tek na cela utakmica ama toa sto se desavase od 45 min do kraj... Svaka cast! Kao da pocnala togas utakmicata... brz centar, busenje od sekoja pozicija...Steta samo sto nemase navijaci( poradi turnirot,,Tomo,,) ama za narednata utakmica i toa ke bide! Samo vaka da se prodolzi! Vardar<3 !

Краен резултат?

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
36 - 22

Одлична игра, третиот голман одличен, брза игра, солидна реализација и тоа од сите играчи.
Бравос. Немав време да ја следам бев зафатен нешто па не следев.. Благодарам на информацијата!

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Заедно Џамбо, Чаневски и мартиновиќ ако немаа преку 30 одбрани ја галвата ќе си ја пресечам посебно Чаневски сигруно има над 15 одбрани ги утепа неможеа гол да му дадат :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.079
Поени од реакции
74.823
Си газиме бе, не се интересни утакмициве у пм :icon_mrgr:
Ама немам ништо против :D

Иначе Mr.x грешка си за Џамбо :D Ако се сеќавам убаво ниту една топка не фати, или па можеби само една. Нели ако памтиш реков ШТО Е ОВА 13 ГОЛА ЗА 7 МИНУТИ (7-6 беше мислам :D).
После застана на гол Чаневски и ја опдигра животната партија :icon_mrgr:
Ги искина, гол не му дадоа...
Сигурно имаше бар 15 одбрани до крај на мечот, а во последните 15 минути бранеше Мартиновиќ ака ВРАТИО СЕ ШИМЕ :pos::pos::pos:

Во напад ги убивме, лекција пп брз центар, летаме...
Одма и да примиме гол топката се пренесува напред, крилата МИЛИНА незнаеш кој попрво да го ставиш во игра.
Се оди преку нив, летаат и одма паѓа гол...
Сите беа добри, а најдоброто крило Марковиќ не ни влезе во игра...
Бековите солидни, Прибак ми се допадна, Карачиќ исто, одлични беа...

Добра сезона е пред нас :)

И Кале солидно исполнета и без навивачи околу 300 души обична публика, што порано било научна фантастика за обичен меч :)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Тоа и се очекува од момциве. Само вака нека продолжат. Сега засилени и за Комити, Кале тешко некој да го освои. :)

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Вардар Про фуриозен против Слога Добој во СЕХА лигата.

Ракометрите на Вардар Про актуелниот победник во СЕХА лигата продолжуваат со одлични игри во регионалнотот друштво. Денеска во СРЦ Кале декласиран е гостинот од Добој Слога со огромни 36-22 (18-10) во 3 коло од СЕХА лигата​

Црвено црните демострирајќи врвен ракомет лесно без многу напор стигаа до вториот триумф во регионалнотот првенство. Вардар вечерва во Кале само ја оправда улогата на фаворит , улога која вардарци очекувано како актуелни шампиони ја добија на стратот на втората сезона во СЕХА друштвото.

Предводникот на Вардар Про Веселин Вујовиќ искористувајќи го константнотот убедливо водство вечерва во Кале играше со сите ресположиви ракометари, пружената прилика солидно ја искористија младиот голман Градимир Чаневски кој за 40 минути мината меѓу стативите успеа да одбрани 13 удари кон голот и еден седмерец.

Во нападот најрасположени за постигнување на голови се Раковиќ со 7 , Ојлески со 5 и Марковски, Лазаров, Карачиќ со по четири погодоци .

По 3 коло актулениот шампион Вардар Про со 7 бодови и скор од две победи и реми е на врвот на табелата во СЕХА лигата .​

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Си газиме бе, не се интересни утакмициве у пм :icon_mrgr:
Ама немам ништо против :D

Иначе Mr.x грешка си за Џамбо :D Ако се сеќавам убаво ниту една топка не фати, или па можеби само една. Нели ако памтиш реков ШТО Е ОВА 13 ГОЛА ЗА 7 МИНУТИ (7-6 беше мислам :D).
После застана на гол Чаневски и ја опдигра животната партија :icon_mrgr:
Ги искина, гол не му дадоа...
Сигурно имаше бар 15 одбрани до крај на мечот, а во последните 15 минути бранеше Мартиновиќ ака ВРАТИО СЕ ШИМЕ :pos::pos::pos:

Во напад ги убивме, лекција пп брз центар, летаме...
Одма и да примиме гол топката се пренесува напред, крилата МИЛИНА незнаеш кој попрво да го ставиш во игра.
Се оди преку нив, летаат и одма паѓа гол...
Сите беа добри, а најдоброто крило Марковиќ не ни влезе во игра...
Бековите солидни, Прибак ми се допадна, Карачиќ исто, одлични беа...

Добра сезона е пред нас :)

И Кале солидно исполнета и без навивачи околу 300 души обична публика, што порано било научна фантастика за обичен меч :)
па не ми ттекнува дека не фатил ја од 60 минути 10 минути дали пратев ракомет муабет си правев со вас :pos:

wgt

Член од
30 август 2011
Мислења
280
Поени од реакции
92

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
http://puls24.mk/index.php/link-sport/vesti-sport/sport-rakomet/2714-kastratovic-potrebni-ni-se-lugje-koi-go-sakaat-sportot?fb_source=ticker&fb_action_ids=4595891937268&fb_action_types=og.likes

Успехот не се случува преку ноќ. И ние преку ноќ со Кометал не станавме шампиони. Игравме години и години за да дојдеме до тоа ниво, но успеавме.
Само што Кометал до 2008 немаше ниту еден загубен меч во нашето првенство :) Од 90 и некоја до 2008 само еден пораз во купот.

Kajgana Shop

На врв Bottom