Куманово-Вардар 22-30...
Реално лошо ја одигравме утакмицата и нека не ве лаже резултатот. Кога влеговме накај 10-та минута Куманово константно водеше со 2 разлика. Полека ги престигнавме благодарение на шутевите од далеку на Резничек. Па по крило ги фативме, мислам дека беше Продановиќ и на полувреме се замина со 2 или 3 плус за нас. Второ полувреме до 45-та минута разликата беше цело време од 1 до 3. И тогаш ги расплескавме, направивме плус 10 и се воведе мечот до крајот. Препознав неколку играчи од МРК кои изиграа стварно добро. Инаку работите тргнаа откако Борко го напушти голот и на истиот застана Даскаловски. Се препородивме...
Во Куманово денес бев посрамен што сум македонец. Отидовме 4 автобуси, се на се околу 230 луѓе и стигнавме неколку минути откако беше почнат мечот. Навивањето солидно во текот на целиот натпревар. Салата беше исполнето 900% и атмосферата се на се беше одлична. Кумани беа на бројка околу 400 души во центарот на спротивната трибина. Имаа парола која не закопа и гласеше КОГА ЌЕ ИГРАТЕ РЕВАНШ СО АЦАБ???
Навиваа солидноо особено дур водеше Куманово и додека се држеа па после паднаа. Ние бевме солидни на моменти одлични на моменти слабо, се на се навивањето го оценувам со 3.5. На полувреме имавме и кореографија со конфлети а имавме и две пароли али не видов убаво што пишуваше...
Срамот спукна во прво полувреме. Почнаа да пејат Кумани албанско Скопје, по што беше возвратено со Србомани. И тогаш оид соседната трибина се јавија Делии Куманово со шалови Србија и со кренати три прста. И тогаш викнавме и тоа ни даде најголем мотив за уште поголема поддршка. Дел од нив беа децва, а постарите тргнаа да се тепаат. Ечеше јас те ебам Србијоооо...
Очекував Кумани да отидат и да ги заплескаат тоа Србомаништата кои воопшто не беа малку, пошто насекаде од трибините можеа да се видат луѓе кои напалено скокаа со трите прста мислиш се наоѓаме во Србија а не во Куманово. Кумани запеаа Куманово е Македонски град, но дали треба да дозволат вакви срамови да шетаат по нивни трибини???
Бтв со составов во моментов, не ми се верува дека може да направивме нешто повеќе со Металург. Едноставно Металурзите во моментов се појаки и очекувам втор пораз во недела. Сепак наше е да направиме пекол и колку можеме повеќе да му помогнеме на нашиот тим.
Напред Вардар!
--- надополнето ---
Недела 18:30
.Внатре кумани не знаеа што се дешава надвор пред влезот у 5 квадрата не набутаа 350 души и грмеа неколку песни коа влеговме цела сала пуна нормално играат со Вардар...Прво полувреме докај 20 минута им припаѓаше нив додека да влеземе сите да се наместиме едно друго и потоа беше екстра!на моменти ја надвикувавме и цела српска сала ова кумановска де...На полувреме ситни инциденти со обична публика и дел од кумани кој нонстоп покажуваа прстиња и доказ дека не се македонци беа шаловите Србија, па нормалноо коа пеевме Јас те ебам србијо цела сала се подиве и тргна накај нас али се повлекоа коа видоа деке не бегаме и се заќутеа почна второ полувреме мала кореографија и парола навивањето 1000% подобро од нивното во однос на бројката...3 пати прајме шшшшш тишина, 3 пати ги заќутевме и после почнаа да губат по 6-7 разлика и паднаа во навивање па почнавме и ние со провокации кон нив и имаше 2 нови песни, и на крај демек беа фраери прерипаа ограда и пцуеа па се вратија тоа е тоа супер гостување
Со ТИШИНА буквално ги закопавме. Не знеа кај се. Кумани воглавно беа помлада екипа 18- али сепак солидно навиваа, мада искрено до кај мене допираше само ударот на нивните добри тапани и једино кога пееа цела сала со довикување наликуваа на добра група. Добра атммосфера и од двете навивбачки групи. Вакви натправари треба да се случуваат почесто.
--- надополнето ---
Заборавив и ова...
Второ полувреме кога веќе ја осигуравме победава решивме да ги буцнеме пак КУЦЗ па викнавме. Цигани, цигани, цигани, и кога се напалија цела соседна трибина. И одма тука ЈАС ТЕ ЕБАМ, ЈАС ТЕ ЕБАМ, ЈАС ТЕ ЕБАМ СРБИЈАААААААА :bip: