Фан клуб: Пелистер!

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.292
Поени од реакции
7.011
Честитки на победата, демолирање му се случи. Дај Боже метла да им удрете и да се пласирате во финале. Иначе @Пеце , во врска со странците...мислам дека имате добри странци, а и едно е кога ќе ти дојде странец во индијанска екипа кај што е главен играч и зема по 20 шута на утакмица(има секоја сезона по едно 5-6 вакви странци во лигата, слаба екипа зема рандом американец и овој се испуцава на утакмица, кошеви, асистенции, скокови и најчесто ова му е единствено искуство во Европа дека се многу боси) , а сосема друго е странец што треба да се снајде во организиран систем кога треба да напаѓаш највисок пласман. Да не зборам дека тие странци најчесто си ја билдаат статистиката, одбрана не играат ништо, и генерално можат само да поебат атмосфера во тим, настрана сомнителниот квалитет. Како пример земи го овој кај вас што играше црниот, не можеше да добие повеќе од 5 минути во утакмица, а во Вардар главен играч и заедно со Хот му обезбедија опстанок во првата лига. Од друга страна, ако би го ставиле Бернард во таква екипа гарант по 50 коша како од шала би давал.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.317
Поени од реакции
8.313
Се се само јас мислам дека го имаме најслабиот црнец американец во лигата или сум јанглаш ? Не само овај и тој претходно се мислам никогаш по слаби немало дојдено а за другото денес топ и на терен и на трибина !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.330
Поени од реакции
5.319
Некако затишје, празнична еуфорија, ама во среда ја играме можи најклучната утакмица за влез во финале, среда неработен ден, шанса за шо поголема посетеност а и притисок, следните две ги играме во Битола и мора да ги добијаме, дај Боже среда да победиме, па во Сабота двојна програма после фудбалот со Победа да се оди на кошарка и да се завери финалето !

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.330
Поени од реакции
5.319
2:1 која помош од судиите ја добива Работнички :tapp: Првото полувреме срамота беше да се гледа, каде бе вакви сидии, па онај со бркојте :facepalm: дечкото е изгубен во просторо, тој на послаби утакмици се губи тоталка со одлуките, не пак вака....
Второто почнаја нешто во наша корист последна четвртина особено за минута и неколки секунди на Работнички му судеја 4 лични и уште одма беа во бонус, а речиси цела четвртина до крај, па техничката исклучувачка на пијандурата и тука се одлепивме....

Многу ги туркат скопските очигледно е, земи како првата утакмица размонтирај ги 30 разлика и нека ти се фатат после, 2 и 3 меч нереално судење во нивна корист, а реално сме подобри од нив.
Штета шо се играт во работен ден овие утакмици во Битола, мора следната недела да си ја завршиме работата и 3:1 крај на серијата, па нека гори МЗТ во пеколот.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.317
Поени од реакции
8.313
После видеото од ЦПБ нема шо да бараме ќе не убијат судиите на двете утакмици а во случај да имаме убав ден да изненадиме ќе не решат во финалето судиите за ова вчера не дека не се дешава туку дека излезе видео и пак сме само ние црна овца па барем си велам на следната дома ако не дупат барем да ги натепаат да не биди за џабе https://www.facebook.com/share/v/jGXyP8f2quk8pJnT/?mibextid=oFDknk

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.330
Поени од реакции
5.319
Кој плачи пички испаднаја чудо, држи вода и нашето соопштение, особено ако има вистина со то шо некој од публика слегол долу со шише и се заканвал, ама требаше одма реакции, сега за кој курац не казнија 84 000 денари, шо му текнало си пишале, ебати федерацијата смотана, пишале за недолично скандирање, шо скандирање бе ? Збор не се кажа за федерацијата, не долично скандирање е ако се кара по судиите ? Од кога бе така ? Абе оди ебете се таму. Пелистер ви испаѓа многу фер, па оние скакулците со видејата шо сакат да постигнат ? Мамицата ваша, лани мајмунски крици му праевте на Карпентер кога ве силоваше на полувреме со 30 коша, ниту опомена од судии, ниту ништо, слеговте во таа шталата до паркет да го пцуете и плукате се чудеше играчот како не е заштитен од публиката и како лесно стигаат до него, сега овде да изигравате светци ?
Онај пијандурата Гечевски си мисли некоја фаца е во кошарката ? Абе оди ропак еден, треба да те патосира некој, како паун се научил едно-две прекинва утакмица и втерен е, не му е прв пат ова многу пати вака изиграва шериф, ти ебам гремлинот, убо му беше втората утакмица која се на тацна му свиреја, сега не чини така ?
Гоги не заебавај и ти, ги гледаше сигурно снимките, втората утакмица апла домакинско судење си доби Работнички, исто и третата Битола, ама до полувреме, судењето беше 20-80 за нив, како Работнички да е домаќин, на полувреме се деси шо се деси, немало ни шамари ни боксој, освен дерење, па второто полувреме компензираше за првото. Се од то педерчето Томи почна, уште претходната Битола со Феникс глумеше лудила и се расправаше со публиката, многу не професионално судење, па сега да продолжи и бетер со Работнички, ама сега има повеќе публика и поголемо значење мечот, па вакви неискусни судии пример да одат во Чаир и вака да судат, има личниот опис да му го сменат, треба и тука малце по жустро со нив, некако како на мајтап да судат и тоа во Битола.

Изгази ги таму 30 разлика како на првата, па нека плачат колку сакаат, време е да си завериме Финале, треба пак исполнета сала и притисок, за да нема глумење лудила и нека си плачат со уште соопштенија:pusigo::busi:

D

DupiMandalo

Гостин
За малце ќе ка испокакаја на крајот.
Браво за играта и доминацијата во текот на мечот.

Одиме уште едно финале !!!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.317
Поени од реакции
8.313
Честитки за финалето но морам едни да речам и пишам освен Магдевски кој е комплетен кошаркар и заслужува финале па и титула сите други кај нас се тешки просеци ниту имаат срце ,мадиња ,знаење ,желба ништо осцилираат и си прат забава уствари во цела лига сите се чорба едино освен Магде вредат и близнаците од мзт се друго е залутано во кошарката не му се оди на работа па зеле играат демек кошарка
Денес победивме односно финалето ни го даде сам работнички оти се распишана команда не знаат таму кој кого јебе па среќа ние ќе играме финале а таму е се можно иако мислам дека поради смрта на Мац ќе сакаат и се напрат да ја одбранат титулата во негова чест
За нашите шо да се кажи реков освен Магде кој и во купот беше стандарден се друго е падни стани ѓупакот е убедливо најслаб во цела лига Аце е тешка будала фрла тројки без врска ако чинеше тој не го бркаа од скопските екипи па она понашање и ноншалантност ја нема никаде и радуле нема мадиња да го извади мијовиќ дома знај да изигра во гости цела година нема дадено една салам и шутерска утакмица за центрите исто важи дома играат нешто во гости посебно на скок во напад и одбрана ги нема никаде јуре е дете за вакви утакмици а маслинко паѓа психички и не знам шо му е филмот во најважните напади толкаво сукало шутира тројки наместо да завршат на влез и сигурни два поени и во рекетот тие се групираат со тројки а лука исто ко мијовиќ можи дома да изигра одбрана па и напад но во гости никаде го нема за друготе нема шо да коментирам а посебно за тој црногорецот за кој кур го зедоа ко го имаа бернард па и хот иако е дете има две рала повеќе мадиња од овие сега оти шо рекоја само нашите домашни играчи знаат шо значи ова а другите се дојдени само за плата кур ги боли дали победиле или нешто друго во секој случај убо е ова за спортска Битола шо играме финале и за Таскфорс да вложи уште повеќе средства ако се знај дека претходно игравме само баражи со вардар за опстанок е супер шо влегуваме неколку години со ред во завршницата но сепак мислам дека уште многу ни фали за трофеј па дај боже да грешам и сам магде да ги носи годинава до титула и да реков за радуле нема чоекот авторитет да извади играч да покажи нешто се гледа дека кој сака шо сака си прај посебно нашите играчи од првата петорка а радуле е само таму за тајм аут да викни ништо друго и на тренинзи да ги спреми па да видиме шо ќе биди во финалето секоја победа ќе биди успех за мене и доволно е шо играме финале а за повеќе ќе треба многу уште да дадат во напад и пред се во одбрана !

Член од
15 јули 2016
Мислења
324
Поени од реакции
776
Честитки за финалето но морам едни да речам и пишам освен Магдевски кој е комплетен кошаркар и заслужува финале па и титула сите други кај нас се тешки просеци ниту имаат срце ,мадиња ,знаење ,желба ништо осцилираат и си прат забава уствари во цела лига сите се чорба едино освен Магде вредат и близнаците од мзт се друго е залутано во кошарката не му се оди на работа па зеле играат демек кошарка
Денес победивме односно финалето ни го даде сам работнички оти се распишана команда не знаат таму кој кого јебе па среќа ние ќе играме финале а таму е се можно иако мислам дека поради смрта на Мац ќе сакаат и се напрат да ја одбранат титулата во негова чест
За нашите шо да се кажи реков освен Магде кој и во купот беше стандарден се друго е падни стани ѓупакот е убедливо најслаб во цела лига Аце е тешка будала фрла тројки без врска ако чинеше тој не го бркаа од скопските екипи па она понашање и ноншалантност ја нема никаде и радуле нема мадиња да го извади мијовиќ дома знај да изигра во гости цела година нема дадено една салам и шутерска утакмица за центрите исто важи дома играат нешто во гости посебно на скок во напад и одбрана ги нема никаде јуре е дете за вакви утакмици а маслинко паѓа психички и не знам шо му е филмот во најважните напади толкаво сукало шутира тројки наместо да завршат на влез и сигурни два поени и во рекетот тие се групираат со тројки а лука исто ко мијовиќ можи дома да изигра одбрана па и напад но во гости никаде го нема за друготе нема шо да коментирам а посебно за тој црногорецот за кој кур го зедоа ко го имаа бернард па и хот иако е дете има две рала повеќе мадиња од овие сега оти шо рекоја само нашите домашни играчи знаат шо значи ова а другите се дојдени само за плата кур ги боли дали победиле или нешто друго во секој случај убо е ова за спортска Битола шо играме финале и за Таскфорс да вложи уште повеќе средства ако се знај дека претходно игравме само баражи со вардар за опстанок е супер шо влегуваме неколку години со ред во завршницата но сепак мислам дека уште многу ни фали за трофеј па дај боже да грешам и сам магде да ги носи годинава до титула и да реков за радуле нема чоекот авторитет да извади играч да покажи нешто се гледа дека кој сака шо сака си прај посебно нашите играчи од првата петорка а радуле е само таму за тајм аут да викни ништо друго и на тренинзи да ги спреми па да видиме шо ќе биди во финалето секоја победа ќе биди успех за мене и доволно е шо играме финале а за повеќе ќе треба многу уште да дадат во напад и пред се во одбрана !

Znaci isto potpolno razmisluvam, vrska nemame....a, opsto i cela liga....ova ako e kosarka, pred 10 godini gledavme NBA vo Makedonija

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.317
Поени од реакции
8.313
Znaci isto potpolno razmisluvam, vrska nemame....a, opsto i cela liga....ova ako e kosarka, pred 10 godini gledavme NBA vo Makedonija
Не само тоа ,најмногу ми сметаат скапо платените странци па станој исхрана триста документи чуда а тие појма немаат било кој странец од минатото е измислен за сите овие сега шо се во лигата ако се знај за нашите тие се играчите а деца салам скоро на да нема рачунај кој се ни играат за репрезентација и се ќе биди јасно на кое ниво сме во кошарката

Член од
7 јули 2022
Мислења
11
Поени од реакции
9

Бато затоа спортот ни е на тоа аматерско ниво дали баскет, фудбал, ракомет, одбојка... со кој сакаш спореди се од комшилук ние сме дно-то за подалеку да не правиме моабет

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.330
Поени од реакции
5.319
Не се сложваме Гоги и тоа за многу работи....
Не можиш да кажиш дека залутати се Јуре, Маслин. Можам слободно да кажам дека ги имаме најдобрите играчи под кош, освен Рикиќ кој е подобар од Јуре? Планиниќ кини цела сезона, Маслинко во купот сам не носеше, АБА да не зборам колку даде добри утакмици, не случајно е и репрезентативец, ако не чинеше како шо кажваш :D
Друга работа викаш Работнички ни ја даде, немој со вакви ниски удари, ќе помисли некој вистина е, јавен форум е секој чита ? Дали знајш колку пари фрли Работнички со мтел и никаков успех нема ? Барем ти со суми и цифри горе-долу добро стоиш :) Најмногу пари потроши Работнички од почеток на сезона и на крај со таквото останаја.
Најт последните два месеци ја крена формата, шутот му е доста подобрен и е прецизен, не дека е играчиште ама доста помага сега, за разлика од ко дојде сега дава 100% придонес, а дека пред него имало подобри амери, имало.
Мијовиќ исто, ја крена формата последниот период, не случајно победваме ако нема добра хемија во екипата. Едино се сложвам за Аце, ама таков е шутира од сегде цел живот, не е нов па да не го знајме, сегде истото го прај, доста корисен е во одбрана ако забележиш.
За Бернард не си во право ама ич, ако останеше немаше ни пола од овие победи до сега да ги имаме, арно го избркаја, самобендисан ѓуптин кој ја нарушуваше хемијата во екипата, ќе играше сам и ќе глумеше ѕвезда, тимска игра од него не барај....
По Радуле и јас коментирав, ама скопските ги има научено како играат како буквар ги чита, гостинските победи во лигата со МЗТ, сега со Работнички се огромна негоза заслуга, добро ги анализирал и мислам дека можи да играме со МЗТ, некако повеќе ни лежат, со брејк во гости, се е можно после Битола!

п.с. Ќе се вратиш, па заедно ќе славиме прва титула:oeoeoe:

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.359
Поени од реакции
1.900
Заради монополот и форсирањето на скопските екипи прво Работнички па последните години МЗТ, се откажале многу тимови од финансирање јако и борба за титула. Последен пример пред короната Гостивар беше, се бореа јако ама никако не се излегва со неправдите со судии во финале… и Куманово исто, ја убиваат желбата за спорт со то форсирање.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.073
kriminalna kosharka sevkupno ova sho go gleame e realno, ne mi se verva deka igracite zaostanvat tolku na denesno vreme pri takvi uslovi, nesto slicno ko vo fudbalot sho ni se deshava,
i dosta aman so to sudite forsirale ovaj onaj ako si poaren ke dobies ne mozi tolku da te ukradi sudija

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.359
Поени од реакции
1.900
kriminalna kosharka sevkupno ova sho go gleame e realno, ne mi se verva deka igracite zaostanvat tolku na denesno vreme pri takvi uslovi, nesto slicno ko vo fudbalot sho ni se deshava,
i dosta aman so to sudite forsirale ovaj onaj ako si poaren ke dobies ne mozi tolku da te ukradi sudija
Menva mnogu vervaj, druga tema e sho morat da igrat makedonskite igrachi i igrachi kako Maslinko, Magdevski, Stajic, Gjurovski ne ni treba da se trudat vekje posle prvite nekolku sezoni sekako imaat 3000-5000€ i pokje od to plata bez da se trudat da naprednat.

Kajgana Shop

На врв Bottom