Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Можеби е наместено, ама ако не е, оваа Шарапова е ненормална скрос, го уби човекот, греота...:pos:

Извор: Кајгана

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.165
Sramota, sramota, bruka, se posra nacisto, i definitivno veke ne zasluzuva da e broj 1, se vrati na starata shema, da ne mu napravi brejk na Marej, da ne mu zeme ni set ? Tuuugooo. :facepalm:

Posle ova denes na Del Po, iskreno se nadevam deka doma bez medal ke si odi, ednostavno posle ova denes i definitivno ne go zasluzuva.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Срамотна, безкрвна партија, без трумка жар во играта. Не ни заслужува со ваква игра и ваков однос да биде број 1. На Мареј секоја чест.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Срамотна, безкрвна партија, без трумка жар во играта. Не ни заслужува со ваква игра и ваков однос да биде број 1. На Мареј секоја чест.
Однос како на тренинг без никаква емоција у играта......

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Однос како на тренинг без никаква емоција у играта......
Отсекогаш Ѓоковиќ беше таков, минатата година беше премногу супериорен и затоа сега се гледа тешко на секој пад, знам и јас како е тоа, на пример Надал играше супериорно од Монте Карло 2011 до Токио 2011 и потоа почна многу полошо да игра...

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Новак е поставен за прв носител на турнирот во Торонто, попознат како Роџерс Куп, кој минатата година го освои, во финалето беше подобар од Марди Фиш.
Како прв носител ќе биде слободен во прво коло, во второ можен противник му е квалификант или Бернард Томиќ, 3та рунда - Сем Квери, Кеј Нишикори, Јирген Мелцер, 1/4 финале - Жил Симон, Томи Хас, Давид Налбандијан, Хуан Мартин Дел Потро, 1/2 финале - Цонга, Чилич, Багдатис, Типсаревиќ, Финале - Мареј, Бердих, Иснер, Раонич.

Федерер го откажа учеството на турнирот, исто на него нема да се појават и Надал, Ферер, Монфилс, Вердаско.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
"Једноставно неће, није хтело данас, није хтело у петак са Марејом, то је нешто на шта ја нажалост не могу да утичем. Постоје тренуци када се ломе резултат, један поен, један ударац одлучује победника, он је одиграо храбро данас, ја му на томе честитам и заслужено је победио", рекао је Ђоковић

"Све је било слично, покушавао сам у тим тренуцима да изађем на волеј, будем агресиван, да не чекам његову грешку, па онда онај пасинг шот качи линију два центиметра линију. Шта да се ради, то је споорт, идемо даље", истакао је он.

"Прошле године сам играо феноменално, изгубио један меч за шест месеци, ове године сам опет играо доста добро, али су и очекивања била већа. Боже мој, спорт је чудо, није битно колико пута паднеш, него колико пута устанеш. Искрено се надам да ћу извући поуку, да ћи бити јачи, верујем у себе да могу дуго да трајем и играм на овом нивоу", поручио је он.

"Свакако да је ово један од најболнијих пораза у мојој каријери. Олимпијске игре су специфично и ретко такмчење, сваке четири године, пропустио сам јединствену прилику да после Пекинга освојим још једну медаљу за Србију. Нисам успео, али идемо даље, чекаћу Рио", закључио је Ђоковић, који и даље планира да учествује на турниру у Торонту.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
""Прошле године сам играо феноменално, изгубио један меч за шест месеци, ове године сам опет играо доста добро, али су и очекивања била већа. Боже мој, спорт је чудо, није битно колико пута паднеш, него колико пута устанеш. Искрено се надам да ћу извући поуку, да ћи бити јачи, верујем у себе да могу дуго да трајем и играм на овом нивоу", поручио је он."

Секоја чест, Мајсторе... Капа долу :cuc:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189

One of the greatest players in tennis adores Novak, double amputee runner gets inspired by him, we are so lucky to have Novak in our lives! - oва од Оскар Писториус .

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
http://sport.blic.rs/Tenis/218621/Jelena-Gencic-Novak-mora-da-resi-privatne-probleme
мала анализа за она што се случува со Новак, само не ми се јасни за кои приватни проблеми зборува, плус како причина за слабиот настап е наведено тоа што две недели пред ОИ заминал на море.
Ако некој знае подетално нека пише што е работава зошто Ноле е во слободен пад на формата од почетокот на сезонава, и јас како тениски фан би сакал да ги видам што побрзо во форма!

Kajgana Shop

На врв Bottom