Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Член од
28 јануари 2012
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.715
‎- Марија Шарапова го изненади својот голем пријател и колега Новак Ѓоковиќ на прес конференцијата на Вимблдон. Таа упадна на средбата меѓу новинарите и Ноле и го запраша српскиот тенисер како е нивното кученце Пјер, на што Ноле одговори дека Пјер е роден во Германија, името му е француско, а сепак е Србин и дека има три пасоши :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.252
Ne trebashe da izgubi denes set, i poradi sansite koi gi imase za brejk i poradi debilnite sudii koi mu skratija sansa da zadade finalen udar za da go napravi konecno brejkot vo prviot set i da servira za istiot.

Imam dve zamerki, prvata e sto pak padna na psiholoshki plan po greskata na liniskiot pa gi izgubi site poeni sto sledea, a i sea go gledam veke koga vodi bajagi i koga e evidentno deka ke pobedi, se naprega seuste, trca po kratki topki, se izmoruva, ostaj go neka si gi osvojuva gejmovite na svoj servis, na svoj neka si ja zavrsi rabotata lagano, i onaka Stepanek ne e tip koj forsira dolgi poeni ...

Kako i da e, i denes rutina.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Не знам колико вас је информисано о мечу који Рафа и Нолe играју за 15-ак дана на Сантјаго Бернабеуу у Мадриду. Ради се о хуманитарном мечу, чији приход иде фондацијама Надала и Реал Мадрида.
Рафа је као госта прво позвао Федерера, али га је овај одбио због обавеза око припремања за Олимпијаду. После је позвао Нолета, који је прихватио позив и на неки начин извукао целу ствар...Рафа се касније пар пута јавно захваљивао Ђоковићу, па је између осталог понудио да заузврат дође у Београд и да са Нолетом одиграју сличан меч на Зездиној Маракани.
Очекује се да дуел Надал - Ђоковић на Сантјаго Бернабеуу буде тениски меч одигран пред највећим бројем гледала икада! Помиње се цифра од чак 80000 гладалаца, што би био убељиви рекорд.

Ево шта су прва два тенисера света пре месец и по дана поводом овога рекла српском листу "Курир".
Ако се ово буде играло, надам се да ћемо бити домаћини и фановима из Македоније, без обзира за кога навијају.

Ekskluzivno za Kurir

Nadal za Kurir: Dolazim u Beograd na meč sa Noletom!

Tenis, 06:00, 20.05.2012. Autor: Milan Nastić

Rafael Nadal: Veliki sam Noletov dužnik i čim me bude pozvao, stižem u Beograd da odigramo meč

Stiže Španac!
Jedan od najboljih tenisera sveta Rafa Nadal izjavio je da će bez razmišljanja prihvatiti poziv Novaka Đokovića da bude njegov gost u Srbiji i odigra egzibicioni meč na Marakani.

- Veliki sam Noletov dužnik i bez razmišljanja prihvatam svaki njegov predlog. Ako treba, dolazim u Beograd, da i tamo odigramo jedan teniski meč - rekao je Rafa Nadal i dodao:

- Nemam ništa protiv. Đokoviću svaka čast za sve, pogotovo što se udostojio da dođe u Madrid kako bismo odigrali jedan egzibicioni meč.

Na lepe reči Španca odgovorio je srpski teniser Novak Đoković.
- Jedna od mojih najvećih želja je da organizujem teniski spektakl na stadionu Crvene zvezde. Bilo bi lepo kad bi Nadal došao kod nas. Marakana je naša institucija, naš najveći stadion, naša sportska ikona. Kao mali sam odlazio tamo, mislim da je taj objekat nešto na šta se svi ugledaju i iskreno se nadam da će se tako nešto ostvariti. Da li ćemo u tome uspeti, videćemo - kazao je Đoković.

Na pitanje novinara da li očekuje i bakljadu u Beogradu, Nole je kratko odgovorio:
- Pa da... Ne bi bilo loše - rekao je prvi reket sveta uz osmeh i dodao:
- Već godinama unazad postoji ta ideja. Želimo da organizujemo veliki teniski duel na kojem će prisustvovati svi ljudi iz regiona. Taj meč bi bio humanitarnog karaktera. Nadam se da bismo tad prikupili dosta novca.
Srbin i Španac rekorderi

Novak Đoković i Rafa Nadal će 14. jula na Santjago Bernabeuu igrati egzibicioni meč.
- Pričinjava mi veliko zadovoljstvo sama pomisao na tu egzibiciju. Nadam se ćemo oboriti rekord gledanosti jednog teniskog meča. Najveći broj ljudi pred kojim sam igrao bio je oko 20.000-25.000 u Njujorku, tako da će ovo biti nešto novo - istakao je Đoković.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.252
Федекс е пречката, стандард за ваквите тврди подлоги, тоа е тоа, далеку е од тенисот на својата кариера, тоа е евидентно, од друга страна Ноле е на потребното ниво за освојување на голем турнир така да во моментов е далеку пред сите во поглед на тоа кој е фаворит за освојување на овој трофеј, нормално, после елиминацијата на Надал кој разочара на оваа подлога бајаги.

Епа Ноле, знаеш сеа што треба да правиш, во моментов ги има сите потребни услови за да ја одбрани титулата и едноставно МОРА да го направи тоа, свесен е и он за тоа после она со Росол, огромно разочарување ќе е и за него и за фановите ако оваа година не го освои Вимболдон што ќе биде негов втор триумф тука и голем ветер у грб за остатокот од сезоната, а и кариерата, иако во многу наврати покажал и докажал дека ништо не го руши па далеку од тоа дека ќе е крај на Свет ако не победи.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Како се со бодовите разлика Ноле , Федерер и Надал?

Ако победи и освои Федерер се враќа он на 1 место на АТП?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Колку не му чини прв сервис на Ноле :(

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Немаше денеска против одбрана на првиот сервис на Роже... Иако го има најдобриот ритрн на светот, денеска премногу грешеше... Како да му беше стегната раката, а и тој самиот во нервоза си подвикна "Пусти руку бре"... Тоа е тоа, не го служеше првиот сервис, посебно во четвртиот сет, премногу неизнудени грешки, посебно на бекхенд...

Честитки до фановите на Роже, на Ноле не му преостанува ништo, него да се спрема максимално за Олимпијада... Очекувам Злато :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Hello everybody! I am back in "office" and warming up for the Olympic games :) Thought i could hit couple of balls with Maria Sharapova and trust me - she didn't take it easy on me. :)

Cao svima! Evo me opet na terenima, pripremam se za Olimpijadu. Pomislio sam da bi bila dobra ideja da udarim koju lopticu sa Mariom - i verujte mi, posteno me je namucila :) :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom