Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
А од кај дојде до заклучок дека не треба повеќе да ја споменува ? Стварно ме интересира, зашто не гледам никаква поента во тоа твое тврдење.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Zaboravi. Nisi od pocetka pratio temu i nema smisla da sad objasnjavam zasto. To je samo moje misljenje, koje mozda nije toliko racionalno koliko odraz rezigniranosti zbog stavova pojedinaca.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Па ако генерализираш од форуми ондак незнам што да ти кажам, ако одиме со таков ситнурај можам да отидам на некој форум во Србија каде се накотени националисти, да најдам нешто контра Македонија па тука да дојдам и да те прашам на кој основ треба да има Ноле фанови само ради тоа што е од Србија, а србите вака и онака пишуваат ... по форуми.

Тоа е едно, и второ, го следам овој дел од форумов и односот на членовите во врска со Ноле е сосем коректен, незнам што повеќе сакаш, а ако се фаќаш за одредени ставови контра Србија по форуми у секој случај немаш право на секој кој е од земјава да им го прилепуваш националистичкиот синдром кој владее на Балканов а кој и те како е застапен и во твојата земја.

Али тоа е сосем небитно, тука, во делов со тенис, такви работи не мешаме во дискусиите, тоа ни е ирелевантно.

п.с.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Ne, ja sam mislio na ono sto su pojedinci pisali na OVOM forumu, a ne na nekom srpskom.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:31 ---
A zasto mislim da je prirodno da Nole u MK ima vise fanova od Rafe, objasnio sam ranije na ovoj temi. To je moje misljenje, ti ne moras da se slozis sa tim.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:33 ---
Sto se nacionalizma tice, to nije negativan pojam vec pozitivan. Ja sam nacionalista, ali to ne znaci da mrzim druge. Sovinista je onaj ko mrzi pripadnike drugih naroda.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Ne, ja sam mislio na ono sto su pojedinci pisali na OVOM forumu, a ne na nekom srpskom.
Па да де, ама ако одиме по пишувања на форум а со тоа генерализирање до тој степен да Новак наводно немал право да ја споменува земјава, ондак комотно можам на српски форум да најдам постови со слична содржина и тука да ти дојдам и да ти го кажам следново, се повторувам, ''па тука да дојдам и да те прашам на кој основ треба да има Ноле фанови само ради тоа што е од Србија, а србите вака и онака пишуваат ... по форуми.''

Нема поента муабетов што го начна, секој балкански форум е исполнет со такви срања, а на дотичниот ( Новак ) политиката се гледа колку му е битна после муабетот ... србин ... хрват, исто е.

А за фановите, Надал порано се проби во тенискиот свет, за Федекс да не зборам, сега нормално е Новак да има раст на број на фанови не само во Мк туку и во остатокот од Светот, доволно е да се направат паралели како на времето беше прифатен во Америка а како е сега.

Во моментов стандард од новоформираниве фанови, повеќето се за Ноле, увек е така кај помладите генерации, националноста нема смисла да се спомнува ко некаков фактор.

Ја за Ноле ќе навивав и еским да беше, други се причините зашто станав негов фан.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Sto se Novaka tice, ne znam kolik opratis njegove aktivnosti - on u Srbiji vazi za velikog patriotu, pa i nacionalistu.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:43 ---
Moja prozivka vezna za to da Nole ne treba da spominje Makedonija je bila rezultat cinjenice da se niko od diskutana prakticno nije ozbiljno ni osvrnuo na njegovu izjavu. Ne ocekujem ne znam sta, ali nije dobila nijedna lajk, niti jedan pozitivan komentar. Da je Mesi napisao nesto slicno, siguran sam da bi bila mnogo veca paznja. Sve ovo sam napisao, pa bi bilo OK da pazljivije citas postove kako ne bih morao sve da ponavljam.
Jednostavno mi je bilo krivo zbog toga. Nakon rekacije su ljudi poceli da obracaju paznju na to.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Добро али не алудирам на она, умрете усташи-национализам и слично, да ја сака својата земја што е и нормално, ја почитува културата на истата ја промовира кај стигне, ама не алудирам на тоа, знаеш и сам на што алудирам а како таков се нема претставено пред остатокот од светот, никад тоа не го пропагирал.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:47 ---
Moja prozivka vezna za to da Nole ne treba da spominje Makedonija je bila rezultat cinjenice da se niko od diskutana prakticno nije ozbiljno ni osvrnuo na njegovu izjavu. Ne ocekujem ne znam sta, ali nije dobila nijedna lajk, niti jedan pozitivan komentar. Da je Mesi napisao nesto slicno, siguran sam da bi bila mnogo veca paznja. Sve ovo sam napisao, pa bi bilo OK da pazljivije citas postove kako ne bih morao sve da ponavljam.
Е сеа и ти ...
Овој дел од форумот е слабо посетуван, многу слабо т.е., малку дискутанти има, еве кај мене на фејсбук приметив бајаги го имаа поставено ова, а утре верувам и дел од медиумите и по телевизииве и по интеренет порталите ќе го пренесат.
Некако премногу сериозно ги сваќаш случувањава на форумов, па и за лајковиве се фати. :)

Баш и во друт контекст беше спомната Македонија во врска со Новак, не ми текнува за што беше, дал за некои слики од некој македонец што тој ги објавил, па на форумов памтам фан на Надал тоа ни го пастираше. Значи апла погрешно си ги протолкувал муабетиве и ептен забега со некои хардкор заклучоци и решенија. Ако форумиве ти се репер за тоа како некој размислува тогаш би те советувал помалку време да трошиш во виртелниов простор.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Ma ne, to "umrete ustasi" je sovinizam a ne nacionalizam. Svako ko prati Noleta zna koliki je on rodoljub. Jedini teniser koji je nosio odecu u znaku zastave svoje zemlje. Ima hiljadu takvih primera, pa da ne nabrajam vise.
Evo jednog zanimljivog videa povodom primanja ordena Svetog Save I stepena od Srpske pravoslavne crvke i Noletove izjave tom prilikom.

"Đoković je, posle svečanog čina u Patrijaršiji, izjavio da mu je ovo odlikovanje "sigurno najznačajnije u životu", prenose beogradski mediji.
"Kao sportisti i kao verniku, teško mi je da pronađem odgovarajuće reči kojima bih opisao osećanje zahvalnosti za ukazano mi poverenje Svetog arhijerejskog sinoda. Mogu da poručim da se samo mukotrpnim radom i verom u sebe, svoje bližnje i Boga može zaslužiti ovakvo poverenje", rekao je Đoković, koji je odlikovanje SPC primio u prisustvu svoje porodice"

--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:55 ---

С

сашенко

Гостин
Ocekivao sam da se neki nece sloziti, ali nemam nameru nista vise da razjasnjavam. Mislim sve onako kako je napisano, pa i kada je upitanju ta poslednja recenica.
I sustinski se ne radi o lajku kao takvom, vec o nekom pozitivnom komentaru na njegovu izjavu. Taj ko do sada to nije shvatio nece ni ubuduce, pa nema smisla da trosim vreme objasnjavajuci.
A vi sad izvolite u napad sa negativnim komentarima...
--- надополнето: 31 мај 2012 во 00:26 ---
I ne znam sta traze Nadalovi fanovi u fan klubu Novaka Djokovica?!
Molim one koji nisu Noletovi obozavaoci da ne pisu vise ovde!
Ovo je tema o njegovim uspesima i aktivnostima, a ponajmanje deo za razjasnjavanje necega sto nema direktne veze sa Noletom.
Не очекуваше да се сложиме со што? Дечко, све е у реду. Новак има фанови тука, немој да заплачеш. Фан сум на Надал ти реков, ама Новак си го почитувам многу. Човекот има многу работи поради кои би бил почитуван, те молам немој да испревртуваш коментари само зошто ме вади од такт тоа. Читај малце пред да пишеш нешто.Е сега, ако за нешто не се сложивме ја мислам дека е ради тоа што ти може го дркаш на Ноле, а ја го гледам само како спортист :D.Ти реков у секој коментар што го пишав на темава, Новак е почитуван доста тука, ама ти претеруваш и незнам што очекуваш да пишеме за големата работа што ја направил Новак за фановите во мк? Бараш почит за тоа? Па колку пати го напишав тоа во коментарите.. не читаш? Али тоа што го спомнал името на мојата земја, не значи дека ја сеа треба како на бог да му се клањам на него. Ја го сакав и почитував и порано и сега е исто, колку пати и на каков јазик треба да ги то пишеме тоа за ТИ ДА РАЗБЕРЕШ.Ама ова што го направил е ОК, и одговороив со соодветен ОК коментар. Не се палам на тоа како очигледно ти што се....

А фанови на Надал можат да пишуваат каде сакаат, имаш правила на форум и можеш да ги прочиташ и да ти се разјасни. Ова е форум за дискусија ако знаеш што тоа значи, а не фејсбук фан пејџ каде групно го мавате на Ноле. Секој чест за човекот и за неговите успеси, ама момаку ти си проблемот поради кој неможеме да се разбереме нема врска ова со Новак и тоа колку ние го сакаме и почитуваме него
--- надополнето: 31 мај 2012 во 07:14 ---
Да бе стварно, од каде сега изникнаа овие ставовиве на србинов, бар на форумов има меѓусебен респект помеѓу фановите на тенисериве и ретко кој се дрзнува на темиве да мава хејт, освен што се влечат одредени заклучоци по кои следи најнормална дискусија, ко повредите '' наводни '' на Новак и слично.
Стварно незнам од каде сега овие ставови.
Ставови за србинот? Виде нешто негативно у врска со Новак, кое не било спомнато порано? Или воопшто негативно? Или било што освен "да, го почитуваме доста" ?Дечково малце претера, за Новак не видов некој нешто да пише

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Ставови за србинот? Виде нешто негативно у врска со Новак, кое не било спомнато порано? Или воопшто негативно? Или било што освен "да, го почитуваме доста" ?Дечково малце претера, за Новак не видов некој нешто да пише
A ? :) Има '' на '' таму, не '' за '':

A, 7 саат сабајле, ок.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Kako si uvredjen time sto sam napisao da smatram da Djokovic vise ne treba da spominje Makedoniju? Argumenotvao sam i zasto. Kakva je to uopste uvreda? To je moje misljenje i nije nikakva uvreda, vec nesto sto ja ne bih radio da sam na njegovom mestu. Neces valjda ti da mi odredjujes kakve cu stavove da imam?
Ako admin smatra da nije OK, slobodno neka me banuje! Bar cu manje da se nerviram citajuci sta pojedinci ovde pisu.
To sto sam Srbin nema nikakve veze, jer su svi clanovi foruma ravnopravni. A o mom odnosu prema makedonskom narodu mozes saznati tako sto ces prelistati moje ranije poruke na forumu.

I sta ces ti u fan klubu Djokovica ako nisi njegov fan? Od pocetka pises omalovazavajuci drugacije stavove. Jel si dosao da dizes tenziju?
Како бе како, сакаш пак да те цитирам? Она дека ние сме народ кој не вреди да биде спомнат? Ало бе кај се наоѓаш? Продавај националистички финти на српски форуми, овде не.

Во фан клубов на Новак пишувам зашто ми се може. Да подразлисташе поназад ќе видеше дека овде ставам инфо за секакви вести поврзани со Новак. Оти за мене човекот е спортист, јас не го ни гледам како србин туку како тенисер. Џабе навиваш за него, ништо не си успеал да фатиш од неговиот став.

Уште очекувате да ви се клањаме. Да не е смешно ќе беше трагично.
Ајт.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.334
Поени од реакции
46.989
Победа со горчлив вкус, пишав на другата тема по 0-2 дека и покрај резултатот сигурно тепа но без разлика што победи реков, ова е кисела победа, најлош меч за Ноле откако стана број 1 на планетава, убедливо најлош, да не се повтори.

Браво за Сепи. :cuc:

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Се измучи кутриот. А и живци ми искина 1.01 онака од ку*чење го стаив на ливче :D

Било, не поновило се.

Kajgana Shop

На врв Bottom