Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Палермо и Јуве ќе бидат најнезгодни од сите овие.Удинезе очекувам да падне,у пакет со Лацио.Со Јуве до крај ќе се јадеме,можеби баш тоа другото дерби ќе биде клучно дали ние или Јуве ќе бидеме 1ви.Интер мислам дека 3 ќе завршат ептен многу киксаа на почеток,треба се до крај да тепаат,малце нереално изгледеа тоа.Сеа само на кикс на јуве мора да се надеваме,зашто ние не верувам се да истепаме до крај.
Со Јувентус ќе биде многу незгодно, имаме преднос што играме дома но не треба да се заборави и мотивираниот Бориело :pos:.. Шала на страна и Јуве од утакмицата со нас па така ги слди тешки утакмици па тука некаде го гледам и спасот..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.951
Поени од реакции
45.109
Syn, многу често (скоро секогаш) го критикуваш Ибра. Зошто ?
Незнам кај си видел дека скоро секогаш сум го критикуел, поентата од погоре ми беше дека Ибра денес изигра полошо од Пато, а Пато беше просечен. Сеа со сила се докажуе поента на форум демек ај Пато е лош, каде ви е а у, пишав пред некој ден на темата на Интер, има луѓе на форумов кој за да им се докаже поентата ... на форум чоече, испаѓа дека сакаат еден играч да изигра лошо, без разлика што тоа е на штета на клубот за кој навиваат, за да подоцна викаат, ете ви го оној, еве ви го овој, уште ли мислите дека е добар блаа блаа.

Убаво рече некој поназад, се претеруе за Пато, рајзинг стар е он у фудбалот, за Балотели е кока - кола, со овој став бев уште кога Балотели беше во Интер ( да не испадне дека ова го кажуем зашто облекол дрес од Милан или што не е веќе дел од Интер ), нека иде у Барса или Реал, или некаде у Англија, па ќе се тераат оние муабетине, па добро, у Милан не беше толку добар, се повредуваше а уствари постовите ќе ги пишуваат со минорна солза у очи од што ќе им биде криво што Милан го испуштиле од раце.
Ја сум убеден дека он ќе е дел од топ 5 играчи на планетава во иднина, дали во Милан или некој друг клуб ќе видиме, затоа воопшто немаше да ми биде криво ако Тевез дојдеше во Милан на сметка на заминувањето на Пато. :eek:

п.с. Неам намера да се објаснувам, дебатирам, терајте на темава, тоа што имав да го кажам на тема Пато, го кажав.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Кој баук ни е овој Раниери. Лани со Рома сега со Интер. Човекот од старт си е задоволен со бод па затоа си поставува онаква дефанзивна тактика.

Али ајде бидна што бидна. Ја не памтам Сериа А некој да ја освоил зошто победувал на дерби мечевите. Се знае како се триумфира во Сериа А-газење на малите тимови. Милан сезонава со топ6 тимовите на табелата има скор од 2 нерешени и 3 порази и пак е 1 бод позади Јувентус а од наредна недела на пола пат од сеџоната ќе биде еден бод пред.

Играта нема да ја коментирам. Кој колку можеше се залагаше. Некој повеќе некој помалце. Грешки можат да се посочат кај секого(освен Силва) денеска. Многу трчање ама малку креативност. Фали Касано на вакви натпревари и тоа многу.

Денеска дојде уште една потврда дека Ибра-Пато партнерството е нефункционално. Иако не би сакал ниту еден од нив да си замине од тимот очигледно е дека заедно не можат да играат. Најдобрите партии на Пато минатата сезона беа кога Ибра или беше повреден или суспендиран. Ама ете кога го имаш Берлускони за претседател мораш да попуштиш и да се откажеш од некои свои замисли.

И Син Пато никој не го бркал во ПСЖ. Не се толку глупи од Милан најнадежната звезда во тимот да ја продадат на полусезона за смешна сума(за клуб со арапски споственици). Ситуацијата со Пато и ПСЖ сам си ја креираше Пато. Веднаш штом почна шпекулациите за Тевез Пато дава изјава дека има проблеми во комуникацијата со Алегри. Зошто не даваше такви изјави минатата сезона или во подготвителниот период преку летото? Зошто местото во тимот му беше зацементирано. Со евентуално доаѓање на Тевез конкуренцијата во нападот се зголемува што значи Пато ќе треба да се залага повеќе да добие место во првиот тим. Според мене целата ситуација за негово одење беше изрежирана од самиот Пато и неговиот агент.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Имав еднаш кажано на темава дека сите играчи не ги гледате со исти очи и дека немате муда да ги критикувате сите и еве пак се покажува тоа како точно.
Плукате по Пато и до негде оправдано е тоа ама кај ви е Ибра во целиов муабет ? Утакмицава ја гледав негде од 15мин заради ракометот и од тогаш па до крај единствен игра што ги поминуваше Лусио,Самуел,Мајкон беше Пато.Факт е дека не направи ништо посебно но ако некој од напаѓачите треба да биде критикува тогаш дефинитивно тоа е Ибра.Дали намерно не ги забележувате неговите лоши партии или па некој играч го имате на око и чекате негов лош ден стварно незнам.Повеќе се критикува Пато него ли Абот што стварно е несфатливо за мене.Ваква слична беше и ситуацијата кога Силва киксна со Болоња па ретко кој пиша дека згрешил.Јасно е дека од кога е дојден во Милан тој му е единствен кикс ама бидете малце реални да му еб*м мајката.
Утакмицава сите ја одиграа под ниво освен Силва и до негде Абијати заради одбраната против Алварез но дека Пато заслужува толку критики не би се сложил.

п.с Возрасни сте сите и кога почнувате да критикувате критикувајте го оној што најмногу реално го заслужил тоа а не оној што вас ви одговара на вас.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
п.с. Неам намера да се објаснувам, дебатирам, терајте на темава, тоа што имав да го кажам на тема Пато, го кажав.

Да не биде долг постов, не те цитирав скроз !

Ок идемо, прво со Ибра разликата е што Ибра денеска беше одлично чуван, нон стоп удвојуван и се трудеше да направи нешто секогаш кога имаше шанса !! Сеа јебига он е таков играч статичен, не многу подвижен, му треба малу простор и еден до два потега и да ја заврши акцијата.
Од друга страна Пато не беше чуван, те не можеше да биде чуван, колку пати искрено кажи ми им избега на одбрамбените играчи на Интер, но едноставно незнаеше да ја прими топката, ја имам подобар прием да му ебем мајката, врв на се кога покрај аут линијата ја промаши целата топката, на два три пати шутна без везе, на два три пати дриблаше повеќе од потребно, ништо продуктивно !
Имаше шанси да направи нешто им бегаше повеќе на противниците но после тоа све беше слабо, и испод просек. Има разлика !

И ја не чекам со радост Пато да изигра лош меч на штета на тимот за да плукам по него, срцето ќе ми се напуни он да го исполни она што сите му го предвидуваа а тоа е да биде напаѓач број 1 во светот и топ 3 фудбалер, но едноставно преку таквото ми е од чекање, од све тие повреди, од тоа темпо на форма 1 одличен меч 3-4 катастрофа.
Човеку детето дојде кај кога играше Роналдо, ееееееј Роналдо, пола од овие на форумов уште не гледале фудбал тогаш, до кога треба да чекам ја он да стане таа зверотиња што треба да стане ???

Знаеш ли Тевез у пуна форма што ќе му напраеше вечерва на вака поставен Интер ??

Ако доволно си го глеал Тевез ќе знаеш. Нејсе , немора да е Тевез некој друг нека се земе, било кој, нека види малце конкуренција може го фатил оно Бразилски синдром, или тоа е и го фатило мрза или едноставно е еден од оние што требале да бидат, пошто има 23 године, знаеш ли Меси и Роналдо што правеа на 23 години ???

Млад бил, се повредувал, слабичок слаби мускулите, глеам све другиве слабички.....

Како и да е, остана, ете дај боже да сум грешка и да ги направи сите тие работи што ти му ги предвидуеш у Милан, но ја сум скептик, еве више 2-3 сезони околу Пато, преку кур ми е стварно од повремени блесоци....

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Касано фали во екипава , ги нема тие убитачни проигрувања, комбинации со Ибра и Робињо....

и незнам оти Алегри го форсира Пато последниве утакмици.
Со Робињо барем имавме некоја колку толку препознатлива игра, стваравме шанси, знае да проигра да искомбинира со Ибра.
Кога играат тандем Ибра-Пато делуваат некако отсечено, неуиграно едноставно неможам да ги замислам нив двајцата заедно на терен.

И ако приметувате немаме тепано ниту една "јака" екипа годинава освен Рома,...порази од Јуве, Интер, Наполи, нерешено со Удинезе и Лацио.

За утакмицава не бевме сјајни, имавме некој си посед без вистински шанси, криво ми е што испуштивме важни 3 бода со кој ке влезевме
со блага предност пред тешкиот распоред шо следува.

Интер воопшто не ме загрижуваат - очајни, бедни ..шо и пишам ќе биде излишно. . Со ваква поставеност и пристап на игра црно им се пишува, врвот ќе им биде ако догураат до трето место.
Нека не ве залажува победава, нема секој пат да ви бидат наклонети ѕвездите! ;)

И ќе заборавев.. Мота да ми го испуши куров, гнасно копиле! го мразам од дното на душата.

P

PewDiePie

Гостин
Оставете го интер,победија на шашма тоест Абате и подари 3 бода. Толку. Ни ќе се борат за титула ни ништо.

Вчера се докажа колку ние немаме среден ред,онаа гнасана емануелсон ако ја видам уште еднаш во тим гасам тв.

Пато и Ибра не можат да коегзистираат во тим,а камо ли во прв состав,тоа е факт ни се допаѓало нас или не.

Ќелавиот,нека не го зема Монтоливо,Аквилани си еба мамата еден месец.
Се на се тиња требаше да се искористи киксот на јуве,кога ќе ми текне дека утре задутре ќе го презентираат Мезбах.
:facepalm:

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
БОТ остаје БОТ...ебате детето глупо увек на дерби мора да укења работа...
Тиаго Силва кој цар човече... ех да беа сите како него..

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Deja vu

Ќе мора Алегри различен тактички пристап да има кога ќе играат дома со Јуве и Арсенал.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Алегри: Ел Шарави импресионираше, од таа мочлата Барби нема да може да дојде до шанса детето да игра пред Пато, за кој и самиот си призна дека ќе биде подобар од него.
Ајде сега сите нека тргнуват во акција кој сака да биде стандарден нека ја закаче Барби.:pos:
Инаку овој на Џенова изјавил дека има шанси они да го купат Тевез и а го пратат во Милан на позајмица а за возврат нормално 3-4 младинци :)

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Сега гледам дека и миланњус имаат слична статија на тоа што сакав и јас да го кажам, дури и deja vu ја крстиле :icon_lol:.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947

Мора да се купуваат играчи од средина зошто вака не ја бива работава.

Член од
13 август 2008
Мислења
151
Поени од реакции
15
Ве читам и ви се чудам на размислувањата (на повеќето). Па како може да го критикувате Емануелсон за вчерашната игра, или пак Пато. Првиот ја изигра најдобрата партија досега во Милан. Тој беше играчот што знаеше да повлече и да проигра. Пато 3-4 пати влезе во шеснаесетникот, и се обиде да стори нешто. Сепак дефанзивците на Интер имаа многу добра партија. Ибра, од друга страна, не стори толку колку што можеше. Најлошо е што не се ни обидуваше да се турка со Самуел и Лусио при високи топки. Ночерино изигра многу лошо, но сепак тоа е вистинскиот Ночерино и не би требало да очеквуаме нешто повеќе. Грешката на Абате е нешто пто постио во фудбалот. Лошо отскокната топка, недоволно време за да се изреагира посоодветно и тоа е тоа. Од друга страна останатиот дел од мечот го изигра доста солидно и многу подобро од Замброта. Сега останува да се надеваме дека ќе имаме повеќе среќа на останатите средби.

Kajgana Shop

На врв Bottom